Στην οδό Μελανθίου στου Ψυρρή, βρίσκεται το The Artist, ένα urban hotel μοντέρνας αισθητικής. Ο ηθοποιός και πολίτικος μηχανικός Πάνος Σούλης, κατάφερε να δώσει πνοή σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο και να προσφέρει boutique διαμονή στα δεκαπέντε λιτά δωμάτια του ξενοδοχείου, όπου κυριαρχούν οι καθαροί χρωματισμοί και οι industrial πινελιές.
Ανεβαίνοντας στην ταράτσα, ένας καταιγισμός εικόνων διαδέχονται ή μια την άλλη. Ο φωταγωγημένος ιερός βράχος της Ακρόπολης – αυταπόδεικτος πρωταγωνιστής σε κάθε βλέμμα -, ο ναός του Αγίου Δημητρίου, οι βουβές ταινίες με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη του απέναντι κτιρίου, το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό παράδοξο δυο δίδυμων χώρων που συνδέονται με έναν στενό διάδρομο, όλα συνηγορούν στην ιδιαιτερότητα μιας ταράτσας ξενοδοχείου, αλλιώτικης από τις άλλες.
Στα της κουζίνας, η ομάδα του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, παρουσιάζει μια μοντέρνα κουζίνα με ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα και ελληνική ταυτότητα.
Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για το bar στο rooftop και τις δημιουργίες που επιμελείται και παρουσιάζει ο bar manager, Αχιλέας Τσιριγκάκης. Η λίστα εστιάζει σε ένα έξυπνο πάντρεμα 10 κλασικών κοκτέιλ με 10 signature εκδοχές τους. Kάθε μια εκδοχή, δημιουργεί ένα γευστικό δίδυμο με μια κλασική δημιουργία. Εδώ κυρίαρχο ρόλο παίζει το ελληνικό στοιχείο και γίνεται ο πρωταγωνιστής στους homemade μετασχηματισμούς. Πλάι στο κλασικό Cosmopolitan, θα βρείτε μια εκδοχή του με ελληνικά βότανα και κόρντιαλ από σαγκουίνια Λακωνίας.
Η πολύ δημοφιλής Paloma, συναντά το ταίρι της σε μια εκδοχή με λικέρ φραγκόσυκο από την Σαντορίνη και Μοσχάτο από την Κεφαλλονιά, με την ονομασία Be my pear. Πλάι στο εμβληματικό Daquiri θα συναντήσετε το πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό, To be ernest με αφρό από μαγειρεμένο ρούμι και ελαιοσάκχαρα από εσπεριδοειδή, σερβιρισμένο σε ένα όμορφο Nick&Nora ποτήρι, ενώ η παραλλαγή του Ramos Gin Fizz, φτιάχνεται με ελληνικό γιαούρτι.
Μία άλλη κατηγορία του καταλόγου, είναι τα Perfect drinks. Στην ουσία πρόκειται για πέντε δημιουργίες – παραλλαγές, στη λογική ενός καλοφτιαγμένου Gin&tonic, ξανά με ελληνικό όμως πρόσημο. Ξεχωρίζει το Aegean tonic, με ελληνικό Gin, Mediterranean tonic και αρώματα γιασεμιού, βασιλικού και λεμονιού.
Όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο Αχιλλέας: «Η γενική φιλοσοφία του μπαρ, είναι τα ποτά μας να δημιουργούνται ‘από έξω προς τα μέσα’. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει τα ποτά να είναι νόστιμα, να αρέσουν στους επισκέπτες, να έχουν μια μεσογειακή παλέτα με πολλές χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς readymade προσθήκες και με την ελάχιστη δυνατή προσθήκη ζάχαρης».
Τη στιγμή που μιλάμε, στο εργαστήριο του The Artist, η ομάδα του μπαρ δουλεύει πάνω στον καινούριο κατάλογο. Τα λίγα που κατάφερα να μάθω, είναι πως θα είναι θεματικός και θα έχει τον ιδιόρρυθμο τίτλο: ΡΙΖΕΣ.
THE ARTIST ROOFTOP BAR
Διεύθυνση: Mελανθίου 4, Ψυρρή, 105 54
Τηλ: 210 3238012
Ώρες λειτ: καθημ. 18.00-01.00