fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Αξιολόγηση: Αξιοσημείωτα Καλό

Le Pavillon

Le Pavillon: Η νέα πρόταση του εστιατορίου του Jean Charles Metayer στο Χαλάνδρι εγκαταλείπει το à la carte και το αντικαθιστά με δύο εξαιρετικά dégustation μενού που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

Το εστιατόριο που δημιούργησε ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer μαζί με τον συνέταιρό του Άγγελο Κανταράτο σε μια μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40, άνοιξε μέσα στην καραντίνα το φθινόπωρο του 2020, και κατάφερε σύντομα να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα υψηλής ποιότητας εστιατόρια της πόλης. Ο χώρος είναι λιτός, αρχοντικός και στιλάτος, με έμφαση στο γκρι μάρμαρο και στα έργα τέχνης αναδεικνύοντας την κομψότητα που ορίζει όλη την  εμπειρία του Μetayer: την υποδοχή, το ευγενικό service, τα πιάτα που αφομιώνουν ανεπιτίδευτα τη σύγχρονη κουζίνα με ελληνικές πρώτες ύλες, τις γαλλικές αρχές και την αγάπη του σεφ για τις νοστιμιές που βγάζει η θάλασσα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  αυτή την εποχή, εκτός από τη γεύση φυσικά, βρίσκεται η εσωτερική αυλή με τα όμορφα φυλλώδη δέντρα και φυτά που προσφέρουν ένα urban καταφύγιο δροσιάς για τις καλοκαιρινές βραδιές.

Le Pavillon - FlagInLife
chef Jean-Charles Métayer

Ο σεφ γαλουχήθηκε από το ξεκίνημά του στη θαλασσινή γαστρονομία δίπλα στον Γάλλο master του seafood Jacques Le Divellec. Αγαπά τη γενναιοδωρία της θάλασσας και μέσα από κλασικές γαλλικές τεχνικές, αναδεικνύει τις φινετσάτες, λεπτές γεύσεις των θησαυρών της. Η νέα πρόταση που κάνει το εστιατόριο εγκαταλείπει πλέον το à la carte και ασπάζεται την λογική του μενού dégustation, με δύο διαφορετικές προτάσεις, η πρώτη με εννέα και η δεύτερη με 12 στάδια (75 και 110 ευρώ αντίστοιχα), που ξεδιπλώνουν το ταλέντο και την δεξιοτεχνία του σεφ.

Και στα δύο μενού οι γαστρονομικές συγκινήσεις είναι πολλές. Αποσπασματικά λοιπόν θα αναφέρω τα δύο τρία που αναδεικνύουν το ταλέντο του Metayer. Στα highlights, έχει σαφώς θέση η καραβίδα, η οποία ισορροπεί πάνω σε ένα αραχνοϋφαντο καρπάτσο χταποδιού, και συνοδεύεται από παπαρδέλες με μαύρο σουσάμι και ταρτάρ γαρίδας. Αρίστος τεχνικά και γευστικά είναι επίσης ο καπνιστός μπακαλιάρος καλυμμένος με μελάνι σουπιάς και πουρέ πατάτας αρωματισμένος με βανίλια. Ενδιαφέρον τόσο στην εμφάνιση όσο και στην γευστική σύνθεση, είναι και το καλκάνι, (ένα από τα αγαπημένα ψάρια του σεφ) που συνδυάζεται με τρούφα Πελοποννήσου και τραγανά sticks από λαγόχορτο αλλά ξεφεύγει ελάχιστα στο ψήσιμο. Η καραμελωμένη πάπια με μαυροδάφνη, κόκκους κακάο και παντζάρι είναι ευφυής σαν συνδυασμός. Σε ότι αφορά τα επιδόρπια το εικονικό μανιτάρι σοκολάτας κλείνει την εμπειρία ικανοποιώντας τόσο αισθητικά, όσο και γευστικά με τις διαφορετικές υφές σοκολάτας.

Στο γευστικό σύνολο του Le Pavillon πολύ καλή είναι και η συμμετοχή της wine list την οποία επιμελείται ο Γιώργος Λούκας και «ντύνει» το μενού με ενδιαφέρουσες και σωστά επιλεγμένες προτάσεις. Με βάση όλα αυτά εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι αναφέρομαι σε ένα χώρο – γευστική πρόταση που αξίζει με το παραπάνω την προσοχή και φυσικά την επίσκεψη.

 

Le Pavillon
Σύγχρονη κουζίνα
Διεύθυνση : Περικλέους 31 Χαλάνδρι
Τηλ : 210 6815774
Ωράριο : Βράδυ- Κλειστά Δευτ.
Τιμή : 80 – 100 Ε

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα