fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Από την Ήπειρο στην Αθήνα
Μπούμπας

Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Από την Ήπειρο στην Αθήνα

Η εταιρεία Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου προσφέρει εκλεκτές κρεατοφαγικές προτάσεις, με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

 

Τον Γιώργο Μπούμπα τον γνώρισα σαν όνομα και σαν εμπορικό σήμα πριν από 2-3 χρόνια, όταν χάρη σε έναν φίλο δοκίμασα μερικά από τα homemade αλλαντικά που παρασκευάζει. Έκτοτε δεν είχα καμία άλλη επαφή, μέχρι πριν από λίγο καιρό όπου χρειάστηκε καταρχήν να επικοινωνήσω μαζί του, και στη συνέχεια να επισκεφτώ ένα από τα δύο καταστήματα που διατηρεί, αυτό της Κηφισιάς με σήμα «Μπούμπας κρέατα Ηπείρου». Οφείλω να ομολογήσω ότι το κατάστημα είναι εντυπωσιακό. Θυμίζει περισσότερο ζαχαροπλαστείο πολυτελείας και δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των κρεοπωλείων που ξέρουμε.

Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Από την Ήπειρο στην Αθήνα - FlagInLife

Σαν αποτέλεσμα εκείνης της επίσκεψης, μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω μαγειρεύοντάς τα, κάποια από τα κρέατα που διακινεί, ορισμένα σκευάσματά του (μεταξύ άλλων ένα εντυπωσιακό μπιφτέκι από angus beef με τρούφα) και να ξαναδοκιμάσω τα αλλαντικά του. Εκείνη η επίσκεψη μου έδωσε και το ερέθισμα να μιλήσω για αυτό το εγχείρημα,  για το οποίο πιστεύω ότι όχι μόνο αξίζει να δείτε τις εγκαταστάσεις του από κοντά, αλλά κυρίως να δοκιμάσετε τις προτάσεις που κάνει.

Η πορεία της οικογένειας Μπούμπα, ξεκινά το μακρινό 1925 από το Πωγώνι της Βορείου Ηπείρου. Εκείνη την εποχή, ο παππούς Γιώργος, γεννημένος και μεγαλωμένος στα βουνά της Ηπείρου δημιούργησε την πρώτη ιδιόκτητη φάρμα με ένα κοπάδι που αριθμούσε περισσότερα από 3000 αιγοπρόβατα, ξεκινώντας το εμπόριο κρέατος στην ευρύτερη περιοχή. Η ίδια φάρμα λειτουργεί μέχρι και σήμερα, αποτελώντας τη βάση εφοδιασμού των δύο καταστημάτων του Γιώργου Μπούμπα, με κρέας υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά από ελληνικές φυλές βοοειδών (ελευθέρας βοσκής) και αμνοερίφια.

Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Από την Ήπειρο στην Αθήνα - FlagInLife

Ο εγγονός Γιώργος Μπούμπας (τρίτη γενιά πλέον και σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρίας Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου), αναμείχθηκε από μικρή ηλικία με την εκτροφή ζωών στα βουνά της περιοχής. Μεγαλωμένος μέσα στις οικογενειακές φάρμες και όντας άριστος γνωστής του κρέατος, άρχισε το 1997 να προμηθεύει κρέατα σε ολόκληρη την Αθήνα, από τις εκσυγχρονισμένες πλέον εγκαταστάσεις της φάρμας στην Ήπειρο. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία, άνοιξε το 2004 το πρώτο του κατάστημα στα Μελίσσια Αττικής, ενώ στα τέλη του 2022 το δεύτερο στην Κηφισιά.

Και στα δυο καταστήματα κυριαρχούν οι μοντέρνες γραμμές και ο σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, αφήνοντας πίσω τους την εικόνα του παραδοσιακού κρεοπωλείου. Μεγάλοι ανοιχτοί πάγκοι κοπής και προετοιμασίας των κρεάτων προστατευμένοι από τζαμαρίες -στη λογική μιας ανοικτής κουζίνας-, υπερσύγχρονα ψυγεία βιτρίνες, αλλά και προηγμένης τεχνολογίας ψυγεία ξηρής ωρίμανσης, στα οποία δημοφιλείς κοπές κρεάτων ωριμάζουν από 45 έως 95 ημέρες.

Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Από την Ήπειρο στην Αθήνα - FlagInLife

Παράλληλα, στα Μελίσσια λειτουργεί και το μοναδικό στην Ελλάδα εργαστήριο  δημιουργίας premium αλλαντικών ξηρής ωρίμανσης . Bresaola, copa, spec, prosciutto, σαλάμι Μετσόβου και σαλάμι με ελληνική τρούφα, είναι μερικοί από τους 25 κωδικούς που δημιουργούνται στο εργαστήριο. Έχοντας αποκτήσει τεχνογνωσία μαθητεύοντας στην Ιταλία πλάι σε κορυφαίους αλλαντοποιούς και χάρις στα υψηλής ποιότητας κρέατα από τις ιδιόκτητες φάρμες, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ένα δείγμα τη γκάμας των αλλαντικών της Μπούμπας κρέατα Ηπείρου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και οι καλεσμένοι στον μπουφέ που ακολούθησε την απονομή των Flag Restaurant Awards Modern Cuisine 2023, τη Δευτέρα 03/07, στο Grand Hyatt Athens.

Στα καταστήματα Μπούμπας, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί και στα βιολογικά προϊόντα. Βιολογικά πιστοποιημένα κρέατα και παρασκευές, όπως μπιφτέκι,  μοσχάρι και κοτόπουλο, αλλά και πανέ κοτόπουλο και μοσχάρι, έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στα καταστήματα, εμπλουτίζοντας την γκάμα προϊόντων και τις επιλογές των καταναλωτών για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου: Από την Ήπειρο στην Αθήνα - FlagInLife

Ιδιαίτερη θέση στις επιλογές των καταναλωτών κρατούν οι δημιουργικές συνθέσεις και οι έτοιμες προτάσεις μαγειρέματος. Burgers από 100% black Angus, με τρούφα και βουβαλίσια, μαριναρισμένο κότσι μαύρου χοίρου με δεντρολίβανο, χοιρινά ρολά με αχλάδι και δαμάσκηνο, μαριναρισμένα σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλο, ρολά μαύρου χοίρου με cranberries και γραβιέρα, cup cakes με κιμά, μαριναρισμένο κοντοσούβλι με λαχανικά, και πολλές ακόμη ευφάνταστες παρασκευές, συνθέτουν το προφίλ μιας σύγχρονης αντίληψης για το κρέας και τις απεριόριστες δυνατότητες μετασχηματισμού του. Στα ψυγεία των καταστημάτων Μπούμπας θα βρείτε και μικρά διαμάντια της ελληνικής τυροκομίας, καθώς και τα βραβευμένα τυροκομικά προϊόντα Μπούμπας, από το ιδιόκτητο τυροκομείο στο Πωγώνι.

Είναι προφανές ότι ένα κείμενο, όσο περιεκτικό και να είναι δεν μπορεί να δώσει μια πλήρη εικόνα του χώρου, και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μεταφέρει τις γευστικές αρετές των προϊόντων που διακινεί. Χωρίς περιστροφές θα έλεγα  ότι αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη σε ένα από τα δύο μαγαζιά, αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, επισκεπτόμενοι το online κρεοπωλείο μπορείτε να αποκτήσετε μια σχετικά πλήρη εικόνα για το ύφος των χώρων, αλλά πάνω από όλα να παραγγείλετε εξαιρετικά προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα κάνουν απολαυστικό το δείπνο σας.

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΡΕΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κρεοπωλείο

1ο Κατάστημα.
Διευθ: Κουντουριώτου 1 Μελίσσια, 151 27
Τηλ: 210 6133019
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-21:00, Σαβ. 08:00-19:00, Κυρ. κλειστά

2o Κατάστημα.
Διευθ: Στρατηγού Δαγκλή και Γορτυνίας, Κηφισιά, 145 63
Τηλ: 210 6133019
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-21:00, Σαβ. 08:00-20:00, Κυρ. κλειστά

Mail : info@mpoumpas.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα