fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Γευστικές αναμνήσεις από την επίσκεψή μας τον περασμένο Αύγουστο στα δυο βραβευμένα εστιατόρια του «Elounda Mare».

Η Κρήτη αδιαμφισβήτητα είναι το νησί με την πιο ενδιαφέρουσα τοπική κουζίνα και παράδοση στην Ελλάδα. Δοκιμάσαμε φέτος το καλοκαίρι κατά την παραμονή μας στη Μεγαλόνησο, τα δύο γαστρονομικά εστιατόρια του πολυτελούς ξενοδοχείου Elounda Mare – Relais & Chateau και σας μεταφέρουμε τις σημειώσεις μας από αυτό το ξεχωριστό γευστικό ταξίδι.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Στο πολυβραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου Old Mill, το οποίο αποτελεί διαχρονικά σταθερή αξία στην γαστρονομική σκηνή της Ελούντας, ο ταλαντούχος σεφ Σταύρος Κοκκινάκης παρουσιάζει μια δική του εκδοχή για τη σύγχρονη κρητική κουζίνα, εμπνεόμενος από τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές και χρησιμοποιώντας άριστες τοπικές πρώτες ύλες.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Το εστιατόριο καταλαμβάνει έναν προνομιούχο χώρο δίπλα στην κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου και γύρω από μια παλιά μυλόπετρα, μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό με θέα τη θάλασσα.  Υπό τους ήχους διακριτικής ζωντανής μουσικής, οι θαμώνες του εστιατορίου, στη συντριπτική πλειοψηφία τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μέσα από τις έξοχες προτάσεις της κουζίνας του σεφ Σταύρου Κοκκινάκη μοντέρνες παραλλαγές στις κλασσικές γεύσεις της Κρητικής παράδοσης. Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Πιάτα με ελληνικό άρωμα, όπως  η θεσπέσια κοτόσουπα σε ζωμό γραβιέρας με ξινόχοντρο και αφρό αρωματικών (πολύ έξυπνο το ταίριασμά της με τοπική μπύρα με θυμαρίσιο μέλι), τα ντολμαδάκια με σουπιά και κατσικίσιο γιαούρτι, οι  κροκέτες φάβας με χταπόδι, πέστο από ντοματίνια Ιεράπετρας και αφρό κάπαρης, το Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαρινέ και καβούρι σε τραγανό φύλλο, αβοκάντο Μαλλίων με λουίζα και ζωμό τομάτας, η σφυρίδα με καλοκαιρινά λαχανικά Κρήτης, σάλτσα αυγολέμονο αρωματισμένο με γλυκάνισο,  το γαμοπίλαφο με άγριο αρνάκι Κριτσάς και στακοβούτυρο και τέλος το ντουέτο αρνιού, καρέ σωτέ και τσιγαριαστό με σάλτσα αμπελόφυλλου και γιαούρτι αναδεικνύουν τη μαγειρική φιλοσοφία του σεφ, ο οποίος με φαντασία και μαεστρία αναδεικνύει τις τοπικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά και μεγάλο βάθος στη γευστική εμπειρία. Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Ιδιαίτερη δε μνεία αξίζει να γίνει και στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κάρτα επιδορπίων του εστιατορίου με επιλογές όπως το cheesecake από την Κρητική γη με σύκο, ξύγαλο και γλυκό κρασί και το θησαυρό της Ελούντας, με χαρούπι, μαύρη σοκολάτα, και κουμ κουάτ.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Η λίστα κρασιών του εστιατορίου αλλά και τα ταιριάσματα που επιμελείται και προτείνει ο έμπειρoς sommelier Μπάμπης Παπαδάτος αξίζουν επίσης την προσοχή σας. Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Τέλος, το σέρβις, αντάξιο του υψηλού επιπέδου του εστιατορίου, εξυπηρετεί τους συνδαιτημόνες, με χορογραφημένες κινήσεις υψηλής ακρίβειας, αθόρυβα αλλά με ταχύτητα και ευγένεια.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Λίγο πιο κάτω, στο Yacht Club, το έτερο γαστρονομικό εστιατόριο του πολυτελούς θέρετρου, που φιλοξενείται σε μια ξύλινη βεράντα, κυριολεκτικά  κρεμάμενη πάνω από την ιδιωτική παραλία του «Elounda Mare», με φόντο το απέραντο μπλε του Κρητικού πελάγους και τα χρώματα του ορίζοντα, ο Σταύρος Κοκκινάκης παρουσιάζει αυτή τη φορά μια κάρτα με προσανατολισμό και σαφή έμφαση στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά. Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Η υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης αλλά και η υποδειγματικά διακριτική διαχείρισή της από την κουζίνα συντελούν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα-ύμνο στις παραδοσιακές αξίες της κρητικής κουζίνας, της απλότητας και της βαθιάς νοστιμιάς.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Από τα ορεκτικά που δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε την παραδοσιακή ψαρόσουπα με σκορπίνα και σφυρίδα, της οποίας ο ζωμός είχε αξιοσημείωτη συμπύκνωση και γευστική ένταση και το φρέσκο γεμιστό καλαμάρι με μελιτζάνα και γραβιέρα, σάλτσα τομάτας και πέστο μυρωδικών, ενώ από τα κυρίως πιάτα ο ξινόχοντρος με καραβίδες, μαριναρισμένα κολοκυθάκια και κρουτόν χαρουπιού είχε βαθιά και επίμονη νοστιμιά, και η σφυρίδα σχάρας σε κρητικό φακόριζο με αφρό αχινού, με την ζουμερή της σάρκα, την κρουστή πέτσα και τη θαλασσινή χροιά του αχινού παρέδιδε μαθήματα υψηλής γαστρονομίας.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Ο γλυκός επίλογος του γεύματος σφραγίστηκε με προτάσεις όπως το καραμελωμένο τσουρέκι με ελληνικό καφέ, κακάο και κρεμά τυριού αρωματισμένη με πικραμύγδαλο  καθώς και την κολοκυθόπιτα της γιαγιάς, με παγωτό καραμελωμένο καρύδι και αλατισμένη καραμέλα.Old Mill/Yacht Club  - FlagInLife

Μια επίσκεψη σε κάποιο από τα εμβληματικά εστιατόρια του «Elounda Mare» αποτελεί μια ξεχωριστή και αλησμόνητη γαστρονομική εμπειρία.

Old Mill

Ξενοδοχείο« Elounda Mare», Ελούντα, Κρήτη
Ωράριο: Βραδινές ώρες
Τιμή: 80€
- 110€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα