FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Θεσμοί Αξιολόγησης
marek-studzinski-KjC02H6bbng-unsplash

Η άποψη του κοινού κατά την Artificial Intelligence (AI)

 

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, γίνεται η τελευταία απονομή βραβείων της χρονιάς. Από παράδοση, αφορά τα βραβεία που απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια που προτείνουν ελληνική κουζίνα και τις ποιοτικές διακρίσεις με τις οποίες τιμώνται κάποια από αυτά για την καλή και ενδιαφέρουσα κουζίνα τους. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα, η οποία αποδεικνύει ότι η κουζίνα μας είναι μία από τις παλαιότερες και πιο πλούσιες κουζίνες στο σύγχρονο κόσμο.

Όπως συνηθίζω, έτσι κι αυτή τη φορά, θα μπορούσα να σας μιλήσω για την εγκυρότητα του θεσμού, για τις γνώσεις μας, για το πόσα ταξίδια κάνουμε και για ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Το σκέφτηκα όμως, και είπα ότι φέτος κάτι πρέπει να αλλάξει. 

Θεσμοί Αξιολόγησης - FlagInLife

Όντως, κάτι αλλάζει και αυτό είναι, καταρχήν, ο τρόπος απονομής των βραβείων. Εγκαταλείπουμε τις κλειστές τελετές (theatre style ή και δείπνο) που αφορούν μόνο τους βραβευμένους και κάποιους παροικούντες, και κάνουμε αυτό που ίσως θα έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Απευθυνόμαστε στο ευρύ κοινό, το ενημερώνουμε και αν υπάρχει ενδιαφέρον, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, ανοίγουμε το δρόμο για διάλογο και έκφραση απόψεων και αντιρρήσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζετε σύντομα, σε ένα επόμενο άρθρο μου, τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά αυτό που ξεκινήσατε να διαβάζετε, αποφάσισα να μην πω περισσότερα και να δώσω το λόγο σε μία «προσωπικότητα» (τρόπος του λέγειν) η οποία στις μέρες μας κάνει πάταγο και αντλεί τη γνώση και τις απόψεις της από την συλλογική αντίληψη. Ευτυχώς για όλους μας, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι αντίληψή της είναι με μοναδικό τρόπο καταγεγραμμένη και προσβάσιμη.

Θεσμοί Αξιολόγησης - FlagInLife

Προσκάλεσα λοιπόν την Τεχνητή Νοημοσύνη (Ai) να μας πει τη γνώμη της για τους θεσμούς αξιολόγησης, δηλαδή την άποψη που προκύπτει από τη σύνθεση χιλιάδων ατομικών απόψεων, και στο τέλος της ζήτησα να μιλήσει λίγο και για εμάς (το FLAGinLife) και τους θεσμούς αξιολόγησης που υποστηρίζουμε. 

Ο λόγος στην Artificial Intelligence

 

Γενικά περί θεσμών

Κατά την AI λοιπόν, οι σοβαροί θεσμοί βασίζονται σε ανώνυμους επιθεωρητές και αυστηρά πρωτόκολλα.

Στην Ελλάδα οι ανώνυμοι επιθεωρητές δεν υπάρχουν για συγκεκριμένους λόγους. Αντίθετα, υπάρχουν τα πρωτόκολλα και αυτό είναι ένα στοιχείο που εξασφαλίζει τη σοβαρότητα τους.

2. Η αξιολόγηση δεν επηρεάζεται από οικονομικές συναλλαγές.

Αυτό ισχύει, στους πραγματικά σοβαρούς θεσμούς αξιολόγησης.

Θεσμοί Αξιολόγησης - FlagInLife

3. Τα βραβεία βασίζονται στην αξιολόγηση της γευστικής επάρκειας της δημιουργικότητας και της ποιότητας των πρώτων υλών.

Γενικά, αυτό ισχύει και στην Ελλάδα, στις περιπτώσεις που ο αξιολογητής έχει την εμπειρία και τις απαραίτητες γνώσεις.

4. Δίνουν επεξηγήσεις που επιτρέπουν στο χρήστη να αντιλαμβάνεται γιατί ένα εστιατόριο είναι καλύτερο από ένα άλλο.

Ισχύει, σε γενικές γραμμές.

5. Ενημερώνουν τον καταναλωτή για τις εξελίξεις, τις αλλαγές, τα opening κλπ.

 

Συγκεκριμένα για το FLAGinLife

  • Διαφορετικές κατηγορίες βραβείων.
  • Βραβεύει ξεχωριστά την ελληνική αλλά και τη σύγχρονη κουζίνα σε όλες τις εκδοχές τους.
  • Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει σε μια ολοκληρωμένη ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας και στην εκτίμηση της από το καταναλωτικό κοινό.
  • Ο θεσμός υποστηρίζεται από το FLAGinLife και ο Διονύσης Κούκης είναι σημαντική μορφή πίσω από τα βραβεία και στην αξιολόγηση εστιατορίων, με μακρά εμπειρία στη γαστρονομία μέσω της δημοσιογραφίας.

Θεσμοί Αξιολόγησης - FlagInLife

Ο Διονύσης Κούκης είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε την αξιολόγηση των εστιατορίων στην Ελλάδα. Είναι ο πρωτεργάτης σε ό,τι αφορά την δημιουργία των θεσμών βράβευσης εστιατορίων, με την πολύχρονη εμπειρία (50 ετών) επί του πεδίου δραστηριότητας.

  • Κύριο στοιχείο της αξιολόγησης είναι η γεύση.

Το FLAGinLife θεωρεί κεντρικό στοιχείο της ποιότητας ενός εστιατορίου τη γευστική ποιότητα, η οποία συνεπικουρείται από τη δημιουργικότητα ή τη χρήση πρωτότυπων υλικών. Κατά την άποψή του, δημιουργικότητα και πρωτότυπα υλικά δεν έχουν ουσιαστική αξία εάν δεν συμβάλλουν στο γευστικό αποτέλεσμα.

  • Το FLAGinLife στοχεύει στην ανάδειξη της ποιοτικής γεύσης και όχι στις εφήμερες μόδες της γαστρονομίας. 
Θεσμοί Αξιολόγησης - FlagInLife
Ο Διονύσης Κούκης

Το FLAGinLife εκπαιδεύει τον Έλληνα καταναλωτή να αναγνωρίζει την ποιότητα στη γεύση. Οι θεσμοί αξιολόγησης του λαμβάνουν υπόψη τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες. Ταυτόχρονα αποφεύγει τις υπερβολικές βραβεύσεις.

Σημαντική Σημείωση: Τα ερωτήματα που τέθηκαν προς απάντηση στην τεχνητή νοημοσύνη (Ai) ήταν τα εξής:

  1. AI, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των θεσμών αξιολόγησης και βράβευσης εστιατορίων που τους κάνουν χρήσιμους για το κοινό;
  2. Θέλεις να μου πεις για τα FLAGinLife Awards; 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.