fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Παλιά Αγορά: Το στέκι των βόρειων προαστίων
agora

Παλιά Αγορά: Το στέκι των βόρειων προαστίων

Ένα all day restaurant στην καταπράσινη Φιλοθέη, μονοπωλεί στο είδος του εδώ και 23 χρόνια. 

Μέσα στην ήσυχη ατμόσφαιρα του κοσμοπολίτικου προαστίου, η Παλιά Αγορά είναι πλέον σημείο συνάντησης του κόσμου της περιοχής και όχι μόνο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το όνομα Παλιά Αγορά δεν είναι τυχαίο καθώς κρύβει ιστορία χρόνων. Το σημείο που σήμερα στεγάζεται το εστιατόριο, ήταν έως το 1990 μια μικρή αγορά που προμήθευε τα basics στους OG της Φιλοθέης. Μπορεί πλέον να μην πηγαίνεις εκεί με τη λίστα για τα ψώνια, αλλά είναι η ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι κρασί, ποιοτικό καφέ και καλές προτάσεις φαγητού.

Στα τραπέζια της έχουν κάτσει πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής που τη προτιμούν καθημερινά και την έχουν αναδείξει σε στέκι. Σε σημείο «φιλέτο», δεν είναι ποτέ άδειο και δικαιολογημένα. Καλαίσθητος χώρος, με λιτή διακοσμητική προσέγγιση που δε κουράζει το μάτι και άνετα ξύλινα τραπέζια, να είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες.

Το ατού όμως της Παλιάς Αγοράς είναι ο μεγάλος εξωτερικός της κήπος, που φιλοξενεί γύρω στα 20-30 τραπέζια. Η χαλαρή ατμόσφαιρα του υπαίθριου χώρου, καλεί τους επισκέπτες του να απολαύσουν ένα ήσυχο απόγευμα, μακριά από τη πολυκοσμία και τη βαβούρα από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων να παίζει στο repeat. Μέσα στο πράσινο, είναι ο ιδανικός χώρος για ένα καλό ποτήρι κρασί, που μπορείτε κάλλιστα να συνοδεύσετε με μια από τις πολλές επιλογές που προσφέρει το μενού.

Παλιά Αγορά: Το στέκι των βόρειων προαστίων - FlagInLife

Η κουζίνα κινείται σε ικανοποιητικά γευστικά επίπεδα, με ελληνικές και μεσογειακές αναφορές, αλλά εκεί που πρέπει να ποντάρετε είναι τα πιάτα ημέρας. Τώρα το πόσο τυχεροί θα είστε, εξαρτάται από την ώρα που θα πάτε. Βέβαια αν η τύχη δεν είναι με το μέρος σας, ενδιαφέρουσες είναι και οι προτάσεις για sushi. Αν είστε πρωινοί τύποι, έχω καλά νέα. Εδώ το brunch έχει την τιμητική του. Από καλομαγειρεμένα egg benedict, παραδοσιακά αυγά καγιανά, μέχρι φρεσκοψημένα κρουασάν, δύσκολα δεν θα βρείτε κάτι που να μην ικανοποιήσει το mood σας.

Παλιά Αγορά: Το στέκι των βόρειων προαστίων - FlagInLife

Η Παλιά αγορά είναι ένας ευχάριστος χώρος με cozy περιβάλλον, που μπορείτε να περάσετε κάποιες ώρες στα τραπέζια του, χωρίς βέβαια να έχετε ιδιαίτερες γευστικές απαιτήσεις. Με πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, η χαλαρή του ατμόσφαιρα είναι κατάλληλη για πρωινό, ελαφρύ γεύμα, αλλά και cocktail.

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ
Μεσογειακή κουζίνα
Διεύθυνση: Κεχαγιά 26, Φιλοθέη, 152 37
Τηλ: 210 6837037
Ώρες λειτ: καθημ. 07:30-24:00
Τιμή: 20-30€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα