fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Διονύσης Κούκης

Αξιολόγηση: Καλό

M Fusion

M Fusion: Γεύσεις της άπω Ανατολής με αναφορές στη Nikkei κουζίνα και εξαιρετικό περιβάλλον.

 

Είναι γεγονός ότι όποιος ενδιαφέρεται για τη νυκτερινή διασκέδαση στη Κύπρο ή γενικότερα για φαγητό και ποτό έξω αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον η κυπριακή εστίαση αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Το φαινόμενο είναι ανάλογο με την ανοδική πορεία που ακολούθησε το κυπριακό κρασί όταν άρχισε να εκσυγχρονίζεται πριν από 25 χρόνια περίπου. Αν μελετήσουμε λίγο πιο προσεκτικά το φαινόμενο αυτό θα διαπιστώσουμε ότι η εξέλιξη αυτή εντοπίζεται καταρχήν στη περιοχή της Λεμεσού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό δεν αφορά και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα του νησιού και ότι καταρχήν στηρίζεται στην οικονομική ευρωστία και στην πολιτική που ακολουθούν σε ότι αφορά τη γαστρονομία οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Ως γνωστόν παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι πάντα κατανοητό το ποιοτικό φαγητό είναι πάντα ακριβότερο από τις απλές προτάσεις ενός μικρού εστιατορίου ή μιας απλής ταβέρνας αλλά δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε. Γεγονός πάντως είναι ότι η ύπαρξη ποιοτικών χώρων εστίασης αρχικά στα ξενοδοχεία εξοικειώνει τον καταναλωτή με τις ποιοτικές γεύσεις, τον κάνει να τις αναζητά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη λειτουργεία και την επιβίωση μικρότερων μονάδων εκτός ξενοδοχείου. Ένα τέτοιο ξενοδοχειακό εστιατόριο προπομπός των εξελίξεων που προανέφερα είναι και το M Fusion στο ξενοδοχείο 4 Seasons της Λεμεσού.

Το M Fusion έχει όλα τα ατού που του επιτρέπουν να θεωρείται place to be τόσο για τη Λεμεσό αλλά και για ολόκληρη τη Κύπρο. Καταρχήν το ξενοδοχειακό περιβάλλον του Four Seasons αποτελεί ένα ιδανικό αστικό (μεγαλοαστικό θα έλεγα) περιβάλλον κατάλληλο σε ότι αφορά τη φιλοξενία ενός εστιατορίου προδιαγραφών. Σε ότι αφορά το εστιατόριο αυτό καθαυτό , τοποθετημένο χωροταξικά σε μια εξαιρετική βεράντα του ξενοδοχείου με ανάλογη θέα, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα του χώρου από εστιατορική άποψη. Άνετα τοποθετημένα τραπέζια, προσεγμένη art de la table χωρίς υπερβολές και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, αποτελούν διαπιστώσεις που έκανα στη τελευταία επίσκεψη μου στο χώρο πριν μερικές εβδομάδες.

Σε ότι αφορά το φαγητό η κουζίνα κινείται σε γιαπωνέζικα μονοπάτια με ορισμένες επιρροές από την περουβιανή κουζίνα αλλά στρέφει το βλέμμα της και προς τη Γαλλία με μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε στρείδια, ενώ σαν κερασάκι στην τούρτα κάνει προτάσεις και σε χαβιάρι. Φυσικά από αυτό το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν το sushi και το sashimi. Προφανώς η εικόνα έχει μάλλον μεγαλοαστικό πρόσημο, παρόλα αυτά όμως με μια προσεκτική διαχείριση των επιλογών ένα δείπνο στο χώρο μπορεί να παραμείνει με λίγη προσοχή στο επίπεδο των 60-70 ευρώ το άτομο (χωρίς το κρασί). Προφανώς δεν θα σας κουράσω περιγράφοντας ένα προς ένα τα μάλλον αρκετά πιάτα που δοκίμασα. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στο καβούρι Αλάσκας, το οποίο σερβίρεται με ένα δροσερό γκασπάτσο από αγγούρι και χαρακτηρίζεται από ισορροπία και λεπτότητα γεύσεως σε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση θαλασσινών και φυτικών στοιχείων. Ανάλογο ενδιαφέρον, λίγο πιο πληθωρικές και με μια γευστική ένταση που οφείλεται στη ντομάτα και στη κρέμα καραβίδας που τη συνοδεύει, είναι και οι καραβίδες που έρχονται ψημένες και tartare στο τραπέζι. Σε ένα χαμηλότερο επίπεδο αλλά όχι απορριπτέο κινείται το black god με miso το οποίο παρουσιάζει μικρές γευστικές αδυναμίες σαν σύνολο. Όσο για το sushi έχοντας δοκιμάσει τουλάχιστον 5-6 διαφορετικές εκδοχές σε εστιατόρια της Κύπρου θα πω ότι το M Fusion σε ότι αφορά τους φίλους του συγκεκριμένου εδέσματος αξίζει την μετακίνηση. Τελευταία αλλά καθόλου ασήμαντη για τους φίλους του κρασιού είναι και η Wine List. Απόλυτα επαρκής, τόσο σε λευκά κρασιά, όσο και σε σαμπάνιες ή αφρώδη που αποτελούν ιδανικό σύντροφο για αυτό το είδος της κουζίνας αποτελεί για τους ενδιαφερόμενους στοιχείο απόλαυσης. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το ευγενικό και επαγγελματικό σέρβις το M Fusion ακόμα και αν λόγω τιμής δεν κάνει για καθημερινή χρήση είναι ένας ενδιαφέρων χώρος που αξίζει την προσοχή σας.

M Fusion
Ιαπωνική Κουζίνα
Αμαθούντος 67-69, Άγιος Τύχων, Four Seasons Hotel, Λεμεσός, Κύπρος
+357 25858000
Παρασκευή – Τρίτη 19:00 εώς 22:30, Τετάρτη – Πέμπτη Κλειστά
60-100 euro

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα