fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ακτή Ντοβίλ
ntovil

Αξιολόγηση: Μέτριο

Ακτή Ντοβίλ

Ακτή Ντοβίλ: Θαλασσινή αύρα στην ιστορική τοποθεσία της ακτής Ντοβίλ στο Καραμπουρνάκι. Ένα εστιατοριο αφιερωμένο στην μοντέρνα ψαροφαγία διά χειρός Παναγιώτη Δεληθανάση.

 

Στην ακτή Ντοβίλ στην Καλαμαριά, σε μια ιστορική περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου μέχρι τα μεσα του 70 αποτελούσε τόπο αναψυχής για τους λουόμενους της περιοχής, άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγους μήνες το Εστιατόριο θαλασσινών με το ομώνυμο όνομα [ ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ ]. Σε αυτην την ειδυλλιακή περιοχή και στο σημείο όπου μεσουρανούσε κάποτε το εξοχικό κέντρο ΝΤΟΒΙΛ επέλεξε η ομάδα του δημοφιλούς allday Tribeca bar, [ Ηλιας Βιολίδης –Γιωργος Καραπαπάζογλου – Σάκης Γκοντινός ] να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εστιατόριο δίνοντας ξανά ζωή σε μια περιοχή γεμάτη αναμνήσεις.

ntovil

Ακριβώς επάνω στην θαλασσα εκεί που σκάει το κύμα σε ένα σημείο με καταπληκτική θέα στην πόλη, είχα την τύχη να δειπνήσω ακριβώς την ώρα που έδυε ο ήλιος. Ο χώρος όμορφος και κομψός με απαλό φωτισμό εναλλάσσει γήινες πινελιές με αποχρώσεις στα χρώματα της θάλασσας με φόντο πάντα την νύμφη του Θερμαικού.

Η επιμέλεια του μενού αλλα και τα ηνία της κουζίνας ανήκουν στον Σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση [ γνωστός από το εστιατόριο Ρίζες , στην Χαλκιδική ] o οποίος πλέκει γύρωαπό έναν αστικό ιστό γεύσεων, μοντέρνες συνθέσεις με επίκεντρο το ψάρι και ελληνικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την πολύ δυνατή πρώτη ύλη και τα αγνά προϊόντα κυρίως από την Χαλκιδική.

Ο κατάλογος μεγάλος στο σύνολο του εχει την ικανότητα να ικανοποιήσει όσους θέλουν να μοιραστούν μικρές λιχουδιές, ξεκινώντας με έναν ισορροπημένο λευκό ταραμά και συνεχίζοντας με το μαρινάτο μπαρμπούνι σαβόρο με σταφίδες, δεντρολίβανο και ξύδι από βατόμουρο, ένα πιατο αχνιστά μύδια με φινόκιο και τσιλι, τις best seller τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου με αλιάδα και κρέμα μαύρου σκόρδου, ή μια σαλάτα με καβούρι πράσινο μήλο και φινόκιο, και εκεί να πατήσουν φρένο, ή να συνεχίσουν ανεβάζοντας τις εντάσεις παραγγέλνοντας τα εξαιρετικά λιγκουίνι με γαρίδες και μπισκ καραβίδας, ένα σουβλάκι τόνου διακριτικά καυτερό με πράσινο σιτάρι και λεμονόχορτο και να κλείσουν με μια πάστα με αστακό ή βασιλικό καβούρι στην σχάρα, εκτός και αποφασίσουν να δοκιμάσουν τις ικανότητες στο τηγάνι ή την σχάρα. [highlight το ψητό κεφάλι σφυρίδας]. Η λίστα κρασιών ποικιλόμορφη και με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα δίνει έμφαση στον Ελληνικό αμπελώνα έχοντας πολύ λογική τιμολόγηση.

ntovil

Ένα αρωματικό μιλφειγ με κρέμα passion fruit και mango έκλεισε όμορφα μια καλοκαιρινή βραδιά με αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα, αφήνοντας μου αρκετά καλές εντυπώσεις από ένα ενδιαφέρον εστιατόριο που ήρθε για να ξυπνήσει μνήμες και να αναβιώσει περασμένες εποχές.

ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ
Ψάρι –Θαλασσινά
Διεύθυνση : Θεμιστοκλή Σοφούλη 86 Καλαμαριά
Τηλ: 2310 407000
Τιμη:40-60 Ε [χωρίς τα ποτά ]
Ωράριο: Τρίτη με Κυριακή 12.00 μμ – 12.00 πμ

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα