fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Δοκιμάζοντας spirits στην αυλή του Hide and Seek στο Χαλάνδρι
Hide and Seek

Δοκιμάζοντας spirits στην αυλή του Hide and Seek στο Χαλάνδρι

Ο Γρήγορης Φιλιππάτος περνά ένα απόγευμα στην αυλή του Hide and Seek καλεσμένος του Λυκούργου Χριστοθανόπουλου, δοκιμάζοντας τρία αποστάγματα με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Ένα δροσερό φθινοπωρινό απόγευμα πριν από μερικές εβδομάδες, με βρήκε να περνώ την πόρτα του γνωστού Hide and Seek στο Χαλάνδρι. Ο λόγος της επίσκεψής μου ήταν ένα κάλεσμα από τον bar manager Λυκούργο Χριστοθανόπουλο, για να δοκιμάσουμε μαζί τρία αποστάγματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να συζητήσουμε γι’ αυτά. Στην παρέα μας λοιπόν ήταν ένα ιαπωνικό τζιν, ένα ολλανδικό απόσταγμα και ένα ξεχωριστό ελληνικό απόσταγμα σε οινολάσπες. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

 

Etsu Pacific Ocean Water Gin

 

Παίρνοντας το όνομα του από το αυθεντικό Etsu Gin (όπου Εtsu, σημαίνει ευχαρίστηση στα Ιαπωνικά) το Etsu Pacific Ocean Water Gin, φτιάχνεται στο αποστακτήριο Asahikawa, στο νησί Hokkaido, το βορειότερο από τα τέσσερα μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας. Η εξαιρετικά όμορφη γαλαζοπράσινη φιάλη του, απεικονίζει μια γκέισα να κρατά ένα λουλούδι λωτού, ενώ από το εσωτερικό του αναδύονται τα αρώματα της αρκεύθου και των φρέσκων βοτανικών, πικρών εσπεριδοειδών, κόλιανδρου και yuzu. Τα στοιχεία αυτά αναμειγνύονται έντονα με την υφάλμυρη αίσθηση από το θαλασσινό νερό του ωκεανού, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό τζιν που περιγράφεται ως « Η Ιαπωνική ακτή σε ένα μπουκάλι»

Δοκιμάζοντας spirits στην αυλή του Hide and Seek στο Χαλάνδρι - FlagInLife

Το Etsu Pacific Ocean Water Gin, χαρακτηρίζεται από ένα γήινο προφίλ με μια λεπτή ιωδιούχα αλμύρα στο φινίρισμα από το νερό του ωκεανού. Το τελικό αποτέλεσμα έχει ένα βελούδινο προφίλ, και προκαλεί τον bartender να δημιουργήσει signature cocktails χάρις στο ιδιαίτερο υφάλμυρο προφίλ του. Το δοκιμάσαμε με ένα premium Dry Tonic, για να μην χαθεί ο πρωτογενής του χαρακτήρας και προέκυψε ένα εξαιρετικό Dirty Martini, με την θαλασσινή αύρα να του δίνει μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική χροιά.

 

Lost Lake Hefebrand 01 Rare Collection

 

Το Hefebrand 01 είναι τo πρώτο απόσταγμα στην Ελλάδα από οινολάσπες, εξού και ο αριθμός 01 στην ετικέτα του. Δημιουργήθηκε στο αποστακτήριο Lost Lake, της οικογένειας  Ζαχαρία και στο Κτήμα Μουσών. Πήρε το όνομα του από την «χαμένη λίμνη» στην πεδιάδα της Κωπαΐδας. Πρόκειται για ένα απόσταγμα από ευγενείς οινολάσπες, οι οποίες παραμένουν με το κρασί μέσα στο βαρέλι ή την δεξαμενή. Το Hefebrand 01, έχει έντονο αρωματικό προφίλ, όπου συνδυάζονται ανθικά στοιχεία με ώριμα φρούτα και γήινες νότες σε μια πολύ εκλεπτυσμένη σύνθεση.

Δοκιμάζοντας spirits στην αυλή του Hide and Seek στο Χαλάνδρι - FlagInLife

Οι 1000 μόνο φιάλες που παρήχθησαν, το χαρακτηρίζουν όχι μόνο ως ένα ιδιαίτερο, αλλά και ένα σπάνιο απόσταγμα. Το γεμάτο σώμα του και η μακρά του φρουτώδης επίγευση, το καθιστούν ιδανικό ταίριασμα για πικάντικους μεζέδες αλλαντικά και τυριά με έντονο χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο, ο Λυκούργος έφερε μπροστά μας ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά, όπου το Hefebrand 01 βρήκε ιδανικό ταίρι, ιδιαίτερα δε με μια παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης. Ταιριάζει επίσης πολύ και με σιροπιαστά γλυκά και ώριμα φρούτα.

 

Ketel One Jonge Jenever

 

Το Jonge Jenever, είναι ένα απόσταγμα αρωματισμένο με άρκευθο ολλανδικής προέλευσης. Όπως μου είπε ο Λυκούργος, στην ουσία εδώ μιλάμε για τον πρόγονο του London Gin. Η βασική του διαφορά με το τζιν είναι η έξης: εδώ έχουμε την πρόσμιξη δυο διαφορετικών αποσταγμάτων, ενός καθαρού αλκοόλ αρωματισμένου με τον άρκευθο και λοιπά βοτανικά και αρωματικά στοιχεία, κάτι που χαρακτηρίζει ένα τζιν, και ενός μη παλαιωμένου ουίσκι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με έντονα τα γευστικά χαρακτηριστικά του βυνοποιημένου κριθαριού και του καλαμποκιού. Ένας ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ ουίσκι, βότκας και τζίν.

Δοκιμάζοντας spirits στην αυλή του Hide and Seek στο Χαλάνδρι - FlagInLife

Στο Hide and Seek το προτείνουν είτε ως highball drink με soda ή tonic και αρωματικά bitters είτε ως ένα παγωμένο σφηνάκι πλάι σε μια δροσερή μπύρα. Το Jonge Jenever που δοκιμάσαμε από την Ketel One, ήταν ένα blend από σιτάρι, σίκαλη και καλαμπόκι που βρίσκονται για ένα χρόνο σε βαρέλια από γαλλική δρυ, εμπλουτισμένο με 14 διαφορετικά βότανα. Οι Ολλανδοί όπως έμαθα, το απολαμβάνουν διαχρονικά με μια φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα