fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Odori Vermuteria Di Atene
odori vermuteria di atene

Δημήτρης Κουπριτζιώτης

Odori Vermuteria Di Atene

To νέο cocktail menu του Odori θα γαργαλήσει τον ουρανίσκο και την αισθητική σου.

Είναι το μαγαζί που μας έμαθε να πίνουμε σαν Ιταλοί στην Αθήνα. Ήρθε στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων και την αναγέννησε, της έδωσε ζωή και μπόλικη από τη χαμένη της αίγλη. Αυτό, όμως, που αποφάσισε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος μαζί με την ομάδα του, με τον τελευταίο κατάλογο που δημιούργησαν, είναι να της δώσει ακόμα περισσότερη αισθητική μέσα από τα cocktails και τη φρεσκάδα τους.

odori bar outside label athens

Συναντησα τον Μανώλη στην υπέροχη μεταλλική μπάρα του μαγαζιού και αρχίσαμε να απαριθμούμε έναν έναν τους καταλόγους που έχουν περάσει από το Odori. Αυτό είναι από μόνο του ένα παράσημο για ένα μαγαζί, γιατί σημαίνει ότι φτιάχνει signature cocktails που μένουν στις μνήμες των πελατών και αντέχουν στον χρόνο. Ακόμα θυμάμαι το Tsoureki Negroni ή σχεδόν όλα τα ποτά από τον κατάλογο We will always have Athens, που εκτός από υπέροχα cocktails είχε και ένα μοναδικό concept.

Πρωταγωνιστής, όμως, τώρα είναι ο νέος και όχι ο παλιός. Το όνομα αυτού, Aesthetics. Μαγευτικό, δημιουργικά ασαφές, ποιητικό και πολλά υποσχόμενο. Όχι μόνο το όνομα, αλλά και το… σχεδόν βιβλίο που πιάνεις στα χέρια σου όταν σ’ τον φέρνουν. Βαρύ, με τρομερά εικαστικά, παιχνίδια με τις εικόνες και τις διαφάνειες σε κάθε σελίδα και χρώματα έντονα και φανταχτερά. Ο κατάλογος εικαστικά είναι η τέλεια εισαγωγή για όσα περιέχει. Ποτά που ακολουθούν πλήρως τις τάσεις του bartending το 2022, με διαυγές περιεχόμενο, έντονες γεύσεις, μαγειρεμένες γαρνιτούρες και πάνω απ’ όλα εμπνευσμένους συνδυασμούς.

odori restaurant athens

Στην πρώτη σελίδα, η κατηγορία Virgin, με την Παναγία να πρωτοστατεί στα δεξιά και τέσσερις low ή no alcohol, αλλά και low calories επιλογές στα αριστερά. Αν προσέχεις τη σιλουέτα σου, τότε δοκίμασε το Silhouette, με vodka, machta, agave, lime και soda να είναι ανάμεσα στα υλικά. Στην επόμενη σελίδα ο τίτλος γράφει Imagination και κυριαρχεί το έντονο μπλε χρώμα, μαζί με 5 νόστιμες επιλογές. Το Garden in a bottle μοιάζει να βγήκε μέσα από κάποιο λιβάδι, αφού και το χρώμα του αλλά και η γεύση του βγάζουν περίσσια δροσιά και φρεσκάδα, ενώ το Illusionist είναι ένα νόστιμο και καθαρόαιμο longdrink.

Αμέσως μετά το μάτι σου θα πέσει σε δύο επιλογές. Στο Odori rested Negroni και στο Iced Peach Manhattan, τα οποία δεν είναι απλά παραλλαγές των διάσημων κλασικών, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό και ταυτόχρονα πάρα πολύ νόστιμο. Στο Iced Peach Manhattan θα σε εντυπωσιάσει η γαρνιτούρα του, που είναι σαν πέτρα από τον πλανήτη Άρη. Μη διστάσεις να τη δοκιμάσεις, ταιριάζει τέλεια με τη σύνθεση που υπάρχει στο ποτήρι. Ένα άλλο cocktail με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το Irish Sand, με irish whiskey, vermouth, soda, αλλά και μερικά άλλα συστατικά που το κάνουν πιο πολύπλοκο.

odori cocktail bar athens

Η επόμενη σελίδα είναι η τελευταία, αλλά και η αγαπημένη μου, μια και έχει επιλογές σε aperitivi. Είτε το δικό τους vermouth με tonic είτε δύο spritzes δροσερά και νόστιμα. Ένα είναι το Yellow και ένα το Night. Αυτό, όμως, που λάτρεψα και θα το πίνω όλο το καλοκαίρι είναι το Montana Americano με odori house vermouth dry, italian bitter liqueur, elderflower, αχλάδι και τσάι του βουνού. Όλα μαζί δένουν αρμονικά και παράγουν ένα καλοκαιρινό, ασυνήθιστο και νόστιμο long drink/aperitivo, που μοιάζει τέλειο για after work drink πριν αρχίσεις τα cocktails.

Ο Aesthetics είναι ένας κατάλογος πρωτοποριακός, με ενδιαφέρουσες προτάσεις, καθόλου φλύαρος και κουραστικός και πάρα πολύ νόστιμος. Ίσως μπορώ να πω ότι είχα πολύ καιρό να δοκιμάσω κατάλογο που να έχει τέτοια μαγεία μέσα από την απλότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να πας στο Odori, για να τον δοκιμάσεις και να βρεις το δικό σου αγαπημένο cocktail.

Τα λέμε στην μπάρα.

Odori Vermuteria Di Atene
Σκουλενίου 2, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103314674

Περισσότερες Κριτικές

9 Ιανουαρίου 2024

3 Ιανουαρίου 2024

25 Δεκεμβρίου 2023

6 Δεκεμβρίου 2023

28 Νοεμβρίου 2023

23 Νοεμβρίου 2023