fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Black Salami: Γιατί τόσος ντόρος;
Black salami

Black Salami: Γιατί τόσος ντόρος;

Πολύ κοντά στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, παίζει προζυμένιο ψωμί διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει και ινσταγκραμικό brunch σε πακέτο. Ο λόγος για το Black Salami.

 

Γενικά, όταν ακούω “third wave”, “new age”, “meta-οτιδήποτε” και πάει λέγοντας, κρατάω μικρό καλάθι και σίγουρα μεγάλο πορτοφόλι.. Όπως και να ‘χει, πλάι στα καινούργια concept stores και trendy μπαρ των Εξαρχείων, το Black Salami τράβηξε αμέσως την προσοχή μου. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποφάσισα να το επισκεφτώ με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση. Αλλά άξιζε.

Black salami

Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, έξω από το Black Salami σχηματίζονταν ουρές. Ενάμισι χρόνο μετά, οι ουρές παραμένουν και στα γεμάτα stands της Ζωοδόχου Πηγής και της Μεθώνης, κόσμος απολαμβάνει οριακά ηδονιστικά τις γευστικές προτάσεις του Black Salami, που αυτοπροσδιορίζεται ως microbakery. Σε απλά ελληνικά, ως φούρνος με μικρή σχετικά παραγωγή προϊόντων, επειδή ακριβώς η βάση δίνεται στη χρονοβόρα διαδικασία ζύμωσης και στα ποιοτικά υλικά. Και παρά την αλλεργία μου στους νεολογισμούς, αυτό ακριβώς είναι. Το αλεύρι έρχεται από το Τορίνο, η ωρίμανση του ψωμιού γίνεται αργά και βασανιστικά, το παστράμι είναι από τη Νέα Υόρκη και το πεκορίνο από τη Ρώμη. Στη multi culti εξίσωση μπαίνουν η πανσέτα Σερρών και το λουκάνικο Τζουμαγιάς.

Black Salami: Γιατί τόσος ντόρος; - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Και επειδή το Black Salami δεν παύει να είναι φούρνος, καθημερινά βγάζει πεντανόστιμο προζυμένιο ψωμί. Όχι αυτό που έχουμε ίσως συνηθίσει -με τη γνωστή ξινίλα-, αλλά με τη σωστή τη κόρα και φυσαλιδωτό εσωτερικό..Προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι εξαντλείται πολύ νωρίς μέσα στη μέρα. Περνώντας την πόρτα του, ο προσεγμένος μίνιμαλ χώρος δεν είναι αυτό που θα τραβήξει το βλέμμα σας. Το focus ενεργοποιείται αυτόματα στις βιτρίνες με τις αφράτες φοκάτσιες, τα γεμισμένα με ιδιαίτερους συνδυασμούς ιταλικά flatbreads και τις θηριώδεις πίτες (δοκιμάστε την κιμαδόπιτα).

Black Salami: Γιατί τόσος ντόρος; - FlagInLife

Και αφού φάτε το αναμενόμενο κόλλημα εκεί, θα συνειδητοποιήσετε ότι στο μενού παίζουν και τα σάντουιτς, με το BLT με καπνιστή πανσέτα, το pulled pork και τη μπρισκέτα να ξεχωρίζουν. Όλες οι σος που τα συνοδεύουν φτιάχνονται φυσικά in house. Το Παστράμι σάντουιτς με πεκορίνο Crosta Nera Ρώμης, χειροποίητη μουστάρδα με πευκόμελο, πικλαρισμένο αγγουράκι και coleslaw, ήταν πραγματικά mouthwatering και υπερχορταστικό. Και μιας και είπα να πάω το free meal μου σε άλλο επίπεδο, τα -ελευθέρας βοσκής- αυγά Benedict, σε μαλακό μπριός με καπνιστή πανσέτα και σάλτσα Ολαντέζ έκλεισαν πανηγυρικά το Σαββατιάτικο feast μου (και όλα τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας). Φεύγοντας πήρα κ ένα banana bread για το σπίτι..

Black Salami: Γιατί τόσος ντόρος; - FlagInLife

Ίσως βρείτε τις τιμές του Black Salami λίγο τσιμπημένες, μιας και αντιστοιχούν περισσότερο σε dine in περιβάλλον και όχι σε brunch to go σε πακέτο, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε για την αναβαθμισμένη προσέγγισή του στο προζυμένιο ψωμί, τις διαστημικές γεύσεις του και τις μερίδες που χορταίνουν και τις πιο πεινασμένους.

THE BLACK SALAMI MICROBAKERY
Διεύθυνση: Ζωοδόχου Πηγής 71, Εξάρχεια, 106 81
Τηλ: 211 4187956
Ώρες λειτ: Τρ-Σαβ. 09:00-17:00, Κυρ. 10:00-17:00, Δευτ. Κλειστά

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα