fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Στου Δεκλερή, Από το 1938 στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Στου Δεκλερή, Από το 1938 στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας φωλιάζουν στις πλαγιές του οροπεδίου της Ζήρειας και αποτελούνται από τρεις πανέμορφες συνοικίες, τα Άνω, μεσαία και κάτω Τρίκαλα. Τρεις πανέμορφοι και γραφικοί οικισμοί με πετρόκτιστα σπίτια, ξεχωριστό φυσικό τοπικό, χιονοδρομικό κέντρο και αξιόλογες ξενοδοχειακές υποδομές. Αναμφίβολα αποτελούν ένα από τους πιο δημοφιλείς και κοντινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, για όλες τις εποχές.

Η ιστορία της ταβέρνας του Δεκλερή ξεκινά το 1938, και στο κρεοπωλείο του παππού Δεκλερή. Σε μια εποχή γεμάτη κακουχίες ο πάππους και η γιαγιά μετατρέπουν σταδιακά το κρεοπωλείο σε ένα μικρό ταβερνάκι με ψητούς μεζέδες. Το 1970 η ταβέρνα χαρακτηρίζεται πλέον ως «Χασαποταβερνα», με πλήρες μενού πάντα με έμφαση στα ψητά κρέατα αλλά και ζωντανή μουσική.

Στου Δεκλερή, Από το 1938 στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας - FlagInLife

Σήμερα ο Δεκλερής είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα τρίτης γενιάς με ζωντανές τις αναμνήσεις και την ζεστασιά των τότε χρόνων, διατηρώντας αναλλοίωτη την οικογενειακή παράδοση στο φαγητό και την φιλοξενία.

Στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο κυριαρχούν ή πέτρα και το ξύλο, με τις οικογενειακές φωτογραφίες από τα χρόνια του κρεοπωλείου να βρίσκονται διάσπαρτες στους τοίχους, ενώ τους χειμερινούς μήνες συντροφιά και θαλπωρή προσφέρει το μόνιμα αναμμένο τζάκι.

Το παρελθόν αλλά και η παράδοση της εν λόγω ταβέρνας επιβάλει να πάρετε μια γερή δόση εκλεκτής κρεατοφαγίας, μιας και τα κρέατα είναι ντόπια και οι ίδιοι έμπειροι γνώστες της τέχνης του ψησίματος. Θα ξεκινήσετε με ψημένο προζυμένιο ζυμωτό ψωμί και την δική τους παντζαροσαλάτα ή μια σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα, πλάι σε μια χωριάτικη τυρόπιτά με πικάντικη φέτα από την Ζήρεια και ανθότυρο. Ενδιάμεσα θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τον καγιανά. Εδώ ο καγιανάς με τα χωριάτικα αυγά, την ντόπια φέτα και το φρέσκο αγελαδινό βούτυρο από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, έχει άλλη νοστιμιά.

Στου Δεκλερή, Από το 1938 στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας - FlagInLife

Κατόπιν θα έρθει η σειρά των κρεάτων. Δοκιμάστε τα πάντα δημοφιλή αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, αλλά και παϊδάκια από  χωριάτικο κόκορα (ένας εκλεκτός μεζές), το διάσημο χειροποίητο λουκάνικο από αγριογούρουνο ή επιλέξτε μια καπνιστή μπριζόλα. Αν είστε λάτρεις των μαγειρευτών, το γουρουνόπουλο με την πέτσα του που ψήνετα σε κλήματα, είναι πάντα η δική μου αγαπημένη επιλογή, πλάι σε ένα κατσικάκι λαδορίγανη, ή έναν κρασάτο κόκορα με χειροποίητα στριφτάρια. Το γεύμα σας θα κλείσει ιδανικά με έναν νόστιμο και αρκετά βουτυράτο μπακλαβά.

Στου Δεκλερή, Από το 1938 στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας - FlagInLife

Ένα δεν έχετε μέχρι σήμερα προσθέσει την Ταβέρνα του Δεκλερή, στις επιλογές σας για φαγητό στα πανέμορφα χωριά, σταΤρίκαλα Κορινθίας, ήρθε ή ώρα να το κάνετε.

Ταβέρνα Δεκλερής. Άνω Τρίκαλα Κορινθίας

Τηλ.: 27430 91358

Ωράριο: Καθημερινά εκτός Τετάρτης, 13.00–23.00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα