Ένα στέκι καρνιβορικών απολαύσεων που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη γευστική φιλοσοφία, με την υπογραφή των Χάρη Χασταζέρη και Κωνσταντίνου Κυριακού
Όσο κι αν οι κλασικές ψησταριές με το κάρβουνο και την τσίκνα από τα πεντανόστιμα παϊδάκια, παραμένουν διαχρονικές και δεν χάνουν ποτέ την αίγλη τους, τα steakhouses που έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, προσφέρουν κοπές εξαιρετικής ποιότητας και σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο! Η βασική αρχή στην οποία στηρίζονται στο Burnt Bone – όπως μου είπε ο Χάρης Χασταζέρης, στη συνάντησή μας στο χώρο τους – είναι η «τέχνη του κρέατος»! Επιλέγοντας άριστη πρώτη ύλη και στηριζόμενοι στη γνώση και στην εμπειρία, προσφέρουν στον πελάτη, υψηλής ποιότητας κρεατικά.
Τη γευστική επιμέλεια στην κουζίνα έχει ο chef Πρόδρομος Κωσταράς. Στο μενού θα βρείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα πιάτων, μαγειρεμένων άψογα με μια διακριτή φινέτσα που δύσκολα θα σας αφήσει αδιάφορους. Το καψαλισμένο ψωμί συνοδεύεται με βούτυρο με μεδούλι! Το ίδιο ψωμί συνοδεύει και το ιταλικό τυρί tomino που έρχεται ψητό με μέλι τρούφας.
Δυο καλές προτάσεις του μενού για όσους αγαπούν τα ωμά κρεατικά, είναι το tartare με κρέμα nduja (ένα ιδιαίτερο αλλαντικό ωρίμανσης, με έντονη πικάντικη γεύση και κρεμώδη υφή) και το tataki wagyu με φύκια και σόγια. Τα gyozas με black Angus σερβίρονται με μέλι miso και κάνουν τη διαφορά από όσα έχετε δοκιμάσει ως τώρα.
Η crispy πάπια με dressing ασιατικής bbq sauce συναγωνίζεται στα ίσα αυτή του καλού κινέζικου εστιατορίου. Έχουν και αυτά εκλείψει πλέον στην Αθήνα… Το καψαλισμένο μεδούλι που σερβίρεται με πάστα ταμάρινδου είναι ένας γευστικός πειρασμός!
Από τα κυρίως, δοκίμασα ένα rib eye από Αμερικάνικο black Angus, ψημένο rare όπως το ζήτησα, από την περίφημη Αμερικανική φάρμα Creekstone. Από τα συνοδευτικά μπορείτε να επιλέξετε κρέμα σπανάκι, πουρέ πατάτας ή λαχανικά σωτέ και από sauce, bearnaise, pepper, chimichurri ή cowboy.
Ζήλεψα τα μοσχαρίσια μάγουλα με paccheri και κρέμα πεκορίνο, που είδα στο διπλανό τραπέζι και τα κράτησα για επόμενη επίσκεψη. Ίσως όταν χειμωνιάσει, σε συνδυασμό με κάποιο Ξινόμαυρο από την πλούσια wine list του εστιατορίου, η οποία κινείται μεταξύ του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα και έχει επιλογές για όλα τα βαλάντια.
Τους θερινούς μήνες και όσο κρατά ο καιρός τώρα το Φθινόπωρο, τα βράδια σερβίρουν στη δροσερή πίσω αυλή. Το κοινό είναι μια μίξη από εργαζομένους στα γύρω γραφεία – που το επιλέγουν για το μεσημεριανό break ή κάποια επιχειρηματική συνάντηση – και παρέες καλοφαγάδων, που αγαπούν το καλό κρέας.
Στο Burnt Bone δεν έχεις παρά να επιλέξεις την ποσότητα κρέατος και το ψήσιμο καθώς και κάποια ορεκτικά και τα άλλα άστα στους ειδικούς!