fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Atlantica Imperial Resort: Περιβάλλον και γεύση με έντονη Ελληνικότητα και πολυτέλεια που ξεκουράζει
Orfeas Bar

Atlantica Imperial Resort: Περιβάλλον και γεύση με έντονη Ελληνικότητα και πολυτέλεια που ξεκουράζει

Είναι γεγονός ότι στο κομμάτι της ποιοτικής εστίασης δεν είναι λίγα τα ελληνικά ξενοδοχεία που εκτός από διαμονή προτείνου και ποιοτικές γεύσεις. Αυτό προκύπτει και από τους θεσμούς βράβευσης οι οποίοι έχουν τιμήσει ουκ ολίγα ξενοδοχεία με διακρίσεις σχετικές με το υψηλό επίπεδο των εστιατορίων τους. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα διακρινόμενα ξενοδοχειακά ξενοδοχεία προτείνουν μια σοφιστικέ (στο επίπεδο που μπορούν) κουζίνα με εμφανώς διεθνή χαρακτήρα. Με λίγα λόγια προτείνουν πιάτα που ο ξένος επισκέπτης, η πλειοψηφία δηλαδή των πελατών τους, μπορεί να τα δοκιμάσει και στην χώρα του. Η άποψη μου είναι ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν αντιλαμβάνονται πλην σπανίων περιπτώσεων την αξία της εθνικής μας κουζίνας  τόσο ως οικονομικό όσο και ως πολιτιστικό αγαθό.

Mylos: απολαυστικό περιβάλλον με απολαυστική θέα από τη βεράντα του Mylos.
Mylos: απολαυστικό περιβάλλον με απολαυστική θέα από τη βεράντα του Mylos.

Επομένως μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο ξενοδοχείο Atlantica Imperial Resort (Κολύμπια Ρόδου) από την καθαρότητα της σκέψης και της αντίληψής περί γευστικής πρότασης που πρέπει να γίνεται στους ξένους επισκέπτες. Oι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι του θέματος, ο διευθυντής της μονάδα Χρήστος Γεωργανάς, o executive chef  Αλέξανδρος Ακριτίδης και ο έμπειρος group cooperate chef Ηλίας Κακούρης ενστερνίζονται και κάνουν πράξη την αντίληψη ότι τα ξενοδοχειακά εστιατόρια οφείλουν να υποστηρίζουν την ελληνικότητα της γευστικής πρότασης που κάνουν διότι δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν με την ετικέτα Ελλάδα. Ας κάνουμε όμως ένα focus και ας δούμε την συνολική πρόταση από κοντά.

Το Atlantica Imperial Resort βρίσκεται μπροστά από μια ενδιαφέρουσα παραλία στην περιοχή Κολύμπια της Ρόδου. Το ξενοδοχείο κάνει μια πολύ αξιόλογη πρόταση όπως αρμόζει σε ένα resort πολυτελείας με ευρύχωρους και αισθητικά προσεγμένους εσωτερικούς χώρους, άνετους και καταπράσινους εξωτερικούς χώρους και μια ιδιωτική παραλία με όλα τα facilities. Όπως είναι επόμενο η εικόνα επαναλαμβάνεται στο ίδιο επίπεδο και στα δωμάτια με ιδιαίτερη αναφορά στα seafront καταλύματα τα οποία σε συνδυασμό με το περιβάλλον εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικό επίπεδο διακοπών και ξεκούρασης.

Pool lounger: αν και δίπλα στη θάλασσα, η πισίνα με τις ανέσεις της παραμένει ελκυστική
Pool lounger: αν και δίπλα στη θάλασσα, η πισίνα με τις ανέσεις της παραμένει ελκυστική

