fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Caravan: Oι ονειροπόλοι της φιλοξενίας

Caravan: Oι ονειροπόλοι της φιλοξενίας

Ένας σύγχρονος ξενώνας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δημιουργεί προσωποποιημένες εμπειρίες διαμονής.

Γράφοντας αυτές τις γραμμές , λίγες ημέρες αφότου επέστρεψα από ένα ακόμη ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, ανακαλώ τα λόγια ενός εκ των ιδιοκτητών, του Γιώργου Κουρτίδη: «To Caravan είναι μια ονειρομηχανή που μπορεί να εντάξει σε ένα πλαίσιο φιλοξενίας, ό,τι μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί».

Ανέτρεξα για λίγο στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όταν έψαχνα έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως ορμητήριο για τις εστιατορικές μου επισκέψεις και ένας φίλος, μου πρότεινε να επισκεφθώ το Caravan. Θυμάμαι πως δεν το σκέφθηκα και πάρα πολύ, καθώς σαν άνθρωπος επιδιώκω τις εξατομικευμένες επιλογές διαμονής στα ταξίδια μου.

Caravan: Oι ονειροπόλοι της φιλοξενίας - FlagInLife

Το Caravan στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο της οδού Ρέμπελου, πίσω από την πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος της Εγνατίας, σε μια από τις ιστορικότερες γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Πήρε το όνομα του από το Καραβάν Σαράι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, σε μια περιοχή διάσημη για τα παλιά σεράγια της, καθώς και το ίδιο το κτίριο που το φιλοξενεί ήταν ένα παλιό σεράγιο. Ένα πανδοχείο που φιλοξενούσε ταξιδιώτες. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του, ανήκει στους δυο ιδιοκτήτες Γιώργο Κουρτίδη και Χάρη Παπαδόπουλο. Φίλοι από χρόνια, μετά από ένα road trip σε ολόκληρη την Ευρώπη με κατάληξη την Ισπανία, εντόπισαν το κενό στην πόλη τους. Οι δυσκολίες πολλές και τα γραφειοκρατικά εμπόδια φάνταζαν ανυπέρβλητα, μέχρι το αίσιο τέλος και το άνοιγμα του το 2016.

Caravan: Oι ονειροπόλοι της φιλοξενίας - FlagInLife

Το Caravan διαθέτει 17 δωμάτια, που χωρίζονται σε απλά δίκλινα, executive και family rooms, καθώς και 3 σουίτες στον τέταρτο όροφο με μεγάλα μπαλκόνια και κορυφαία θέα στην πόλη. Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του προσωπικό ύφος και στυλ. Όπως έγραψαν και οι New York Times σε ένα αφιέρωμα τους για την Θεσσαλονίκη: «Το Caravan είναι ένας μικρός και όμορφος ξενώνας που εναλλάσσει ρετρό και μοντέρνα διακοσμητικά μοτίβα». Σε κάθε δωμάτιο εναλλάσσονται vintage στοιχεία και αντικείμενα που ήταν ξεχασμένα σε παλαιοπωλεία και παλιά σπίτια, με customize έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Αυτή η mix & max φιλοσοφία, δηλώνει την πρόθεση μιας προσωποποιημένης φιλοξενίας με δυνατό χαρακτήρα και έντονο συναίσθημα.

Caravan: Oι ονειροπόλοι της φιλοξενίας - FlagInLife

Τι είναι όμως το Caravan; Το Caravan είναι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν. Είναι ο ιδιοκτήτης του ο Γιώργος Κουρτίδης, είναι η Κυριακή Δαγκαλίδου η γενική διευθύντρια, είναι όλα τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα του και δε με άφησαν στιγμή να νιώσω πως είμαι απλά ένας ακόμη ένοικος σε κάποιο αστικό bed & breakfast.

Caravan: Oι ονειροπόλοι της φιλοξενίας - FlagInLife

Είναι το δημιουργικό εκείνο ρεύμα επισκεπτών που επιλέγει τους ηλιόλουστους χώρους του ισογείου για να περάσει λίγες ώρες δουλεύοντας στον υπολογιστή και έτσι να αναμειχθεί με τους διαμένοντες στο Caravan. Ανθρώπους όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Από το 2021, σε συνεργασία με τον σεφ του Extravaganza, ένα πολύ δημιουργικό brunch menu με σαφείς αναφορές στη παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, γίνεται πόλος έλξης μιας μεγάλης μερίδας του νεανικού κοινού της πόλης, που το επιλέγει σταθερά.

«Εσωτερική ευγένεια – αληθινή επικοινωνία – μεράκι». Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που αναζητούν σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εδώ, σύμφωνα με την Κυριακή, πανταχού παρούσα και πίσω από κάθε χαμογελαστό πρόσωπο που συνάντησα.

Το μεγάλο μυστικό στο Caravan, είναι τα πρώτα 19 λεπτά. Στατιστικά, τόσα χρειάζονται για να νιώσει ο επισκέπτης πως είναι μέλος μιας μεγάλης παρέας φίλων και πως το βασικό γνώρισμα της αυθεντικής φιλοξενίας είναι η αληθινή επικοινωνία. Μια επικοινωνία που συνεχίζει σταθερά να χτίζει την εικόνα ενός διαφορετικού και με μεγάλες δόσεις εξωστρέφειας bed & breakfast, στην καρδία του ιστορικού κέντρου αυτής της πολύ όμορφης πόλης πού λέγεται Θεσσαλονίκη.

The Caravan B&B Thessaloniki
Διεύθυνση: Ρέμπελου 1, Θεσσαλονίκη, 546 31
Tηλ: 2313 062780

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα