fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Glamorous αφίξεις στην Κύπρο
Cyprus port

Glamorous αφίξεις στην Κύπρο

Πιστή και η Κύπρος στο μύθο και τη λάμψη των signature χώρων φαγητού εμπλουτίζει το πάρκο της πολυτελούς εστίασης.

Εδώ και μερικά χρόνια η Κύπρος έχει αρχίσει να κάνει αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των εστιατορικών επιδόσεων της. Με κύριο ερέθισμα την κάλυψη των αναγκών του εισαγόμενου τουρισμού αλλά και χάρη στην εξοικείωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού Κύπριων με γεύσεις που ξεφεύγουν από τον (ενίοτε καλό) παραδοσιακό μεζέ οι εξελίξεις τρέχουν και μάλιστα με θετικό πρόσημο. Ξεκινώντας από τη βάση θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι υπάρχει ήδη ένας ικανός αριθμός μικρών ας πούμε, εστιατορικών επιχειρήσεων (όχι μόνο στη Λεμεσό) που δίνουν χρώμα και ενδιαφέρον στις γευστικές μας εξόδους. Όμως όπως διδάσκει και η διεθνής εμπειρία η εστιατορική αναβάθμιση ενός τόπου και η δημιουργία κοινού ικανού να κατανοήσει το ποιοτικό φαγητό και να στηρίξει ένα εστιατόριο που το υπηρετεί ξεκινά συχνά έως σχεδόν πάντα από μονάδες φαγητού που αναπτύσσονται στο πλαίσιο μεγάλων ξενοδοχειακών ή ψυχαγωγικών επενδύσεων. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει στην Κύπρο και το καλοκαίρι του 2022 αποδεικνύεται πολλά υποσχόμενο. Ας δούμε όμως τι πρέπει να περιμένουμε.

NammosLimassol στο Parklane.
Το πολυτελές Parklane έχει δώσει ήδη δείγματα γαστρονομικής γραφής από την προ κοροναϊού περίοδο. Από φέτος το καλοκαίρι όμως το Parklaneθα προτείνει κάτι madeinGreece(inMykonosγια την ακρίβεια) με παγκόσμια ακτινοβολία και γεύσεις που θα αξίζουν την προσοχή σας. Το γνωστό Nammos της Μυκόνου μετά το Ντουμπάϊ βάζει σαν στόχο (εκτός από τους κοσμικούς) και τους φίλους του καλού φαγητού στην Κύπρο. Με τη γνωστή σύγχρονη κουζίνα που στέκεται στο ύψος του ονόματος και της φιλοσοφίας του Nammos σε συνδιασμό με eventsπου δεν θα αφήσουν πολλούς ασυγκίνητους υπόσχεται να είναι ένα πραγματικό hotspotτης καλοκαιρινής μας διασκέδασης. Για περισσότερες πληροφορίες το τηλ . +35797788873 θα σας φανεί χρήσιμο.

AtelierRobuchon Αγία Νάπα.
Ο Joel Robuchon ήταν ένας από τους μεγαλύτερους chef του 20ου αιώνα και το εστιατόριο του στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι άφησε εποχή σαν ναός της υψηλής γαστρονομίας μέχρι το 2000 που έκλεισε. Ο Robuchon στη συνέχεια και πολλά χρόνια μετά δημιούργησε μια αλυσίδα bistrot πολυτελείας ( το πρώτο άνοιξε κοντά στο SaintGermain) τα οποία γρήγορα κατέκτησαν τους φίλους του καλού φαγητού σε όλο τον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι θα κατακτήσει και όσους από εσάς το επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι στο Εμπορικό Κέντρο της Αγ. Νάπας.

Facebook

LeDeliRobuchon Αγία Νάπα.
Αντίστοιχης ποιοτικής αντίληψης θα είναι και το DeliRobuchon, στην ίδια περιοχή, με μια πιο casual αντίληψη φαγητού χωρίς όμως εκπτώσεις στις ποιοτικές προδιαγραφές και all day λειτουργείας.

Μπορεί ο αριθμός των νέων αφίξεων τουλάχιστον με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα να είναι μικρός. Τα ονόματα όμως είναι μεγάλα και αξίζουν την επίσκεψη. Όσο για εμάς θα σας ενημερώσουμε για κάθε καινούριο.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα