fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η νέα γενιά ζαχαροπλαστείων αλλάζει τα γλυκά δεδομένα της Αθήνας
donuts candybar athens

Η νέα γενιά ζαχαροπλαστείων αλλάζει τα γλυκά δεδομένα της Αθήνας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweet Nolan (@sweet_nolan)

Sweet Nolan

Μια από τις πιο γλυκές (κυριολεκτικά) αναμνήσεις ενός ταξιδιού στην Πορτογαλία είναι τα Pasteis de Nata, εκείνες οι παραδοσιακές και άκρως εθιστικές μικρές φωλιές από σφολιάτα που σε εκείνη την υπέροχη χώρα γεμίζονται με ελαφρώς καμένη κρέμα. Πλέον, για να  απολαύσει κανείς αυτά τα μικρά αριστουργήματα δεν χρειάζεται να πάρει την πρώτη πτήση για Λισαβώνα από το αεροδρόμιο- αρκεί να επισκεφτεί το Sweet Nolan, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το ζαχαρένιο αδερφάκι του γνωστού ασιατικού εστιατορίου και όπως είναι αναμενόμενο, φέρει την υπογραφή του δημοφιλούς σεφ Σωτήρη Κοντιζά, ενώ στο πρότζεκτ συμμετέχουν όπως πάντα ο Κώστας Πισιώτης και ο Μάνος Μπαμπούνης. Αυτή η εκλεκτική «συγγένεια» του εστιατορίου με το newageζαχαροπλαστείο είναι εμφανής με την πρώτη ματιά στον χώρο, ο οποίος σχεδιάστηκε από την Trail Practice (με επικεφαλής τον Μάνο Μπαμπούνη): αυστηρές, μίνιμαλ γραμμές ορίζουν τον εσωτερικό χώρο του πρωτότυπου pastry shop, ενώ τον clean cut τόνο ενισχύουν οι μαρμάρινες προθήκες και ο καθρέφτης-ουρανός. Από το προσωπικό που πάντα χαμογελά (μέχρι πρόσφατα, λόγω μάσκας, το καταλάβαινε κανείς από τα μάτια τους που φωτίζονταν) μαθαίνει κανείς ότι χρειάζεται για τα γλυκά τα οποία κλέβουν την παράσταση. Στη μνήμη μένει εύκολα το Burnt Cheesecake, το ολόκληρο βάσκικο τσιζκέικ στην λαδόκολλα με lactic τυρί και vanilla bourbon. Sponge cake με φράουλα,τυρί μασκαρπόνε και σιρόπι χαμομήλι cruffin (αέρινη διασταύρωσηκρουασάν με muffin),choux με nougatine από αμύγδαλο και ονειρεμένη κρέμα πατισερί, διάφορα cookies, briocheκαι πρωτότυπα τσουρέκια παρασκευάζονται καθημερινά σε μικρές ποσότητες, στον χώρο του εργαστηρίου για να είναι ολόφρεσκα. Για αυτόν τον λόγο, τα υπερτοπικά γλυκά του Sweet Nolan τελειώνουν νωρίς. Η φήμη τους, βλέπετε προηγείται.

Aπόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, τηλ. 210 -32.40.698

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

MadameFraise

Αν κάποιος έχει συνδέσει τα ζαχαροπλαστεία με τις αστραφτερές, κατάφορτες βιτρίνες στην περίπτωση του Madame Fraise θα εκπλαγεί, καθώς πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο-φάντασμα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα γλυκά του είναι εντελώς πραγματικά, απλά δεν υπάρχει φυσικό κατάστημα, οπότε οι παραγγελίες γίνονται διαδικτυακά και φτάνουν στους τυχερούς θνητούς με delivery, μέσω των διανομέων της Wolt. Το πρωτότυπο pastry shop είναι δημιούργημα των καταξιωμένων pastry chefs Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα. Το φανταστικό δίδυμο ανανεώνει τον κατάλογο ανάλογα με τη σεζόν με κάποιες προτάσεις όμως να παραμένουν σταθερές. Επί του παρόντος, λοιπόν, υπάρχουν τρεις δροσερές προτάσεις η Frozen Pavlovaμε φρέσκα βατόμουρα, τραγανές μαρένγκες με ινδοκάρυδο και sauce βατόμουρο, μια παγωμένη mousse εξωτικών φρούτων, με sauce μάνγκο και cake λεμονιού και το Parfait με φιστίκι Αιγίνης, τραγανό feuillete φιστικιού και πραλίνα φιστικιού. Στο ρυθμό της εποχικότητας κινείται και ηTarte Fraisier με φρέσκιες φράουλες φυσικά και φιστίκι Αιγίνης που της χαρίζει τσαχπινιά.

Στο εργαστήριο του Madame Fraise που βρίσκεται στο Παγκράτι παρασκευάζονται, επίσης, γευστικά ΧL Soft cookies (το Peanut Caramel, το Cherry Pistachio και το Gianduja Hazelnut με σοκολάτα Gianduja, καραμελωμένα φουντούκια και λεμόνι confit), αλλά και αφράτο panettone με πορτοκάλι και λεμόνι confit, σταφίδα ξανθή και βανίλια Μαδαγασκάρης. Σταθερά στις πρώτες θέσεις προτίμησης όμως παραμένουν το φίνο λαχταριστό Paris Brest με mousseline από φουντούκια Piemonte και τραγανή πραλίνα à l’ancienne, το δημοφιλές Millefeuille με chantilly βανίλιας Μαδαγασκάρης, πραλίνα πεκάν και καραμελωμένη σφολιάτα και η περίφημη Tarte Vibrato, η οποία απευθύνεται στους φανατικούς της σοκολάταςκαι αποτελείται από Bitter cremeux σοκολάτας 70% με αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanuts.

Για τους αναποφάσιστους, αλλά και τους λαίμαργους που τα θέλουν όλα υπάρχουν οι επιλογές των υπέρκομψων κόκκινων κουτιών Sélection «Madame Fraise». Το καθένα από αυτά κρύβει στο εσωτερικό του τέσσερα γλυκίσματα, χαρακτηριστικά του ζαχαροπλαστείου. Και είναι πολύ ωραία ιδέα για δώρο – ποιος δεν αγαπά τα «κοσμήματα» άλλωστε;

Υμηττού 225, Παγκράτι, τηλ. 211-41.86.086 | Διανομή μέσω Wolt

In Love Again

Ακριβώς απέναντι από το αγαπημένο και πολυβραβευμένο Baba Au Rum ο Θάνος Προυναρούς αποφάσισε να ανοίξει το In Love Again που καταφέρνει να είναι μικρό ζαχαροπλαστείο, καφέ και plant shop ταυτόχρονα. Στον χώρο αυτό που βρίσκονταν παλιότερα το κατάστημα με τα μαλλιά Μολοκότου με τα 50 χρόνια ιστορίας, γράφεται πλέον μια νέα σελίδα γεμάτη γλύκα. Η μέρα στο στυλάτο pastry shop με την τριπλή προσωπικότητα ξεκινά από νωρίς στις 8:30 με εκλεκτό καφέ (η εταιρεία  Taf καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ απ’ όλο τον κόσμο αποκλειστικά για το In Love Again), ο οποίος σερβίρεται σε απίστευτα όμορφα, χειροποίητα κεραμικά σερβίτσια που διατίθενται επίσης προς πώληση και συνεχίζει με πρωτότυπα γλυκίσματα και αρμυρές λιχουδιές μέχρι περίπου τις 11:30 το βράδυ.

Στο εργαστήριο συναντάμε μια νέα, πολύ κεφάτη  ζαχαροπλάστρια τη Φάνια Ανδρεάδη, ενώ τις αρχικές συνταγές έχει εμπνευστεί ο γνωστός σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου. Στην ψιλή βιτρίνα που έχει κεντρική θέση στο εσωτερικό καμαρώνουν ολόφρεσκα γλυκά που στο dnaτους περιέχουν το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του Baba Au Rum. Αυτό σημαίνει πως εδώ θα βρείτε το Devils Milk εμπνευσμένο από το hit and hot cocktail του baba au rum, με τραγανή βάση μπισκότου με ελαφρύ τσίλι και τροπική μαρμελάδα λίτσι, φαλέρνουμ με ρούμι και μπαχάρια, απαλή μους cheesecake καρύδας και κρέμα bitter σοκολάτας, αλλά και το Bahama Mama που παραπέμπει στο ομώνυμο 70’s cocktail με τραγανό crumble σοκολάτας, κρέμα καφέ, αφράτη bavarois με πορτοκάλι και παλαιωμένο ρούμι Κούβας. Εξίσου νόστιμη, με εντελώς εξωτική ταυτότητα είναι η τάρτα Tiki Tropical που κατορθώνει να ισορροπήσει θαυμάσια το μπισκότο βουτύρου, την απαλή καραμέλα με μπανάνα και passion fruit και την κρέμα mango, με τη φρέσκια σαντιγί αρωματισμένη με lime. Την ίδια στιγμή το εκμέκ τους κλείνει το μάτι στη νοσταλγία, καθώς παρασκευάζεται από βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, ενώ οι λαχταριστοί μπαμπάδες με ρούμι, που κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές με βανίλια ή καραμέλα είναι απλά εθιστικοί. Newentries αποτελούν το Eclair Gianduja (γεμισμένο με απαλή gianduja, την παραδοσιακή Ιταλική κρέμα σοκολάτας του Piemonte, με καβουρδισμένα φουντούκια, σαντιγί καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος και τραγανό μπισκότο crumble με κόκκους κακάο) και η φίνα τάρτα με μαστίχα που μοσχοβολά λεμόνι και λάιμ και κρύβει στην καρδιά της πραλίνα φιστικιού Αιγίνης.

Δεν λείπουν τα σπιτικά μπισκότα και το κέικ, με φρούτα ή κρέμα, ενώ καθημερινά έχουν και από μια νέα γλυκιά έκπληξη ημέρας γιατί απλά λατρεύουν να μας καλομαθαίνουν. Φεύγοντας, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί φρεσκοαλεσμένο καφέ για το σπίτι και ένα γλαστράκι – τα φυτά είναι τα νέα pet.

Κλειτίου 3, Αθήνα τηλ. 210-32.42.627

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα