fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος

Γνωστοί bartenders αποκαλύπτουν τις αγαπημένες τους μπάρες στην πόλη

Η Αθήνα μπορεί να επισκιάζεται από κάποιες μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, μπορούμε, όμως, να πούμε με σιγουριά ότι η αθηναϊκή μπαρ-σκηνή -τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια- βρίσκεται διεθνώς σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε εξαιρετικά μπαρ στην Αθήνα και κανείς δεν τα γνωρίζει καλύτερα από τους ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά. Γι’αυτό κι εμείς πήγαμε κατευθείαν στην πηγή και ρωτήσαμε τους Αθηναίους bartenders ποια είναι τα δικά τους αγαπημένα μπαρ στην πόλη.

Η αλήθεια είναι ότι όταν σχολάσουν αργά το βράδυ, αν δεν πάνε κατευθείαν για ύπνο, συνήθως επιλέγουν να βγουν για μια γρήγορη μπίρα, ενα straight ουίσκι ή ένα σφηνάκι Fernet Branca. Τα λίγα βράδια, όμως, που δεν δουλεύουν και αποφασίζουν να βγουν, προτιμούν να επισκέπτονται μπαρ που αισθάνονται οικεία και άνετα, τόσο για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και μίξεις από συναδέλφους που θαυμάζουν και εκτιμούν, όσο και για να τα πουν με φίλους που βρίσκονται μπροστά αλλά και πίσω από την μπάρα.

Πάμε να δούμε πού τα πίνουν οι bartenders στην Αθήνα:

Γεωργία Γεωργακοπούλου, The Clumsies

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Γενικά, όταν έχω ρεπό, προσπαθώ να βγαίνω και να ανακαλύπτω κυρίως καινούρια μπαρ, αλλά έχω 2-3 τα οποία τα κατατάσσω στα μπαρ που πηγαίνω και ξαναπηγαίνω, γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ (περιέργως δεν είναι στα 50 Best bars και αρκετοί το θεωρούν περίεργο). Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικό επίπεδο στην εστίαση, οπότε δεν χρειάζεται να είναι στα 50 Best, για να πας σε ένα μαγαζί. Τα δύο που επισκέπτομαι συχνότερα είναι το Barreldier στη Βουλής και Ο Κύριος στην Πλατεία Μαβίλη. Μου αρέσει πολύ ο χώρος τους, είναι αυθεντικά μπαρ, τα ποτά είναι πολύ καλά, έχουν ποιότητα και τα δύο και εκτιμώ σίγουρα τη δουλειά που κάνουν. Αν και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, υπάρχουν νέα μπαρ που ανοίγουν και όταν δεν δουλεύω, θέλω να τα επισκεφτώ και να τα ανακαλύψω, αλλά τα δύο μπαρ που προανέφερα είναι αυτά που προτείνω και πηγαίνω κι εγώ η ίδια συχνότερα».

Βασίλης Ρούσσος, Tiki Bar Athens

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Συνήθως επισκέπτομαι τα μπαρ που θα συναντήσω κάποιον φίλο. Γενικά στην μπαρ- σκηνή έχω κάνει κάποιους καλούς φίλους – και δεν εννοώ επαγγελματικούς φίλους- οπότε βγαίνω στο The Bar in front of the Bar, όπου είναι ο Αλέξανδρος Τσελεπής και ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, στον Κόκκινο Λωτό στον Αχιλλέα, τον Πέτρο και τον Φώντα. Αυτά είναι τα μαγαζιά που μου αρέσουν και επισκέπτομαι όταν δεν δουλεύω, απλά επειδή έχω πλέον και παιδάκι και όποτε βγαίνω συνήθως θα είναι και η γυναίκα μου μαζί, πολλές φορές προτιμώ και κάποια μπαρ τα οποία έχουν early drinks, ώστε να πιω το ποτό μου στις 8 και να επιστρέψω σπίτι μου νωρίς. Εντάξει, μια φορά το τρίμηνο θα κάνουμε και μια αλητεία με καλό ξενύχτι».

Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, Hide & Seek, 42 Bastronomy, Monzu

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας μου, προσπαθώ πάντα να βρίσκω το χρόνο να επισκέπτομαι και άλλα bar προκειμένου να δω φίλους και συναδέλφους και να δοκιμάσω νέες γεύσεις. Αν χρειαστεί να επιλέξω μερικά αγαπημένα στέκια τον τελευταίο καιρό, αυτά θα ήταν σαν νούμερο ένα το The 7 Jokers, ένα αγαπημένο bar όλων των bartenders, στο οποίο έχω περάσει πολλές βραδιές και με παρέα αλλά και μόνος μου, γιατί σίγουρα αποτελεί έναν προορισμό που μπορείς να βρεις κάποιον φίλο. Επίσης, ένα άλλο αγαπημένο μου bar είναι το Holy Spirit bar του φίλου μου Xavier, στο οποίο έχω περάσει πολλές όμορφες στιγμές. Τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί στη λίστα με τα αγαπημένα μου bar το Ami, των φίλων Δημήτρη και Γιώργου, γεγονός που οφείλεται στα τέλεια εκτελεσμένα classic cocktails που δημιουργεί ο Στέφανος πίσω από την μπάρα».

Ηλίας Γκιβίσης, Barro Negro

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Πέρα από τις στιγμές μετά τη δουλειά, όπου πηγαίνουμε όπου θα πάει η παρέα, προφανώς πολύ αργά, αγαπημένα μου μπαρ ειναι μέρη που τα αισθάνομαι οικεία, που μπορώ να βρίσκομαι εκεί με ή χωρίς παρέα. Το Baba au rum εχει μια θέση σε αυτά, για το τι συμβολίζει ανέκαθεν, για την αυθεντικότητά του και γιατί τα μπαρ είναι οι άνθρωποί του, και τους ανθρώπους εκεί τους λατρεύω..! Ξεχωρίζω επίσης το Jazz in Jazz για την αυθεντικότητά του, το στιβαρό αλλά ανεπιτήδευτο ύφος ενός μπαρ με κεφαλαία γραμματα, διότι σίγουρα σαν άνθρωπος του χώρου, όταν δεν δουλεύω, δίνω λιγότερη έμφαση στα τεχνικά και πολύπλοκα, πάντα με σεβασμό στο ποτό, και περισσότερη στην εμπειρία χώρων εντελώς straightforward που δεν θέλουν να ανακαλύψουν την Αμερική (fun fact: έχει ήδη ανακαλυφθεί) και δεν αλλάζει για κανένα trend».

Πασχάλης Καψάλης, The Upupa Epops

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Κατά την άποψη μου τα μπαρ είναι οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν, συνεπώς τα μπαρ που διαλέγω να ξοδεύω το χρόνο μου είναι εκεί που είναι οι φίλοι μου!

Συνήθως πηγαίνω σε πολλά διαφορετικά μπαρ για ποτό στην Αθήνα, αλλά εδώ μιας και δεν μπορώ να τα γράψω όλα, θα ξεχωρίσω τα εξής: φυσικά το Upupa Epops μιας και έχουμε δημιουργήσει ένα all day στέκι το οποίο σου προσφέρει όμορφες στιγμές.

Το Baba au rum, από τα διαχρονικότερα cocktail bar με έμφαση στο καλό απόσταγμα, την πρώτη ύλη, αλλά και στη συνολική ατμόσφαιρα, με τη μουσική και την καλύτερη διάθεση του προσωπικού.

Το Bar in front of the bar – Rumble in the Jungle, θεωρώ πως αυτό το νέο σχετικά μπαρ ίσως είναι το καλύτερο μπαρ της Αθήνας».

Περικλής Κοροβέσης, Abstract

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Τα αγαπημένα μπαρ που συνηθίζω να πηγαίνω όταν δεν δουλεύω ή μετά τη δουλειά είναι το Baba Au Rum και το The Bar In Front Of The Bar και ο λόγος είναι ότι τα παιδιά είναι πάντοτε φιλόξενα, με το χαμόγελό τους, και με ένα σφηνάκι στο χέρι για να σε καλωσορίσουν. Ξέρεις ότι θα μοιραστείς μαζί τους τα καλά και τα κακά της βάρδιας, θα ακούσεις ιστορίες και σχεδόν πάντα θα μάθεις και κάτι καινούριο που είναι και το σημαντικότερο, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα της δικιάς μου ηλικίας που είμαστε η νέα γενιά πίσω από τις μπάρες. Είμαι από τους τύπους που θέλουν να ακούν πράγματα από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και εμπειρία bartenders ξέροντας ότι πάντα κάτι θα κερδίσεις και το πιο σίγουρο ότι θα περάσεις καλά».

Σπύρος Σκούρτης, Babushka, Ipitou the Bar

Πού πίνουν τα ποτά τους οι bartenders της Αθήνας; 1ο μέρος - FlagInLife

«Τα bar στα οποία πηγαίνω είναι το Tiki Athens, το Barreldier και το Dude. Οι λόγοι είναι απλοί και είναι οι ίδιοι σε όλη την ενήλικη ζωή μου, για διαφορετικά bar προφανώς: εκεί θα δω τους φίλους, εκεί θα πιω τα σωστά ποτά, εκεί θα ακούσω καλή μουσική. Αν συνδυαστούν και τα τρία ακόμα καλύτερα».

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα