fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
FLIC Bar Awards 2023: H τελετή απονομής

FLIC Bar Awards 2023: H τελετή απονομής

Τα Βραβεία

Ο θεσμός των FLIC Bar Awards βράβευσε την Τρίτη 25 Απρίλιου, με σύγχρονη φιλοσοφία και φρέσκια ματιά, τα καλύτερα μπαρ της Κύπρου και τους ανθρώπους πίσω από αυτά, σε μια πραγματική γιορτή του bartending.

Ο κόσμος της κυπριακής μπαρ σκηνής άρχισε να μαζεύεται από νωρίς στο Opus Events Venue στην Λεμεσό, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του θεσμού, αλλά και στηρίζοντας τη προσπάθεια του FLIC (Food and Life in Cyprus) να αναδείξει τους άριστους μεταξύ των καλύτερων μπαρ της Κύπρου. Στο εσωτερικό του χώρου από νωρίς σχηματίστηκαν πηγαδάκια από ιδιοκτήτες μπαρ, mixologists, εκπροσώπους μεγάλων εταιριών της αγοράς του τροφίμου, αντιπροσώπους αλκοολούχων ποτών και προσωπικότητες του χώρου. Πριν η βραδιά ξεκινήσει και επίσημα, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν την Κύπρια τραγουδίστρια Νwaina, που ερμήνευσε ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Διονύσης Κούκης, εμπνευστής του θεσμού και ιδρυτής του Flic.cy, ενός σάιτ που υπηρετεί την ποιότητα στην εστίαση. Ο κος Κούκης τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου θεσμού για την ανάδειξη και ισχυροποίηση της ραγδαία εξελισσόμενης κυπριακής μπαρ σκηνής και τη δυνατότητα του FLIC να συμβάλλει καθοριστικά και μέσω της τεχνογνωσίας του, στην ανάπτυξη του bartending στην Κύπρο. Πριν δώσει τη σκυτάλη στις δυο παρουσιάστριες της βραδιάς, έκανε και μια περιληπτική περιγραφή των κριτήριων αξιολόγησης των βραβείων.

FLIC Bar Awards 2023: H τελετή απονομής - FlagInLife

Η ώρα των απονομών είχε φτάσει και στη σκηνή ανέβηκαν οι δύο κυρίες της βραδιάς. Η ηθοποιός Παναγιώτα Παπαγεωργίου και η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, συνιδρύτρια του αδελφού site FLAG in Life και συνδημιουργός των Flag bar awards, του μοναδικού θεσμού που βραβεύει τα καλυτέρα μπαρ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χτίζοντας έναν θεατρικού περιεχομένου διάλογο, με ένα απολαυστικό interaction, οι δυο παρουσιάστριες κρατούσαν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, σε ένα παιχνίδι διαλόγων που λίγο έλειψε να αποκαλύψει τα ονόματα της κριτικής επιτροπής -από Ελλάδα και Κύπρο- που επισκέφθηκε και αξιολόγησε τα μπαρ. Ή μήπως ήταν και αυτό τελικά μέρος της παρουσίασης; Όσο διαρκούσαν οι απονομές, οι καλεσμένοι απολάμβαναν στα stands τις πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες των μπαρ Rum and Jam και Blurry Lights, αλλά και το ιδιαίτερο κοκτέιλ με βάση τον καφέ, από τους Tribe Coffee Roasters.

Στο κατεξοχήν πλαίσιο των απονομών, βραβεύτηκαν δέκα μπαρ με τον έπαινο του Χρυσού Φοίνικα για την συνολική τους ποιότητα και δυο μπαρ με τη διάκριση του ενός αστεριού, για το πολύ καλό επίπεδο τους. Στα πρώτα αυτά FLIC Bar Awards, κανένα μπαρ δεν κατάφερε να διακριθεί με τις υψηλότατες διακρίσεις των 2 και 3 αστεριών αντίστοιχα, κάτι που ευελπιστούμε πως θα λειτουργήσει σαν κίνητρο για μελλοντικές βραβεύσεις.

FLIC Bar Awards 2023: H τελετή απονομής - FlagInLife

Ειδικά βραβεία δόθηκαν σε τρεις κατηγορίες. Αυτές ήταν: Το Βar με Funky χαρακτήρα, το Νεοεισερχόμενο Bar και Βραβείο Συνολικής προσφοράς στο κυπριακό Bartending.

Με το τέλος των απονομών, οι παρευρίσκοντες δοκίμασαν τα νοστιμότατα burgers, nachos και bao buns, που ετοίμαζε το EΡΜΗΣ Catering, μέχρι ο DJ Nicolas Mons να δώσει το σύνθημα για να ξεκινήσει το πάρτι, ανεβάζοντας την ένταση και τον ρυθμό της μουσικής. Όσο για τους νικητές, δεν σταματούσαν να δέχονται και να μοιράζουν συγχαρητήρια και να ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες με τα βραβεία τους. Οι κουβέντες για τις εντυπώσεις από τη βραδιά ζωήρεψαν, έως ότου οι καλεσμένοι αποχωρήσουν από το venue, κουβαλώντας μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις από έναν θεσμό που ανοίγει καινούριους ορίζοντες στην κυπριακή bar σκηνή.

Χορηγός επικοινωνίας: MC Digital Media Group

Χορηγοί και υποστηρικτές: ΕΡΜΗΣ Catering, Τribe Coffee Roasters, Venice Beach,

Retro, Fruit Rapsody

 

Η λίστα των νικητών των FLIC Bar Awards

 

Έπαινοι με σύμβολο ένα Χρυσό Φοίνικα:

Cinema Bar – Λεμεσός

Columbia Beach Bar – Λεμεσός

Sherlock’s Home – Λεμεσός

Bar Louise – Λεμεσός

Last Word Bar – Λεμεσός

Γρανάζι Liquor Bar – Λευκωσία

Hugo Wine & Tapas – Λευκωσία

Lost + Found Drinkery – Λευκωσία

Henry’s – Λευκωσία

Mr. Tippler -Πάφος

Βραβεία Πολύ Καλής Συνολικής Ποιότητας με απονομή ενός αστεριού:

Rum and Jam – Πάφος

Library Bar – Λεμεσός

 

Ειδικά Βραβεία

Βραβείο Bar με Funky χαρακτήρα:

Bar du Soleil – Λεμεσός

Βραβείο Νεοεισερχόμενου Bar:

Blurry Lights – Λευκωσία

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην κυπριακή Bar Σκηνή:

Ντίνος Κωνσταντινίδης / Lost + Found Drinkery

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα