fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ένα ταξίδι στην Καστοριά μάς αποκάλυψε όλα τα μυστικά των ελληνικών «υπερτροφών»
3alfa fasolada food

,

Ένα ταξίδι στην Καστοριά μάς αποκάλυψε όλα τα μυστικά των ελληνικών «υπερτροφών»

Αν σας μιλήσω για όσπρια, ποια εταιρεία έρχεται πρώτη στον νου σας; Για εμένα, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες, όσπρια σημαίνει 3αλφα! Το «γιατί» δεν το γνώριζα ούτε εγώ μέχρι που την ακολούθησα σε ένα υπέροχο τριήμερο press trip στην Καστοριά – την πατρίδα των φασολιών! Εκεί, οι καλεσμένοι της αγαπημένης οικογενειακής εταιρείας, ήρθαμε σε επαφή με την εύφορη ελληνική γη, την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών καθώς και το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο 3αλφα. Εκεί μάθαμε, τελικά, τα μυστικά πίσω από τα εκλεκτά της όσπρια! Διαβάζοντας παρακάτω θα τα μάθετε κι εσείς.

Καλλιέργειες με Φασόλια Γίγαντες στην Καστοριά στην περιοχή Λακώματα
Καλλιέργειες με Φασόλια Γίγαντες στην Καστοριά στην περιοχή Λακώματα

Οι παραγωγοί και οι αρχές ελέγχου και ποιότητας

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στην φαρέτρα της εταιρείας είναι η Ομάδα Παραγωγών της, η οποία δημιουργήθηκε το 2009 και πλέον μετρά περισσότερα από 300 μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται σε 7 περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας. Μέσα από την τεχνογνωσία τους και την εγγύτητά τους στην ελληνική γη, αυτοί οι «μύστες» της καλλιέργειας οσπρίων μπορούν, να εγγυηθούν την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια των προιόντων.

Συγκεκριμένα, η 3αλφα φέρνει στο πιάτο μας Φασόλια Μέτρια και Φασόλια Χονδρά από την Καβάλα, Ρεβίθια Χονδρά από τις Σέρρες, Φασόλια Μέτρια από τη Θεσσαλονίκη, Φασόλια Γίγαντες από την Καστοριά, Φακές Ψιλές, Φασόλια Μέτρια, Ρεβίθια Χονδρά, Σίτο Σκληρό και Λαθούρι (Φάβα) από την Λάρισα,  Λαθούρι (Φάβα) από την Κορινθία και Φασόλια Γίγαντες από τη Φλώρινα – όλα με την «υπογραφή» της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών της. Μάλιστα, εδώ και λίγους μήνες τα Όσπρια της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών διαθέτουν νέες συσκευασίες, με το ονοματεπώνυμο του καλλιεργητή, τον τόπο προέλευσης των οσπρίων, ένα εύκολα αναγνωρίσιμο λογότυπο και Χρυσή Σήμανση πάνω στην συσκευασία ώστε να ξεχωρίζει στο ράφι.

Η παραγωγός Κική Τριανταφυλλίδου της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα μας διδάσκει το κλώσιμο, μία από τις πιο κουραστικές διαδικασίες κατά την διάρκεια της πολύμηνης καλλιέργειας
Η παραγωγός Κική Τριανταφυλλίδου της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα μας διδάσκει το κλώσιμο, μία από τις πιο κουραστικές διαδικασίες κατά την διάρκεια της πολύμηνης καλλιέργειας

Αυτό που ανακαλύψαμε επίσης μετά την βόλτα μας στις εγκαταστάσεις πέρα από το σύγχρονο εξοπλισμό είναι το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Οι καλλιεργειτές της Ελληνικής γης έχουν την τύχη να συνεργάζονται με μία άρτια καταρτισμένη  Επιστημονική Ομάδα ενώ ακολουθούν Πιστοποιημένες Διαδικασίες ώστε να μας προσφέρουν πάντα άριστης ποιότητας προϊόντα. Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα  επιλέγει τους κατάλληλους σπόρους ενώ είναι και υπεύθυνη για την εφαρμογή του Ιδιωτικού Πρωτοκόλλου «3αλφα». Χάρη σε αυτό όλοι εμείς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, την ορθή χρήση των φυσικών πόρων και τη συνολική μείωση του κόστους παραγωγής.

Το αποτέλεσμα είναι η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, γεγονός που δίνει και σε εμάς, τους καταναλωτές τη δυνατότητα ιχνηλάτησής τους  ώστε να γνωρίζουμε την προέλευση κάθε συσκευασίας. Η Ομάδα Παραγωγών  ωστόσο προσφέρει πολλαπλά οφέλη και στον παραγωγό όπως για παράδειγμα οικονομική στήριξη και προστασία της σωματικής του υγείας, δημιουργώντας υψηλή ποιότητα, προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο παραγόμενο γεωργικό προϊόν.

logo pruducers 3 alfa

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην υπεροχή των προϊόντων που, για περισσότερα από 50 χρόνια τώρα, συνδυάζουν μέσα τους τη δύναμη της τεχνολογίας και τη μαγεία της φύσης, και τα προσφέρουν, στην υπηρεσία του καταναλωτή.

Έτσι καταφέρνει, τόσα χρόνια, να διεκδικεί ξανά και ξανά ηγετική θέση στην αγορά οσπρίων. Η 3αλφα, αυτή τη στιγμή, διαθέτει ένα εντυπωσιακό 34% της αγοράς οσπρίων και εξάγει τα προϊόντα της σε 25 χώρες ενώ μετράει, πλέον, 105 εργαζομένους! Αυτή της η θέση ενισχύεται, τώρα, ακόμα περισσότερο. Στην Καστοριά πήραμε μονάχα μια μικρή γεύση από τον κόσμο της παραγωγής οσπρίων 3αλφα. Όλοι όμως, ανεξαιρέτως, μπορούμε να απολαύσουμε στο έπακρο την «καρδιά» της εταιρείας μέσα από την υψηλή θρεπτική αξία και τη μεστή γεύση κάθε πιάτου.

Κατά την διαδικασία της χειροδιαλογής των φασολιών στις Πρέσπες
Κατά την διαδικασία της χειροδιαλογής των φασολιών στις Πρέσπες

Από την θεωρία την πράξη
Για να σας μεταφέρουμε και εσάς με κάποιο τρόπο γευστικά στο ταξίδι μας μοιραζόμαστε μαζί σας δυο πεντανόστιμες συνταγές από την ξεχωριστή ταβέρνα “την Συντροφιά” στις Πρέσπες

Ντάκος με φασουλοφάβα από Φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ
Συνταγή από την Ταβέρνα «Η Συντροφιά», Ψαράδες – Πρέσπες

Ντάκος με φασουλοφάβα από Φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ
Ντάκος με φασουλοφάβα από Φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ

 Υλικά
500 γρ. 3αλφα Φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ
1 Κρεμμύδι ξερό
1Ψητή πιπεριά φλωρίνης
1 κουταλάκι Πάστα ντομάτας
Αποξηραμένος δυόσμος
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ψητό σκόρδο με καυτερή πιπεριά
Φρυγανισμένο ψωμί

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα Φασόλια “Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ” για 8 – 10 ώρες σε κρύο νερό. Τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο multi.
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, την πολτοποιημένη πιπεριά και αλάτι, πιπέρι, δυόσμο.
Απλώνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο τέλος την καυτερή πιπεριά.

Φασόλια Γίγαντες Καστοριάς στον φούρνο
Συνταγή από την Ταβέρνα «Η Συντροφιά», Ψαράδες – Πρέσπες

Φασόλια Γίγαντες Καστοριάς στον φούρνο
Φασόλια Γίγαντες Καστοριάς στον φούρνο

Υλικά
500 γρ. 3αλφα Φασόλια Γίγαντες Καστοριάς
2 ξερα κρεμμύδια
2 – 3 Καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
Αποξηραμένος δυόσμος
Αλάτι
Ρίγανη
Γλυκιά πάπρικα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα Φασόλια Γίγαντες Καστοριάς για 8 – 10 ώρες σε κρύο νερό. Τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε νερό για περίμου 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσουν) προσθέτοντας αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος.
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα 2 μεγάλα κρεμμύδια, τα καρότα και την πιπεριά. Προσθέτουμε τους βρασμένους γίγαντες και όλα τα μπαχαρικά ( δυόσμο, αλάτι, πάπρικα). Τέλος, βάζουμε ρίγανη και προσθέτουμε ζεστό νερό.
Τα ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα