fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Abra Ovata: Πολυπολιτισμική κουζίνα στη λίμνη της Βουλιαγμένης
Πηγή: https://www.facebook.com/abraovata/

Abra Ovata: Πολυπολιτισμική κουζίνα στη λίμνη της Βουλιαγμένης

Ο John Skotidas κάνει το ντεμπούτο του στην Αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, υπογράφοντας το ενδιαφέρον νέο μενού του εστιατορίου.

Με ρίζες από τις Φιλιππίνες και τη Λευκάδα και έχοντας μεγαλώσει στον Παναμά, ο σεφ John Skotidas, γνωστός στο λονδρέζικο κοινό ως ο executive chef των πολύ επιτυχημένων εστιατορίων Mazi και Suzi Τros, φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να κολυμπήσει για πρώτη φορά στα γαστρονομικά νερά της Αθήνας. Τον βρίσκουμε πλέον στο Αbra Ovata στη λίμνη της Βουλιαγμένης, όπου δημιούργησε και επιμελείται το μενού. Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, βρέθηκα και δοκίμασα μέρος του νέου καταλόγου, σε ένα preview dinner που διοργανώθηκε λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του εστιατορίου.

To Αbra Ovata (στην κυριολεξία η ονομασία ενός ασπόνδυλου οργανισμού που ζει στα νερά της λίμνης), βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός της λίμνης της Βουλιαγμένης. Ένα κοσμικό θέρετρο με ιστορία 100 και πλέον ετών, που αποτελεί μοναδικό προορισμό, λίγα μόνο χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Το θέαμα εδώ είναι μοναδικό, καθώς μεγάλοι γεωλογικοί σχηματισμοί περιβάλουν τα νερά της λίμνης. Το εστιατόριο αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα, με το πρώτο να βρίσκεται κοντά στα νερά της λίμνης και το δεύτερο να την κοιτάζει από ψηλά.

Abra Ovata: Πολυπολιτισμική κουζίνα στη λίμνη της Βουλιαγμένης - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Τo περιβάλλον είναι καλοκαιρινό και καλαίσθητο, με την έντονη παρουσία της πέτρας και του ξύλου στον χώρο, να δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό με φόντο τα φωτισμένα νερά της λίμνης καθώς ο ήλιος δύει.

Η ιδέα πίσω από την μαγειρική προσέγγιση του σεφ Skotida, είναι η σύμπραξη ασιατικών και νοτιοαμερικανικών στοιχείων με την ελληνική κουζίνα. Πώς όμως μεταφράζεται αυτό;

Η κλασική Αθηναϊκή, εδώ σερβίρεται πάνω σε βάση πατάτας με περουβιανή πάστα από πιπεριές, τραγάνα empanadas γεμίζονται με σπετσοφάι και μετσοβόνε, ενώ ένα hispi (κινέζικο λάχανο) ήρθε μπροστά μας καψαλισμένο, με καλοφτιαγμένη salsa verde και ξίγαλο Σητείας, σε ένα όμορφο πάντρεμα πολιτισμών. Το χταπόδι στα κάρβουνα από την άλλη, συνοδεύεται από κρέμα φάβας με μεξικάνικη σάλτσα mole.

Abra Ovata: Πολυπολιτισμική κουζίνα στη λίμνη της Βουλιαγμένης - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Στο ίδιο τέμπο κινείται ολόκληρος ο κατάλογος, αναδεικνύοντας τις μαγειρικές επιρροές του σεφ. Μια κρέμα κακαβιάς με ούζο πλαισιώνει udon noodles με ψητό αστακό και το αρνάκι με μελιτζάνες γλασάρεται με miso και έρχεται με πουρέ μαύρου σκόρδου.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 25 Μαΐου, με τον ίδιο τον John Skotida να περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του πλέον στην Αθήνα, ενώ head chef του εστιατορίου είναι η νεαρή Βάσια Πολυχρονοπούλου. Η ομάδα συμπληρώνεται με την pastry chef Καλλιόπη Μάρου, υπεύθυνη για το πολύ ενδιαφέρον επιδόρπιο με παγωτό μαύρου σκόρδου, κόλιανδρο και γιαούρτι που δοκίμασα, και τον γνωστό από τον «Σκορπιό» στη Μύκονο, restaurant manager Πολύβιο Τζαβέλλα.

ΑΒRA OVATA
Σύγχρονη Κουζίνα
Διεύθυνση: Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, 166 71
Τηλ: 210 8962220
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-24:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα