Τα Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy τίμησαν τη Θεσσαλονίκη, βραβεύοντας τα καλύτερα σημεία γεύσης της πόλης, σε μια λαμπρή τελετή με πολλούς προσκεκλημένους.
Την Δευτέρα 29/01/2024, στον χώρο εκδηλώσεων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, υπό την αιγίδα της τελευταίας, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε χώρα η επίσημη πρώτη του θεσμού Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy. Στην τελετή απονεμήθηκαν ποιοτικές διακρίσεις στους εκπροσώπους των χώρων με ποιοτική γεύση, τιμώντας έτσι τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αυταπόδεικτα κρατάει επάξια τα σκήπτρα της πρωτεύουσας της ελληνικής γεύσης. Οι 2 παρουσιαστές και γνωστοί Θεσσαλονικείς δημοσιογράφοι, Μαρία Σαμολαδά και Κωστής Ζαφειράκης κρατούσαν με τη χημεία και το πηγαίο χιούμορ τους το ενδιαφέρον αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Την εκδήλωση των Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy, τίμησαν με την παρουσία τους 200 προσκεκλημένοι -ιδιοκτήτες και σεφ των βραβευμένων σημείων, πολιτειακοί παράγοντες και προσωπικότητες της πόλης. Μετά την τελετή απονομής, ακολούθησε cocktail party, με τη σφραγίδα του Makedonia Palace. Οι παρευρισκόμενη δοκίμασαν τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις του εξαιρετικού σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και του ταλαντούχου σεφ Στέφανου Σταμίδη, οι οποίες συμπληρώθηκαν από νόστιμη γαλοπούλα, εκλεκτά τυριά και άλλες λιχουδιές που προσέφερε ευγενώς η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.
Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης, πολλοί επώνυμοι σεφ και ακόμη περισσότεροι Θεσσαλονικείς. Ανάμεσα στις πολλές σημαντικές παρουσίες που βρέθηκαν στη δεξίωση των Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy, αξίζει να επισημάνουμε τον κύριο Θάνο Μπέγκα, Προέδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον κύριο Κυριάκο Ποζρικίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO, τον κύριο Κώστα Ρότσιο, Dean του Perrotis College, τον κύριο Θεόδωρο Καλλίτση, διευθυντή του εκπαιδευτικού αγροκτήματος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, την κυρία Φωτεινή Θεοδωράκιογλου από το τμήμα marketing της εταιρείας ΣΟΥΡΩΤΗ, την κυρία Μαρία Τσιλφίδου, υπεύθυνη trade marketing HORECA του ομίλου Mantis Group και την κυρία Μαρία Πουλουκτσή, operation manager του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, o κύριος Διονύσης Κούκης, ιδρυτής του FLAG In Life και εμπνευστής του θεσμού Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy, ανακοίνωσε από κοινού με τον κύριο Θάνο Μπέγκα, τη συμφωνία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και FLAG In Life, για την υλοποίηση του σχετικού με την διάσωση και διάδοση της γευστικής μακεδονικής παράδοσης προγράμματος. Πολύ σύντομα μάλιστα, θα ανακοινωθούν και οι τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο του θεσμού Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy 2024 απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τιμητικές διακρίσεις και σε αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης που υπηρετούν την αντίληψη του street food. Θεωρήθηκε απαραίτητο ότι έπρεπε να συμπεριληφθούν, καθώς φέρουν αδιαμφησβήτητα τη σφραγίδα της τοπικής γευστικής παράδοσης. Ακολουθούν τα σημεία τα οποία βραβεύτηκαν (εστιατόρια, ταβέρνες, street food, bar).
BAR
Τιμητική διάκριση: ΕΠΑΙΝΟΣ
- ΓΟΡΙΛΑΣ
- LE COQ TAIL MIX BAR
- THE BLUE CUP CREATIVE BAR
- TRIBECA COCKTAIL BAR & JAPANESE GRILL
Τιμητική διάκριση: ΑΣΤΕΡΙ
- CASABLANCA SOCIAL CLUB
- VOGATSIKOU 3
- SPEAKEASY FLOOR
- CEVICHERIA NIKKEI BAR
- DOS MARGARITAS
STREET FOOD
Τιμητική διάκριση: ΕΠΑΙΝΟΣ
- Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
- ΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ
- ΤΟ ΠΙΡΟΣΚΙ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Τιμητική διάκριση: ΑΣΤΕΡΙ
- ESTRELLA WORLD STREET FOOD
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΝ Γ. ΕΛΕΝΙΔΗ
- ΓΑΛΑΚΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ Η ΔΟΡΚΑΔΑ
- DELI FISH BY TRIZONI
- SNACK GRILL EXPRESS
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΔΙΚΟ ΜΠΑΝΤΗΣ
- ARMENONVILLE
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ
Τιμητική διάκριση: ΕΠΑΙΝΟΣ
- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΑΡΑΜΑ
- CLOCHARD BAR RESTAURANT
- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟ
- GRADA NUEVO
- MAREA SEA SPIRIT
- ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
- AMVROSIA
- ΤΑΒΕΡΝΑ Η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ
- ΜΑΡΙΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
- Η ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
- ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ
- ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ
- ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ
- ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ
- ONORA PANORAMA
- ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ
- MIAMI
Τιμητική διάκριση: ΑΣΤΕΡΙ
- SALONICA RESTAURANT AND BAR
- DOME REAL CUISINE
- TRIZONI EXCLUSIVE
- ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ
- ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ
- ΠΣΑΡΑΣ FISHERIA
- ΧΑΡΟΥΠΙ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
- ΗΛΙΟΠΕΤΡΑ
- ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ 1977
- ALFREDOS GRAND DINING
- MOLDEE BAR RESTAURANT
Ο θεσμός Flag Awards Thessaloniki City of Gastronomy, υποστηρίχθηκε από τις εταιρείες Κτήμα Κυρ Γιάννη, Trofelia, Albus Bakery, Mokka, Makedonia Palace, Mantis Group, AQUA Carpatica, Pythagorean Secrets και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.