fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Piscis

Piscis 

Πολύ Καλό

Στη βεράντα του Πειραιά, το Μικρολίμανο, ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Πέτρος Φωτείνης στήνουν στο Piscis ένα μοντέρνο θαλασσινό τραπέζι που νοστιμεύει μέρα την ημέρα.

 

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που άνοιξαν στο μικρολίμανο το εστιατόριο Piscis οι δυο καλοί φίλοι και συνεργάτες Παναγιώτης Γιακαλής και Πέτρος Φωτείνης μαζί με τον Μανώλη Μαυριδάκη. Και ίσως αναρωτηθείτε εύλογα. Ένα ακόμη εστιατόριο μοντέρνας ψαροφαγίας μέσα στον ωκεανό αφίξεων με παρόμοιο χαρακτήρα; Κι όμως. Σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη τροχιά από πλείστες άλλες ψαροφαγικού χαρακτήρα επιλογές με υπεραυξημένο κόστος, εδώ όλα κυλούν ομαλά, σε μια εξίσωση ποιότητας-τιμής σε απόλυτη αρμονία.

τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου
Πηγή: piscisrestaurant.gr

Το φαγητό στο Piscis, κάτω από την γαστρονομική μπαγκέτα των Παναγιώτη Γιακαλή και Πέτρου Φωτείνη, χαράζεται πάνω στις ράγες μιας σύγχρονης θαλασσινής πρότασης, σε αρμονική αντίστιξη με τις ψαροφαγικές επιταγές του σήμερα, κρατώντας όμως έναν δυνατό μαγειρικό χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα που καθημερινά υλοποιεί πάνω από φωτιές και κατσαρόλες ο chef de cuisine Σπύρος Τσόκας.

τηγανητές ροδέλες καλαμαριού με μαγιονέζα κάπαρης
Τηγανητές ροδέλες καλαμαριού με μαγιονέζα κάπαρης

Εξαιρετική πρώτη ύλη έντεχνα μετασχηματισμένη, κλασικές θαλασσινές συνταγές, ψάρια ψητά και τηγανητά, αλλά και ευφάνταστες δημιουργίες, σαν την πολύ νόστιμη θαλασσινή σαλάτα Caesars με ευδιάκριτη αντζούγια και ψητές γαρίδες, πλάι σε αυτές τις νόστιμες όσο και τραγάνες ροδέλες καλαμαριού με την μαγιονέζα κάπαρης, που προσωπικά θα ήθελα την υφάλμυρη αψάδα της περισσότερο τονισμένη, δημιουργούν το θαλασσινό σύμπαν του Piscis .

πιάτο με τάκος με κροκέτα μπακαλιάρου, μαγιονέζα με σαφράν και παντζάρι
Τάκος με κροκέτα μπακαλιάρου, μαγιονέζα με σαφράν και παντζάρι

Στο Piscis το φαγητό χαρίζει απλόχερα τη νοστιμιά του δίχως φανφάρες και χωρίς τα τόσο δημοφιλή στις ημέρες μας ωμά πιάτα να κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογο, αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο σε συνταγές και μαγειρέματα να αναδειχθούν. Οι μαγειρικές διαδρομές ακολουθούν παράλληλες ατραπούς, μέσα από δρόμους που δεν περπατούν κατ’ ανάγκη μόνο στο ελληνικό τερέν, αλλά απλώνονται και σε πιο διεθνή ύδατα, σ’ έναν περιεκτικό κατάλογο που εναλλάσσει με την ίδια επιτυχία το παραδοσιακό θαλασσινό προφίλ με μοντέρνες συνθέσεις διεθνούς απόχρωσης.

πιάτο με κεμπάπ ψαριού με χειροποίητα πιττάκια
Κεμπάπ ψαριού με χειροποίητα πιττάκια

Τα τραγανά τάκος με κροκέτα μπακαλιάρου, μαγιονέζα με σαφράν και παντζάρι, που άνοιξαν τον χορό των πιάτων που έφτασαν στο τραπέζι μας, τα κεμπάπ ψαριού με τα δικά τους χειροποίητα πιττάκια (τα κατά τα άλλα πολύ νόστιμα ζυμαράκια, χάθηκαν λίγο στην μετάφραση), σουγάνια (οι κρεμμυδοντολμάδες ) με κιμά χταποδιού και κρέμα γραβιέρας, αλλά και ένα θαλασσινό και βουτυράτο σνίτσελ τόνου με μαγιονέζα καυτερής πιπεριάς, δίνουν τον μαγειρικό τόνο στο γευστικό πεντάγραμμο του Piscis.

πιάτο με σουγάνια με κιμά χταποδιού και κρέμα γραβιέρας
Σουγάνια με κιμά χταποδιού και κρέμα γραβιέρας

Μαζί με αυτά, και πιο παραδοσιακές επιλογές, όπως ένας λεμονάτος ταραμάς, τσιγαριστά χόρτα εποχής, μύδια αχνιστά, γαύρος τηγανητός και μαρινάτος. Από τον κατάλογο του Piscis, δε λείπουν και τα ζυμαρικά, σαν εκείνο το κριθαρότο με ζωμό κακκαβιάς, αλλά και τα λιγκουίνι με μύδια και αυγοτάραχο, αγαπημένο πλέον υλικό των σύγχρονων καταναλωτών.

πιατό με σφυρίδα σε πουγκί με λαχανικά
Σφυρίδα en papellote

Το πιάτο όμως που με κέρδισε και είναι πραγματικά περίεργο το γιατί δεν συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές των πελατών (δείγμα ίσως και αυτό των γευστικών συνηθειών του σήμερα), ήταν το ψάρι ημέρας en papellote. Όταν άνοιξε το πουγκί, αναδύθηκαν ζουμερά κομμάτια σφυρίδας με φινόκιο, πατάτες, καρότα και λοιπά λαχανικά εποχής, μ’ ένα μπουκέτο ζωντανών μυρωδικών να ντύνει το πιάτο, χαρίζοντάς του ανάλαφρο αρωματικό άγγιγμα πλάι στην κομψή θαλασσινή του ταυτότητα. Μια σπουδαία στιγμή του καταλόγου.

τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου
Πηγή: piscisrestaurant.gr

Κρατώντας ψηλά τον πήχη μιας σύγχρονης θαλασσινής κουζίνας με προσιτό κόστος, στο Piscis μπορείτε να επιλέξετε σε πολύ καλές τιμές το ψάρι της αρεσκείας σας από αυτά που καθημερινά γεμίζουν την ψαριέρα του εστιατορίου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις τριπλοτηγανισμένες πατάτες. Είμαι σίγουρος πως θα χρειαστεί να ψάξετε αρκετά για να γευθείτε παρόμοιες σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, καθώς η χρονοβόρα διαδικασία παρασκευής, τους χαρίζει ένα τόσο τραγανό περίβλημα και κρεμώδη σάρκα, ενώ ντύνονται με τα αρώματα της ρίγανης. Αποτελούν και αυτές ένα καθόλου αμελητέο τμήμα του μαγειρικού συνόλου.

τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα
Πηγή: Facebook

Το Piscis, τοποθετημένο σε μια κλασική και άκρως τουριστική περιοχή συνυφασμένη με την θαλασσινή απόλαυση, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονου εστιατορίου απόλυτα εναρμονισμένου στις επιταγές του σήμερα. Στο όμορφο διώροφο οίκημα που στεγάζεται, δε θα βρείτε εσωτερική σάλα. Αρκούν και με το παραπάνω τα κομψά, ντυμένα σε λευκό και γαλάζιο, τραπέζια στην μπροστινή αυλή και η πλατεία στην κάτω πλευρά του δρόμου με θεά τον ανοιχτό ορίζοντα, με την μεγάλη περιμετρική τζαμαρία να στεγάζει τον κύριο όγκο των τραπεζιών.

 

Χαμογελαστά πρόσωπα, μια δεμένη ομάδα ανθρώπων, δυνατή πρώτη ύλη και μια κουζίνα που περπατάει σε σύγχρονα μονοπάτια κρατώντας από το χέρι την παραδοσιακή απόλαυση μιας θαλασσινής μαγειρικής που μιλά άπταιστα ελληνικά και συνυπογράφει την ταυτότητα του Piscis. Στο επίκεντρο παραμένει η συνολικά εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής που δημιουργεί αυτήν την τόσο θετική συνθήκη για κάθε επισκέπτη που χαίρεται την ομορφιά του Μικρολίμανου απολαμβάνοντας το φαγητό του.

Piscis
Ψάρι Θαλασσινά
Διευθ: Ακτή Κουμουνδούρου 30, Πειραιάς, 185 33
Τηλ: 210 4170772
Ώρες λειτ. καθημ. 13:00-00:00
Τιμή: 40-60€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα