fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Cracco: Υψηλή γαστρονομία στην Galleria του Μιλάνου
Cracco Galleria

Cracco: Υψηλή γαστρονομία στην Galleria του Μιλάνου

Βρεθήκαμε στην υπερπολυτελή Galleria Vittorio Emanuele II στην καρδιά του Μιλάνου και στο εστιατόριο Cracco, που μυεί τους επισκέπτες του στην υψηλή γαστρονομία.

 

Προφανώς το Μιλάνο δεν είναι ούτε Ρώμη, ούτε Παρίσι για να σου μένει αξέχαστο χάρη στα αξιοθέατά του. Χωρίς να σε θαμπώνει με την αρχιτεκτονική του, τα επιβλητικά κτήρια και τους τεράστιους αρχαιολογικούς χώρους, είναι ίσως πιο γνωστό ως η πόλη του shopping. Προσφέρεται και για περιπατητικές εξερευνήσεις, αλλά σε αυτό το σημείο, όλα τα λεφτά τα κερδίζουν δύο σημεία -το ένα δίπλα στο άλλο-, ο επιβλητικός καθεδρικός του Duomo και η στοά της Galleria, που για τους περισσότερους αποτελούν τον ομφαλό του τουριστικού ενδιαφέροντος. Στην εντυπωσιακή Galleria λοιπόν, φιλοξενείται και το εξαιρετικό εστιατόριο Cracco.

Cracco: Υψηλή γαστρονομία στην Galleria του Μιλάνου - FlagInLife
Πηγή: italia.it

Αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα καλό γεύμα ή ένα πιο σοφιστικέ υψηλών απαιτήσεων δείπνο, λογικά θα οδηγηθούμε στην Pietro Verri και στη διάσημη Via Monte Napoleone. Η τελευταία αποτελεί και το κύριο αξιοθέατο της πόλης, με τις βιτρίνες της να γαργαλάνε τις αισθήσεις, ακόμα και αν δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι βαθειά στη τσέπη. Ανεξάρτητα όμως από την αίγλη και το ενδιαφέρον των δύο εμπορικών δρόμων της πόλης, η πολυτελής στοά της Galleria με την γυάλινη οροφή, είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό σημείο, στο οποίο δε βαριέσαι ούτε να περπατάς, αλλά ούτε να κάθεσαι να χαζεύεις τον κόσμο που περνάει μπροστά σου. Γιατί αν όχι σε όλη την πόλη, τουλάχιστον στην Galleria η κομψότητα και ο αέρας περισσεύουν.

Cracco: Υψηλή γαστρονομία στην Galleria του Μιλάνου - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Εγώ βρέθηκα στην Galleria, αποφασισμένη να δοκιμάσω -αξιοποιώντας όλη τη χωρητικότητα του στομαχιού μου-, την κουζίνα ενός από τους μεγάλους της ιταλικής γαστρονομίας, του Carlo Cracco, του οποίου τα πιάτα είχα την τύχη να δοκιμάσω στο παλιό του εστιατόριο, Cracco-Peck, που αν κρίνω από το όνομά του, λογικά ήταν συνέργεια με το κορυφαίο deli shop του Μιλάνου και ενός από τα κορυφαία της Ευρώπης, το Peck. Παρασύρομαι, γιατί τόσο το Peck όσο και η Galleria είναι και τα δύο αξιοθέατα για διαφορετικούς το καθένα λόγους. Ας αφήσουμε όμως το πρώτο για μια άλλη φορά και ας επιστρέψουμε σε αυτή τη μοναδική στοά-αξιοθέατο με την εντυπωσιακή νέο αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και το εστιατόριο Cracco.

Cracco: Υψηλή γαστρονομία στην Galleria του Μιλάνου - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στη χτισμένη στα μέσα του 19ου αιώνα Galleria Vittorio Emanuele II, ο Carlo Cracco κάνει μια πρόταση με δύο πρόσωπα. Η μία στον πρώτο όροφο του κτιρίου, σοφιστικέ και αριστοκρατική, μπορώ να πω ότι δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα της υψηλής ιταλικής κουζίνας. Δυστυχώς για μένα, το εστιατόριο ήταν κλειστό το μεσημέρι που πήγα, αλλά παρόλα αυτά μου έκαναν την τιμή και μου προσέφεραν ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο μοσχαράκι μιλανέζ με τερίνα πατάτας και ψητό προσούτο. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι το μενού και οι γεύσεις του πιο casual Cracco café βρίσκονται στο ίδιο ύψος, το φαγητό αν και τσιμπημένο (Galleria γαρ και όνομα σεφ) είναι νόστιμο και αξίζει της επίσκεψης λόγω του συνόλου, του χώρου και του κοσμικού περιβάλλοντος.

Cracco: Υψηλή γαστρονομία στην Galleria του Μιλάνου - FlagInLife
Πηγη: Instagram

Προτίμησα να μετρήσω την δεξιότητα του σεφ με δύο-τρία κλασσικά πιάτα. Ανάμεσα σε αυτά που δοκίμασα, το πολύ γνωστό σε όλους Vitello Tonnato ήταν πραγματικά πολύ αξιόλογο και ένα καλό πιάτο δοκιμής προς σύγκριση με τα Vitello Tonnato της Ελλάδας, τα οποία αρκετές φορές δεν ξέρεις γιατί τα πληρώνεις. Εξίσου καλό ήταν και το και το ριζότο με καραβίδα, ένα πιάτο αρκετά συνηθισμένο στη χώρα μας, αλλά μερικά σκαλοπάτια καλύτερο από αυτά του κλεινού άστεως.

Εν κατακλείδι, θα μπορούσα να πω ότι αν ανήκετε στους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία όσον αφορά το περιβάλλον, την κοσμικότητα, την αισθητική και φυσικά τη γεύση, το Cracco της Galleria με όσα προτείνει, είναι πολλά πράγματα σε ένα και αξίζει να μπει στη λίστα σας.

Cracco
Σύγχρονη Ιταλική Κουζίνα
Διευθ: Corso Vittorio Emanuele II, Μιλάνο, Ιταλία, 201 21
Ώρες λειτ: Τρ-Πεμπ. 12:30-15:00 και 19:30-22:00, Δευτ. και Σαβ. 19:30-22:00, Κυρ. κλειστά
Τιμή: 30-50€ (χωρίς το κρασί)
Τηλ: +39 02 876774

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα