Η θεατρική σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά με εξαιρετικές παραστάσεις!
Disorder
Του Γιώργου Αδαμαντιάδη, για 2η χρονιά από τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΣΙΣΥΦΟΥ στο Θέατρο Καλλιρρόης
«Για να πάρει το όπλο η εκδίκηση, πρέπει πρώτα να βρει τη δικαιοσύνη κοιμισμένη!
Ένα έργο που αγγίζει με μοναδικό τρόπο την ψυχή του θεατή και τον καλεί να βυθιστεί σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας»
Το Disorder συνεχίζει ακάθεκτο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφού πέρσι κέρδισε το βραβείο κοινού All4fun στην κατηγορία Καλύτερο Νεοελληνικό Έργο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έργο, που συνδυάζοντας το δικαστικό, αστυνομικό και κατασκοπικό στοιχείο, σε γεμίζει αγωνία για το μυστήριο, γύρω από το οποίο εκτυλίσσεται η παράσταση. Η πλοκή του έργου συνδυάζει δύο εγκλήματα, που μεταξύ τους χωρίζονται από ένα διάστημα είκοσι χρόνων: την παράνομη σύλληψη ενός υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και τη δίκη μιας γυναίκας για την κατά συρροή δολοφονία αστυνομικών δεκαπέντε χρόνια αργότερα. Εξερευνώντας το τέρας μέσα μας, η παράσταση εξωθεί τους χαρακτήρες να ερευνήσουν το άγνωστο σκοτάδι μέσα τους. Ο συνδυασμός του μυστηρίου και της ψυχολογικής εξερεύνησης δεν αφήνει τον θεατή να ηρεμήσει.
ΥΠΕΡΒΑΡΟ, ασήμαντο: ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟ
Του Βέρνερ Σβαμπ
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου
Σε ένα παρακμιακό μπαρ καταλήγουν μονάχα άνθρωποι, που νιώθουν και τη δική τους ψυχή να παρακμάζει. Άνθρωποι, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, επειδή έχουν χάσει τα πάντα. Είναι παράξενο το γεγονός πως σε εκείνες τις στιγμές απόλυτου αποπροσανατολισμού, που πνίγεσαι στον βυθό και νιώθεις πως δεν μπορείς να πέσεις πιο χαμηλά, τότε ξεκινούν οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Είναι τότε, που γίνεται αδύνατον να συνεχίσουμε να αρνούμαστε την αλήθεια, που μια ζωή αποφεύγουμε. Γιατί αν συνεχίσουμε την άρνηση, θα αποτρελαθούμε. Στο έργο του Σβαμπ οι χαρακτήρες βιώνουν αυτή την κατάσταση. Ζαλισμένοι από τη μέθη του αλκοόλ προσπαθούν να καταλάβουν πώς κατέληξαν σε αυτή τη φυλακή, πώς τελικά έγιναν αυτοί που έγιναν και έκαναν αυτά που έκαναν. Μέχρι που ένας απροσδόκητος επισκέπτης θα φέρει τα πάνω κάτω.
Από Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025
Ώρα: 21:00
Early bird 12,00€ έως 7/2
Λεωφορείο ο Πόθος
Το Λεωφορείο ο Πόθος αποτελεί ένα από τα πιο συναισθηματικά και δυνατά έργα του Τενεσί Ουίλιαμς. Σε έναν κόσμο σχεδόν ονειρικό, σχεδόν δυστοπικό, οι χαρακτήρες έχουν φυλακιστεί στο Λεωφορείο του Πόθου, στο ακαταμάχητο δέλεαρ των επιθυμιών τους, και δεν μπορούν να ελευθερωθούν, ακόμα κι αν κάποιες επιθυμίες τους οδηγούν ευθέως στην αυτοκαταταστροφή. Το κόλλημα σε τοξικές ερωτικές σχέσεις από τον φόβο της μοναξιάς και της έλλειψης αγάπης, το ράγισμα του νου μετά τη χιλιοστή πληγή, που θρυμματίζει την καρδιά, η απίστευτη ικανότητα του ανθρώπου να δέχεται απερίγραπτη βία και να το ξεχνά επί τόπου, όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί την αλήθεια- αυτά και πολλά άλλα συναισθήματα δημιουργεί αυτό το εκπληκτικό έργο, ένα από τα πιο δυνατά, που έχουν γραφτεί ποτέ. Οι ηθοποιοί της παράστασης πραγματικά δίνουν πόνο, τόσο όσο επιβάλλει μια τόσο βαριά παράσταση. Ιδίως όσοι την έχουν ξαναδεί θα προβληματιστούν γύρω από τις σκηνοθετικές πινελιές του Δημήτρη Καρατζά.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Από αρχές Φεβρουαρίου, οι παραστάσεις μεταφέρονται κάθε Κυριακή, Δευτέρα & Τρίτη
Από τις 11/1 τον ρόλο του Μιτς, ανέλαβε ο Γιώργος Ζυγούρης!
In Motion
Μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς να χάσουμε τη μοναδικότητά μας;
Μοναδικός δεν σημαίνει τέλειος. Σημαίνει αληθινός.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και μια παράσταση για την ελπίδα του κόσμου μας, τα παιδιά. Η Ομάδα Flux For Art παρουσιάζει από 15 Φεβρουαρίου στην Εθνική Γλυπτοθήκη το In Motion. Το In Motion, μια δημιουργική και διαδραστική παράσταση για παιδιά και τους γονείς τους, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Θεατροπαιδαγωγού Δανάης Μέγα, με τους Ελένη Μιχαηλίδου και Στρατή Νταλαγιώργο, ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη της γλυπτικής και στα εκθέματα του μουσείου και αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων μιλώντας για την τέχνη, την αγάπη, τον σεβασμό και την ισότητα παρά την ιδιαιτερότητα. Με τρόπο παιδικό, μάλλον παιχνιδιάρικο, οι δύο ηθοποιοί αφήνουν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη να στήσει μια παράσταση ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου. Σε αυτό το πλαίσιο εκτυλίσσεται η εξής πλοκή: η Σελίν, μια μικρή συλλέκτρια γλυπτών, εμφανίζεται ξαφνικά στον παραμυθένιο κόσμο της Εθνικής Γλυπτοθήκης, όπου τα έργα τέχνης της την εντυπωσιάζουν, της κινούν την περιέργεια, τη βγάζουν από τη βαρετή και μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας, όπου μέχρι τώρα βούλιαζε. Σε αυτό το όνειρο, όμως, θα συναντήσει και ένα άγαλμα. Ένα άγαλμα ανθρώπινο, που δε φαίνεται να εκτιμά εξίσου τα έργα τέχνης. Πού θα οδηγήσει η σύγκρουσή τους;