fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Στο Παγκράτι για βαρελίσιες μπίρες και γερμανικά tapas

Στο Παγκράτι για βαρελίσιες μπίρες και γερμανικά tapas

H πρώτη self service μπιραρία της Αθήνας Berlin by 5 drunkmen, έχει προσωπικές κάνουλες στο τραπέζι και νόστιμο bar food.

Παρότι κάθε φορά που πάω σε μια μπιραρία, έχω από πριν «κεντράρει» ποια μπίρα θέλω να απολαύσω, σχεδόν πάντα αποτυγχάνω, μιας και η πληθώρα από τις μπύρες που συναντώ με βάζουν στον πειρασμό να ανακαλύψω κάποιες νέες. Πάντα, εν τέλει το ευχαριστιέμαι.

Το Berlin by 5 drunkmen είναι ένα μικρό beer bar που έστησαν πριν από 10 χρόνια περίπου πέντε φίλοι, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Τιμόθεου στο Παγκράτι. Ένας χώρος αγγλοσαξονικού τύπου με χαμηλό φωτισμό που μαζεύει ωραίο νεανικό κοινό και ψαγμένους φαν ροκ τύπους, που αποζητούν χαλαρή ατμόσφαιρα για μπύρα και κουβεντούλα με ωραίες μουσικές.

Είναι η πρώτη self service μπιραρία στην Αθήνα, που σημαίνει ότι μπορείς μόνος σου να σερβιριστείς από τα δύο διαφορετικά είδη μπίρας langer ή weiss στο ανάλογο ποτήρι. Ο κάθε ξύλινος πάγκος έχει δικό του tap και ενημερώνεσαι για την κατανάλωσή σου σε οθόνη και ανάλογα να γεμίσεις και να ξαναγεμίσεις μόνος το ποτήρι σου, όσες φορές το επιθυμείς. Στον κάτω όροφο υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα για να τροφοδοτεί όλη την ημέρα τις κάνουλες με παγωμένη μπίρα.

Άλλα δεν είναι μονό αυτό. Η μπάρα έχει πολλές επιλογές, από μπύρα draft, ξένες και ντόπιες βαρελίσιες μπύρες αλλά και μια μικρή επιλογή από αποκλειστικές φιάλες δικής τους εισαγωγής. Ξεχωρίσαμε αυτή με το φοβερό όνομα Kentucky Bastard.

Κάθε τόσο η συλλογή συμπληρώνεται από νέα φρέσκα βαρελάκια που σε περιμένουν για να τα δοκιμάσεις. Εμείς δοκιμάσαμε νέες ενδιαφέρουσες αφίξεις και μας άρεσαν η δυνατή Jamabrewery British brown ale extra hoppy με τις πικάντικες νότες, η σκούρα English brown ale 4,5% με τις νότες ξηρών καρπών και καραμέλας, η ελληνική ξανθιά Flaros double IPA 7,7% από τη μικροζυθοποιία Σερρών και η γεμάτη και αναζωογονητική Omnipollo Fantom – New England IPA 6,1%.

Στο Παγκράτι για βαρελίσιες μπίρες και γερμανικά tapas - FlagInLife

Μπορείτε να συνοδέψετε τις μπίρες με απολαυστικό finger food και bar food, με ζέστα και κρύα πιάτα. Ξεχωρίσαμε τα tapas Berlin, μια ποικιλία με τα γερμανικά λουκάνικα με το ξινολάχανο, που απογειώνουν τις μπύρες, ένα νοστιμότατο σκορδόψωμο με τυράκι που λιώνει μπροστά σου ξελιγωτικά, και το hot dog με καραμελωμένα κρεμμύδια που ολοκληρώνουν ευχάριστα την πρόταση.

Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται events για τους λάτρεις της μπίρας, αλλά και της ροκ μουσικής.

BERLIN BY 5 DRUNK MEN
Μπυραρία
Τιμοθέου 8, Παγκράτι, τηλ.: 210 7010006
Καθημερινά 18.30- 01.30 | Παρασκευή & Σάββατο μέχρι τις 02.30
Τιμή: 10-25€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα