fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Behold The Man: Το 5ο κύμα καφέ στην πλατεία Εξαρχείων (update 2024)
Behold The Man

Behold The Man: Το 5ο κύμα καφέ στην πλατεία Εξαρχείων (update 2024)

Ένα concept coffee shop στα Εξάρχεια, το Behold The Man, βάζει μικρές δόσεις τέχνης στην καθημερινή μας συνήθεια.

 

Το Behold The Man στα Εξάρχεια, δύσκολα περνάει απαρατήρηρτο. Άνοιξε τις πόρτες του πριν 2 χρόνια και γρήγορα έγινε στέκι για τους λάτρεις του καλού καφέ και της Bauhaus αισθητικής, που αποτελεί και την αρχική πηγή έμπνευσης πίσω από το project. Το συγκεκριμένο ρεύμα, με τις απαρχές του να βρίσκονται στη Βαϊμάρη του 1919, υποστήριζε εκτός των άλλων την εξίσωση του τεχνίτη με τον καλλιτέχνη. Έτσι λοιπόν, εδώ τα υλικά είναι αγνά και φρέσκα και το προσωπικό φροντίζει ώστε να πίνουμε τον καφέ μας με μια πινελιά τέχνης.

τοιχος στο εσωτερικο του μαγαζιού τεχνοτροπιας Bauhaus

 

“Behold The Man”, είναι ο τίτλος της νουβέλας επιστημονικής φαντασίας του Michael Moorcock, αλλά και τα λόγια με τα οποία υποτίθεται πως παρουσίασε ο Πόντιος Πιλάτος τον Ιησού Χριστό στο εχθρικό κοινό πριν από τη σταύρωσή του. Τι παρουσιάζει όμως το Behold The Man στο αθηναϊκό κοινό; Αυτό που πολλοί αποκαλούν ως το «πέμπτο κύμα καφέ», μια πιο ανθρωπιστική προσέγγιση δηλ. στην προσφορά αυτού του απαραίτητου πια αγαθού, που συνδέεται με τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών και τη “δίψα” τους για νέες γεύσεις.

παρασκευη καφέ πισω απο την μπαρα του μαγαζιου

 

Εκτός από τα χρωματικά μοτίβα που φτάνουν έως το ψηλό ταβάνι του Behold The Man (κύκλοι και αυστηρές γραμμές σε έντονες κίτρινες, κόκκινες και μπλε αποχρώσεις), η τέχνη στο συγκεκριμένο coffee shop παράγεται και από τους επισκέπτες του, που καλούνται να «δημιουργήσουν» με μαρκαδόρους και αυτοκόλλητα με σλόγκαν κατά μήκος των τοίχων του. Η ανοιχτή του τζαμαρία προσκαλεί τους περαστικούς να έρθουν σε επαφή με αυτήν τη νέα πρόταση στον κόσμο του καφέ, που συνοδεύεται με μουσικές επιλογές κάθε είδους, από jazz ως γαλλική και old school ελληνική rap, ανάλογα με το mood της ημέρας και της ομάδας του μαγαζιού.

τοιχοι ζωγραφισμενοι απο του θαμωνες του μαγαζιου

Οι baristas στο Behold The Man, αποκωδικοποιώντας το γευστικό σας προφίλ, προτείνουν το ανάλογο για εσάς ρόφημα, είτε πρόκειται για καφέ, σοκολάτα ή ακόμη και μπύρα. Βοηθούν μάλιστα να επιλέξετε ανάμεσα στις αμέτρητες επιλογές σε συνοδευτικά, με πολλές lacto free, gluten free, vegetarian και vegan εναλλακτικές. Μπάρες ενέργειας, σοκολάτες με oat milk σε κάθε γεύση και oat porridges, κάνουν φανερή τη μεγάλη βάση που δίνεται εδώ στην υγιεινή διατροφή. Στον όροφο θα βρείτε και παρασκευαστήριο χυμών ψυχρής έκθλιψης, αλλά και corner shop με κούπες, tote bags και t shirts με το logo του Behold The Man από το δικό τους brand, Utopia Bauhaus.

to corner shop του μαγαζιου
Πηγή: Instagram

Το περιβάλλον του Behold The Man προσελκύει κάθε τύπο (είναι δεν είναι θαμώνας της περιοχής) με τη μοναδική αισθητική του, τις ανταγωνιστικά χαμηλές τιμές του και το coffee experience που σε γεμίζει ανεπαίσθητα με σεροτονίνη. Στα θετικά του χώρου και το design, που προσφέρεται για πολύωρη εργασία ή διάβασμα, με πολλές μπρίζες και ειδικό spot για διεξαγωγή meetings μακριά από τη βαβούρα.

η τζαμαρια του μαγαζιου
Πηγή: Instagram

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα περάσετε από τα Εξάρχεια και θα έχετε όρεξη για ένα διαφορετικό μέρος για καφέ, κάντε μία στάση στο αγαπημένο coffee place όσων αποζητούν να απολαμβάνουν την καθημερινή δόση καφεΐνης τους σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με specialty coffee, στη πάντα ζωντανή περιοχή του κέντρου.

Behold The Man
Concept coffee shop
Διεύθ: Στουρνάρη 6, Αθήνα (Εξάρχεια), 106 83
Τηλ: 210 3805644
Ώρες λειτ: καθημ. 07:00-22:00, Κυρ. 08:00-22:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα