fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar
The Bar in Front of the Bar

Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar

Βρεθήκαμε στην οδό Πετράκη και δοκιμάσαμε τα καλοδουλεμένα cocktails του πρωτοποριακού The Bar in Front of the Bar.

 

Το όνομα The Bar in Front of the Bar από μόνο αρκεί για να σε ιντριγκάρει, αφού σχεδόν σίγουρα θα μπεις στην περιέργεια να βρεις το the bar behind the bar. Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκα ότι το πρωτοεπισκέφτηκα. Το βρήκα βέβαια.. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μιας που θα μπορούσε να πει κανείς ότι στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για δύο μπαρ που έχουν βάλει τα τελευταία λίγα χρόνια, τη δική τους σφραγίδα στην οδό Πετράκη -εκεί δίπλα στο Σύνταγμα-, σ’ ένα δρόμο που πλέον έχει αλλάξει εντελώς πρόσωπο.

Αν κινείστε στο κέντρο της Αθήνας, θα ξέρετε ότι τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο στην οδό Πετράκη. Η πλειοψηφία των κτηρίων έχουν μετατραπεί σε Airbnb, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν αναβαθμισμένα αρκετά και μερικά να είναι πραγματικά κουκλίστικα, ενώ στα παλιά ισόγεια βρίσκεις πια μπαράκια και all day μαγαζιά, αλλά και μικρά street food που κινούνται σε μεγάλο βαθμό σε ethnic γευστικές επιλογές. Εδώ λοιπόν ήρθε και το The Bar in Front of the Bar για να γράψει με το δικό του τρόπο την δική του ιστορία. Εμπνευστές του, οι διάσημοι κοκτειλάδες, Αλέξανδρος Τσελεπής, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και Συμεών Παπανικολάου.

Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Το The bar in front of the bar είναι χωρίς υπερβολή, η επιτομή του street bar. Στην ουσία, πρόκειται για μία μπάρα πάνω στο πεζοδρόμιο, μέσα στην απλωσιά μιας στοάς που σχηματίζεται στον πεζόδρομο της Πετράκη. Η ιδέα τολμηρή και με χαρούμενα vibes, κάτι που φαίνεται και από τον έξυπνο και εντυπωσιακό σχεδιασμό με τα γεμάτα χιούμορ led quotes που τρέχουν πάνω από την μπάρα, όπως το “We serve humans too”. Στην ουσία, όλο το παιχνίδι εδώ παίζεται στα cocktails και στην ευφάνταστη, προσεγμένη, ιδιαίτερη και με τελειομανία προσέγγιση στη σύνθεσή τους.

Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Οι άνθρωποι πίσω από την μπάρα δοκιμάζουν, ελέγχουν, ψάχνουν, πειραματίζονται σαν νέοι αλχημιστές. Μπορεί το μαγαζί να έχει μια χαλαρή ατμόσφαιρα, αλλά στο The bar in front of the bar, υπηρετούν στο απόλυτο το fine drinking, φτιάχνοντας τα δικά τους blends, χειροποίητα σιρόπια, πουρέδες και bitters, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την τελειότητα στο τελικό προϊόν που έρχεται στο ποτήρι μας. Παράλληλα, έξτρα πόντοι για το ότι εφαρμόζουν και πρακτικές της zero waste φιλοσοφίας.

Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Τη λογική στην cocktail list του The bar in front of the bar, δε τη συναντάς και πολύ συχνά. Βασικά δε τη συναντάς. Τι εννοώ; Η λίστα των cocktails αλλάζει σε καθημερινή βάση. Δε το κάνουν όμως από βίτσιο, αλλά αφενός επειδή αυτό πατάει στη zero waste κουλτούρα τους και αφετέρου διότι η τόσο συχνή αλλαγή στηρίζεται στο παιχνίδι του αυξημένου ενδιαφέροντος. Φτιάχνοντας μία μικρή λίστα από cocktails, μπορούν να την διαχειριστούν άψογα και έτσι να την αλλάζουν κάθε μέρα, παίζοντας με της δικές τους δημιουργίες, αλλά και στη λογική της μηδενικής σπατάλης.

Rumble in the Jungle

 

Αν λοιπόν ήπιατε το ποτό σας στο Bar in Front of the Bar, τότε αναζητήστε το Bar Behind the Bar, διότι υπάρχει και το όνομα αυτού Rumble in the Jungle. Οι πόρτες του είναι επίτηδες φτιαγμένες έτσι, ώστε να μην αναγνωρίζονται εύκολα και να αποτελούν τις πύλες για ένα hidden bar. Το σκηνικό του είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού οι designers προσπάθησαν να φέρουν την καρδιά της ζούγκλας, στην καρδιά της Αθήνας. Καλώς ήρθατε λοιπόν στη ζούγκλα.

Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Ο χώρος είναι ντυμένος με μία εντυπωσιακή ταπετσαρία που μας δίνει την αίσθηση τοπίου της Αφρικανική ζούγκλας, ενώ σε περίοπτη θέση (για να παραπέμπει σε άλλα μηνύματα της αμερικανοαφρικανικής πορείας), θα δείτε τον πίνακα με τον αγώνα του Muhammad Ali (κατά κόσμον Cassius Clay), που νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλό του και μέχρι τότε ανίκητο παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας, George Foreman.

Το αντισυμβατικό The Bar in Front of the Bar - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στο πραγματικά υποβλητικό σκηνικό και εδώ τα cocktails απογειώνονται με τη φαντασία, την τεχνική και την σύλληψη των bar tenders. Δεν έχει νόημα να σας πω πια δοκίμασα, διότι την άλλη μέρα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στην λίστα.

Μπέστε λοιπόν στο παιχνίδι, αφεθείτε στην ζούγκλα και απολαύστε τις δημιουργίες που τα παιδιά έχουν προσέξει ιδιαιτέρα.

The Bar in Front of the Bar
Bar
Διευθ: Πετράκη 1, Αθήνα (Κέντρο), 105 63
Τηλ: 698 063 5896
Ώρες λειτ: καθημ. 09:00-03:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα