Το Breadman άνοιξε πρόσφατα στο αγαπημένο Παγκράτι και δε θα μπορούσαμε απ’ το να δοκιμάσουμε τις λιχουδιές του και να σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Δε θα σταματήσω να λέω ότι το Παγκράτι είναι η γειτονιά με τα περισσότερα κρυμμένα, αλλά και φανερά, διαμαντάκια. Σχεδόν σε κάθε στενό και γωνιά θα δέιτε και από ένα πολύ cool μαγαζί για ποτό, για φαγητό, για brunch και πάει λέγοντας. Δε χορταίνω να ανακαλύπτω νέα spots, που αρκετά γίνονται μετά από λίγο στέκια μου, με μια παραπάνω αδυναμία στα μέρη για καλό brunch. Μια ηλιόλουστη μέρα λοιπόν πριν λίγο καιρό, βολτάροντας στη Φορμίωνος με μια φίλη, έπεσα πάνω στο καινούργιο και γεμάτο κόσμο micro bakery της περιοχής. Το Breadman. Φυσικά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μη κάνω επιτόπια «αυτοψία»!
Εξωτερικά θυμίζει φούρνο που συναντάς σε γειτονιά του Άμστερνταμ ή του Λονδίνου. Μίνιμαλ διακόσμηση με γήινα χρώματα και πολύ φωτεινό, αφού από τις τζαμαρίες εισχωρεί γλυκά, το φως της ημέρας. Από την ανοιχτή κουζίνα του μπορείς να δεις τα πιάτα να ετοιμάζονται from scratch. Από πολύ πρωί, αρχίζουν να εμφανίζονται στην βιτρίνα του Breadman τα ολόφρεσκα προζυμένια αργής ωρίμανσης ψωμάκια, σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Η ποικιλία μεγάλη, από ολικής άλεσης, μέχρι καλαμποκιού και.. με σοκολάτα. Μετά από λίγο κάνουν την εμφάνισή τους τα αφράτα κρουασάν με τη flaky βουτυράτη ζύμη, homemade πίτες και χίλια δυο άλλα φουρνίσματα που σου σπάνε τη μύτη. Στο τιμόνι όλων των νόστιμων δημιουργιών, ο baker specialist Δημήτρης Φραγκογιάννης.
Στο Breadman δεν έρχεσαι όμως μόνο για το ποιοτικό ψωμί και τις νόστιμες αρτολιχουδιές του. Έρχεσαι και για brunch και αυτός ήταν και ο λόγος, που αν και δεν ήταν στο πρόγραμμα της πρωινής μου βόλτας, αποφάσισα να καθίσω σ’ ένα από τα εξωτερικά του τραπεζάκια. Ο κατάλογος δεν είναι υπερφορτωμένος, ούτε δυσκολεύεσαι να προφέρεις τα πιάτα του από τα περίεργα υλικά! Δεν του λείπει όμως τίποτα. Νομίζω ότι καλύπτει όλα τα γούστα, αφού θα βρεις αλμυρές και γλυκές προτάσεις, μέχρι και υγιεινές επιλογές για τους πιο fit. Εμένα αν και το στομάχι μου φώναζε για κάτι αλμυρό, παρόλα αυτά ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να επιλέξω, μιας και τα περισσότερα μου φαίνονταν ανησυχητικά λαχταριστά.
Μετά από αρκετή σκέψη, έναν γλυκόπιοτο cappuccino και ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι για αρχή, αποφασίσαμε τελικά και δώσαμε την παραγγελία μας. Λίγη ώρα αργότερα (ταχύτατο το service), έφτασαν στο τραπέζι μας τα egg royale με προζυμένιο πολύ αφράτο κουλούρι, αυγά ποσέ, καπνιστό σολομό και κρέμα αβοκάντο και το panini με φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα, λόλα και σάλτσα αγιολί. Και τα δυο πιάτα ικανοποίησαν από άποψη γεύσης αλλά και ποιότητας πρώτης ύλης. Ήταν ολόφρεσκα, πολύ αφράτα και νόστιμα. Άφησα το burger και το club sandwich που εντόπισα στο μενού του Breadman, για την επόμενη φορά..
Καθώς λειτουργεί και ως takeaway, μπορείτε να πάρετε sandwich, focaccia και πίτσες to go, πηγαίνοντας στη δουλειά ή κατά τη διάρκεια της βόλτας σας. Αν πάλι είσαι του healthy lifestyle και περνάς από το Breadman μετά το πρωινό σου τρέξιμο, μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα υγιεινά smoothies που έχει στο menu του. Εγώ πάντως, ξέχασα εντελώς το κομμάτι του fitness και ομολογώ πως μετά το χορταστικό brunch, δεν κρατήθηκα και πήρα ένα αφράτο cinnamon roll με γλάσο στο χέρι για το σπίτι. Αυτό που έχω να πω, είναι οτι δε βρίσκεται καθόλου τυχαία ανάμεσα στα best sellers.
Το Breadman είναι αυτό το micro bakery που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην γειτονιά μας γιατί τα έχει όλα και όλα είναι πεντανόστιμα και φρέσκα. Σίγουρα θα επιστρέψω για να δοκιμάσω περισσότερα και να αγοράσω κάποιο από τα φημισμένα ψωμιά του. Αν είσαι κάτοικος του Παγκρατίου ή τυχαίνει να περνάς από τη Φορμίωνος, κάνε μία στάση στο Breadman και θα με θυμηθείς!
Breadman
Διευθ: Φορμίωνος 12, Αθήνα (Παγκράτι), 116 34
Τηλ: 210 7234473
Ώρες λειτ: καθημ. 07:00-17:00