Το IceRoll έχει φέρει ένα παγκόσμιο διαφορετικό trend στο παγωτό, και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το δοκιμάσουμε.
Το ice cream roll, ή αλλιώς stir-fried ice cream μας έρχεται από την Ταϊλάνδη, όπου έγινε δημοφιλής street food λιχουδιά το 2009. Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα εκτός συνόρων, έγινε παγκόσμιο trend και μερικά χρόνια αργότερα ήρθε και στην Ελλάδα μέσω του IceRoll. Η αλυσίδα ξεκίνησε στη Ρόδο και σταδιακά εξαπλώθηκε και στην Αθήνα, με 4 μαγαζιά σε Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Περιστέρι και Μοναστηράκι. Εμείς επισκεφτήκαμε το τελευταίο, δοκιμάσαμε το πολυσυζητημένο παγωτό και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Απέναντι από την έξοδο του μετρό λοιπόν, λίγο πριν την αρχή της Ερμού, θα δεις το IceRoll, που παρά τα ουκ ολίγα παγωτατζίδικα στην περιοχή, είναι πάντα γεμάτο με κόσμο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τις προτάσεις του δεν τις λες και value for money, ήταν και ο λόγος που με ιντρίγκαρε να το δοκιμάσω, κυρίως για να δω από πού προέρχεται επιτέλους όλο αυτό το hype.
Οι αρχικές μου εντυπώσεις ήταν θετικές: ένας καθαρός ανοιχτός χώρος παρασκευής παγωτού και μερικά τραπεζάκια με σκαμπό στο πεζοδρόμιο, φάνταζαν ό,τι πιο ταιριαστό για μια δροσιστική στάση στον καύσωνα. Τί μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση όμως. Στο IceRoll δεν υπάρχει βιτρίνα με παγωτά και αντί για μενού έχει χαρτιά(!) όπου αναγράφονται οι προσφερόμενες γεύσεις και οι πελάτες σημειώνουν αυτές της προτίμησής τους και τις παραδίδουν στο ταμείο. Ομολογώ ότι το όλο process που κίνησε το ενδιαφέρον.
Στο IceRoll θα βρείτε ατελείωτες και διαφορετικές μεταξύ τους επιλογές που μπορείτε να τις συνδυάσετε όπως θέλετε, δημιουργώντας πολλούς και ιδιαίτερους συνδυασμούς -φαντασία να ‘χετε. Έξτρα πόντοι και για τις vegetarian και vegan εναλλακτικές (με γάλα αμυγδάλου/καρύδας). Φυσικά σε όσους όλες αυτές οι γεύσεις φαίνονται overwhelming ή είστε αναποφάσιστοι, μπορείτε να κινηθείτε στις δοκιμασμένες και πετυχημένες προτάσεις του μαγαζιού. Πολύ λαχταριστά για παράδειγμα φαίνονταν τα φρέσκα βαφλάκια με τη γενναία δόση παγωτού on top!
Στο προκείμενο τώρα: πώς φτιάχνεται το παγωτό στο IceRoll; Αφού έδωσα την παραγγελία μου, είχα την ευκαιρία να δω το παγωτό μου να ετοιμάζεται live μπροστά μου. Σε μία παγωμένη επιφάνεια, ρίχνουν το γάλα και τα υλικά της επιλογής σας, ανακατεύοντάς τα για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να γίνουν σχεδόν ομοιογενή, και με τη χρήση σπάτουλας να μπορεί να σχηματιστεί σε ρολάκια (εξού και IceRoll). Είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να βλέπεις το παγωτό σου να φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και τεχνητά πρόσθετα, απλά με φρέσκο γάλα, φρούτα και λιωμένη σοκολάτα ή μπισκότα, ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.
Και μιας και είπα φρέσκο γάλα, ευχάριστη εντύπωση μου προκάλεσε και το ότι στο IceRoll το προμηθεύονται καθημερινά από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, ενώ τα περισσότερα από τα υλικά τους να προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς. Εκτός αυτού, το παγωτό που δοκίμασα, με γάλα βανίλιας, λευκή σοκολάτα και ροδάκινο ήταν πεντανόστιμο, και τα κομμάτια του ολόφρεσκου ροδάκινου έδιναν στο παγωτό μια πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη γεύση. Side note: Για τους γυμναστηριακούς ή τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, υπάρχει και η δυνατότητα να προστεθεί πρωτεΐνη ή superfoods (πχ. goji berry) στο παγωτό τους, ανεβάζοντας σημαντικά την θρεπτική του αξία.
Χωρίς πολλά πολλά όμως, μία είναι η ερώτηση: Αξίζει ένα παγωτό την ομολογουμένως τσιμπημένη τιμή που θα πληρώσετε; Η σύντομη απάντηση κατά τη γνώμη μου, είναι ναι, αξίζει. Η ποσότητά του πραγματικά μεγάλη, κάνοντάς το και τέλεια ιδέα για μοίρασμα (μυρίζομαι τέλειο ραντεβού) και η ποιότητα είναι άπιαστη. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στην Αθήνα και ειδικά από μια αλυσίδα, τόσο νόστιμο παγωτό από τόσο φρέσκα υλικά και ειδικά, χωρίς καθόλου χρωστικές και τεχνητά πρόσθετα. Πιστεύω, πως ειδικά γι’ αυτό το “once in a while” treat που ευχαριστιόμαστε λίγο παραπάνω, το IceRoll είναι ιδανική επιλογή.
IceRoll
Ζαχαροπλαστείο
Πληροφορίες για τα καταστήματα εδώ