Τα τελευταία (αρκετά) χρόνια το θέμα της Σκανδιναβικής (σύγχρονης) κουζίνας είναι μονίμως στο προσκήνιο και πολλοί αναφέρονται σε αυτή ως το Μεσσία της παγκόσμιας γεύσης ή γαστρονομίας ανάλογα με το τι προτιμάει ο καθένας. Κανένας φυσικά δεν μας λέει ότι η χρήση του όρου σύγχρονη (ή -ος) προϋποθέτει την ύπαρξη του όρου παραδοσιακή που είναι συζητήσιμο αν υπάρχει και τι εμπεριέχει σε ότι αφορά τη Σκανδιναβία. Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο, οι απόψεις πολλές και χρειάζεται μελέτη και σοβαρή ανάλυση για να το προσεγγίσουμε. Μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση διατυπώνει ο σπουδαίος Έλληνας σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου στο fin Being.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα στο https//chefevangelou.gr/el/news/220507-finbeing.