Αλλά ας μιλήσουμε καλύτερα για την γευστική πρόταση που κάνει το Imperial Resort και για την οποία έχει αποσπάσει διακρίσεις από το Αθηνόραμα (Βραβεία ελληνικής κουζίνας) ενώ ταυτόχρονα φιγουράρει πρώτο στην λίστα των γευστικών προτιμήσεων του κοινού όπως το περιγράφει το Trip Advisor. Σε ότι με αφορά θα σταθώ σε τέσσερα σημεία που θεωρό ως τα πλέον ενδιαφέροντα χωρίς να σημαίνει ότι αγνοώ της επιπλέον προτάσεις του ξενοδοχείου. Θα ξεκινήσω από το κεντρικό εστιατόριο που ως συνήθως απευθύνεται κυρίως στους ενοίκους και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων (άρα και εδώ) υπηρετεί την φιλοσοφία του μπουφέ. Περιττό να σας πω ότι το δοκίμασα. Θα σας πω όμως ότι κινείται σε ένα επίπεδο που ξεπερνάει κατά πολύ τον κλασσικό μπουφέ, διακρίνεται για την ελληνικότητα των γεύσεων αλλά και για την ποικιλία που συνοδεύει την πρόταση.

Το εστιατόριο όμως του Imperial Resort που υπηρετεί με απόλυτα ποιοτικά χαρακτηριστικά την ελληνική κουζίνα είναι ο Mylos. Ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον, εξωτερικοί χώροι με θέα θάλασσα και βουνό σε συνδυασμό με serviceανάλογου επιπέδου προτείνει μια ελληνική κουζίνα που οι Έλληνες πελάτες την αναγνωρίζουν και την τιμούν, ενώ για τους ξένους αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που μένει χαραγμένη στην μνήμη και τους οδηγεί στον δρόμο της επανόδου στο νησί το επόμενο καλοκαίρι. Δοκίμασα πολύ καλά χόρτα με νούμπουλο «στολισμένα» επιτυχώς με τουρσί αχλάδι αλλά και μια σύγχρονη εκδοχή σπανακόρυζου που κάτω από την σύγχρονη εμφάνιση κρύβεται η μαγεία της παραδοσιακής γεύσης. Φυσικά δεν θα συνεχίσω της περιγραφές για να σας αφήσω την χαρά της ανακάλυψης.

Blue Bay: εντυπωσιακή θέα από τη βεράντα του Blue Bay
Blue Bay: εντυπωσιακή θέα από τη βεράντα του Blue Bay

Δίπλα σε αυτούς τους δυο χώρους που είναι αφιερωμένοι στην Ελλάδα της γεύσης υπάρχει και η γευστική ναυαρχίδα του Imperial Residence. Το Blue Bay με επικεφαλής τον Κ. Αλτίκη. Χώρος με γαστρονομικές απαιτήσεις και αυστηρά περιορισμένο αριθμό κουβέρ, το εστιατόριο προτείνει μια σύγχρονη κουζίνα με αιχμές Ελληνικών αναφορών (μπαρμπούνι/χτένια και αρνάκι). Μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι το énfant gate της μονάδας και αν κρίνω από τον ρυθμό βελτίωσης της εικόνας (το έχουμε δοκιμάσει πάνω από τρείς φορές) έχει μέλλον με θετικό πρόσημο.

Θα κλείσω με την ενδιαφέρουσα έκπληξη που μου επιφύλαξε το Sky bar που αποτελεί συνέχεια και βρίσκεται δίπλα από το Blue Bay. Με εξαιρετικό γνώστη τον Σάββα Λόγγο, πολύ καλές παρασκευές και επίπεδο γνώσεων που σε κάνουν να χαίρεσαι, να δοκιμάζεις και να κουβεντιάζεις μαζί του. Προφανώς αν προσθέσουμε και τα παραλειπόμενα της η πρόταση είναι να δοκιμάσετε την εμπειρία της επίσκεψης και της γευστικής απόλαυσης. Το Atlantica Imperial Resort θα λειτουργεί ως τις αρχές Νοεμβρίου. Ξέρω ότι η Ρόδος δεν είναι στον Αργοσαρωνικό και είναι κάπως μακριά. Εμείς πάντως θα σας το ξαναθυμίσουμε την Άνοιξη.

Atlantica Imperial Resort
www.atlanticahotels.com
Αθηνώς 851 03 Κολύμπια
Τηλ: +30 2241057000

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα