fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Parrot’s Beak: Ένα Βar που «ανθίζει» στο Διδυμότειχο

Parrot’s Beak: Ένα Βar που «ανθίζει» στο Διδυμότειχο

Με όνομα εμπνευσμένο από ένα σπάνιο είδος παπαγάλου, το Parrot’s Beak έβαλε την ακριτική πόλη στον χάρτη με τα μπαρ που αξίζει να επισκεφτείς

Το σπάνιο λουλούδι με την ονομασία «ράμφος του παπαγάλου» (Parrot’s Beak) είναι γνωστό για τα διακοσμητικά άνθη του που μοιάζουν με το ράμφος του παπαγάλου. Δημιουργεί μια πολύχρωμη αλληλουχία, κίτρινων, πορτοκαλί και κόκκινων λουλουδιών. Το φυτό με προέλευση τα Κανάρια Νησιά και το Πράσινο Ακρωτήρι, θεωρείται ευάλωτο και προστατεύεται από τη νομοθεσία. Είναι ένα πανέμορφο φυτό, ανθεκτικό στην ξηρασία και τις καιρικές μεταβολές. Με τα χαρακτηριστικά του Parrot’s Beak σε πλήρη αρμονία με το ομώνυμο μπαρ της ιστορίας μας, θα μεταφερθούμε στο ακριτικό Δυδυμότειχο.

Η ιστορία του Parrot’s Beak είναι στην ουσία η ιστορία του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του, του ιδιοκτήτη και bar manager Πασχάλη Περιστεράκη. Ορκισμένος να πετύχει  το ακατόρθωτο, σε ένα μοναδικής ομορφιάς γεωγραφικό διαμέρισμα, γνωστό σε όσους έχουν κάνει την στρατιωτική τους θητεία εκεί. Mεταξύ αυτών και εγώ.

Parrot’s Beak: Ένα Βar που «ανθίζει» στο Διδυμότειχο - FlagInLife

Χρεωμένος ήδη μια επιχειρηματική αποτυχία σε πολύ νεαρή ηλικία, αποφασίζει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα δημιουργώντας ένα σύγχρονο μπαρ έξω από τις παραδοσιακές φόρμες που επιτάσσει ο γεωγραφικός του προσδιορισμός. Με πενιχρά μέσα και χωρίς την απαραίτητη εμπειρία ανοίγει στα τέλη του 2017 το Parrot’s Beak.

Tα χρόνια που ακολουθήσαν μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ατελείωτα χιλιόμετρα και εκατοντάδες αεροπορικά μίλια γέμισαν τις αποσκευές της ομάδας του Parrot’s. Αθήνα και Θεσσαλονίκη έγιναν οι σταθεροί τους προορισμοί σε εβδομαδιαία βάση. Σεμινάρια, μαθητείες, αποστάγματα και το μπαρ της ιστορίας μας μέρα με την ημέρα αποκτούσε την δική του ταυτότητα, εμπλουτίζοντας παράλληλα την κάβα του με μικρά διαμαντάκια.

Guests shifts μετέφεραν τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής bar σκηνής σε έναν προορισμό άγνωστο για τους περισσότερους. Αυτή τους η γνωριμία είχε αμφίδρομα αποτελέσματα καθώς και ο ίδιος ο Πασχάλης έγινε καλεσμένος σε αντίστοιχα guests και φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το απόγειο της πενταετούς προσπάθειας, συμπεριλαμβανομένης και της covid διετίας ήταν η πρόσκληση για ένα guest shift με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τον περασμένο Μάρτιο στο φημισμένο 69 Colebrooke Row στο Λονδίνο.

Εξελίσσοντας χρόνο με τον χρόνο τον θεματικό χαρακτήρα της cocktail list, φθάσαμε στο φετινό δημιούργημα, αφιερωμένο στο καλλιτεχνικό ρεύμα του μινιμαλισμού. Χρησιμοποιώντας τεχνικές zero waste και δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δημιουργήθηκαν 8 cocktail υψηλού τεχνικού και γευστικού αποτυπώματος, το κάθε ένα συνδεδεμένο με το έργο ενός καλλιτέχνη του μινιμαλισμού.

Πάρτε μια γεύση με ένα untitled 1977, ένα daiquiri lemon pie. Ρούμι, βούτυρο beurre noisette, εσπεριδοειδή, βανίλια και λιμοντσέλο από την Κέρκυρα συνθέτουν τον απόλυτο πρωταγωνιστή αυτής της λίστας. Εμπνευσμένο από το έργο, untitled του Αμερικανού ζωγράφου Agnes Martin, το 1977. Πλάι σε αυτά τα οκτώ, οι κλασικές συνταγές συναντούν την δημιουργικότητα των ανθρώπων του Parrot’s Beak.

Parrot’s Beak: Ένα Βar που «ανθίζει» στο Διδυμότειχο - FlagInLife

Τα Σαββατοκύριακα η κουζίνα ανοίγει και δημιουργεί comfort πιάτα στην λογική ενός κυριακάτικου brunch, με πρωταγωνιστές τα αυγά, πλάι σε αλμύρα pancakes, burgers, corn dog, falafel wraps, και άλλες χειροποίητες συνθέσεις. Το μπαρ της ιστορίας μας σήμερα κρατά μια σημαντική θέση στην εγχώρια σκηνή. Παρακολουθεί στενά τις διεθνείς τάσεις, λαμβάνει μέρος σε μεγάλες εκθέσεις και σεμινάρια, συμπαρασύροντας και άλλα ακριτικά μπαρ στον ίδιο δρόμο μέσα από την δική του διαδρομή.

Ίσως να φαντάζει αδύνατη μια επίσκεψη στις εσχατιές του χάρτη. Η ιδέα, όμως, πίσω από την επίσκεψη στο Parrot’s Beak από μόνη της αξίζει την υλοποίηση. Με ένα ταξίδι πάντα αρχίζουν όλα.

Parrot’s Beak All day Cafe Bar
Βασιλέως Γεωργίου 20, Διδυμότειχο
Τηλ: 25530 24478

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα