fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
To Clochard στη νέα εποχή

To Clochard στη νέα εποχή

Η αστική φινέτσα συνδυάζεται αρμονικά με την αναβαθμισμένη κουζίνα.

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, το Clochard αποτελεί σημείο αναφοράς στο εστιατορικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης. Το εμβληματικό αυτό εστιατόριο έχει συνδέσει το όνομα του με τη χρυσή εποχή μια αστικής κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, αποπνέοντας παράλληλα μια σικάτη και κοσμοπολίτικη αύρα.

To Clochard στη νέα εποχή - FlagInLife

Γνωρίζοντας και συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Βασίλογλου, μου έγινε γρήγορα αντιληπτό από πού πηγάζει η αρχοντιά και η ευπρέπεια που συνάντησα σε κάθε πτυχή αυτού του ιστορικού εστιατορίου. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν το στίγμα στον χώρο, μεταφέροντας στον επισκέπτη ένα αίσθημα αυθεντικής φιλοξενίας.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, το Clochard βρίσκεται στο νέο του σπίτι, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelcior. Φρέσκο και ανανεωμένο αισθητικά και μαγειρικά, φαντάζει πιο έτοιμο από ποτέ να πρωταγωνιστήσει ξανά. Αισθητικά μιλώντας, θα τολμήσω να εκφράσω την άποψη, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με την ομορφότερη εστιατορική σάλα της πόλης. Κομψή, επιβλητική, γεμάτη λουλούδια, με όμορφα χρώματα και διακριτικές πινελιές υψηλού διακοσμητικού αποτυπώματος, με γαλήνιους τόνους και απαλούς φωτισμούς, δίνει το πρώτο και έντονο στίγμα του Clochard της νέας εποχής.

Clochard

Το τιμόνι της κουζίνας κρατούν οι σεφ Σωτήρης Μαντζαράκης και Κωνσταντίνος Φούρναρης, ανταλλάσoντας μαγειρικές ιδέες και επιρροές, σε μια κάρτα με ισχυρή ελληνογαλλική παρουσία, comfort κατευθύνσεις, αλλά και εμβληματικές παρασκευές μιας πιο fine προσέγγισης. Πάρτε για παράδειγμα το Tournedos Rossini με φουαγκρά και τρούφα. Κλασική δημιουργία, προσεγμένη στην κάθε της λεπτομέρεια, αποτελεί μια κορυφαία επιλογή.

Ο κατάλογος, σελίδα τη σελίδα δημιουργεί ένα σταυροδρόμι κατευθύνσεων και επιλογών. Μια μεγάλη γκάμα δημοφιλών ωμών παρασκευών σε ψάρι και κρέας, πλαισιώνεται από ζεστά ορεκτικά με ελληνικό κυρίως χαρακτήρα. Ριζότο και ζυμαρικά, ψάρια και premium κοπές κρεάτων, έρχονται να δώσουν τον επίλογο, ενώ πάπιες και φραγκόκοτες δημιουργούν πιάτα με χαρακτηριστικό tricolour αποτύπωμα. 

Η απλότητα στην προσέγγιση, σε συνδυασμό με την αρτιότητα στις τεχνικές, μετουσιώνουν έναν ταπεινό μουσακά σε μια μοντέρνα σύνθεση με μοσχαρίσια μάγουλα, καπνιστή μελιτζάνα κι αφρό μπεσαμέλ, ενώ τα αμπελοντολμαδάκια -μια συνταγή με ιστορία ετών-, έρχονται λιτά, κατσαρολάτα και με χαρακτηριστική νοστιμιά. Η ποιότητα της θαλασσινής πρώτης ύλης αναδεικνύεται περίτρανα σε ένα γιουβέτσι με γαρίδες, καραβίδες και αρωματική μπισκ, καθώς και σε ένα βασιλικό χτένι με φάβα και μαρμελάδα κρεμμύδι. 

Από το 1978, χρονιά που άνοιξε το Clochard, ένα πιάτο εξακολουθεί να το ακολουθεί σαν παρακαταθήκη σε κάθε του βήμα. Οι Crêpes Suzette. Καθώς το εστιατόριο διανύει αισίως την 5η δεκαετία του, αυτό το επιδόρπιο είναι το μόνο στοιχείο που ο Γιώργος Βασίλογλου αρνείται να αφαιρέσει πεισματικά. Θα συμφωνήσω μαζί του και θα το απολαμβάνω κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη.

CLOCHARD

Σύγχρονη Κουζίνα
Διεύθυνση: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως, Θεσσαλονίκη, 546 24
Τηλ: 2310 239805
Ώρες λειτ: καθημ. 12:30-24:00
Τιμή: 70 – 90€ (χωρίς κρασί)

Menu

Περισσότερα