Στον απόλυτα καλοκαιρινό κήπο του Hide and Seek στο Χαλάνδρι, ο καφές μπορεί να συνοδευτεί με νόστιμο brunch, τα πιάτα είναι προσεγμένα και τα κοκτείλ ευφάνταστα και γευστικά.
Πιθανόν να έχετε ακούσει για το Hide and Seek στο Χαλάνδρι, μιας και δεν είναι κάποιο «κρυφό» speakeasy μαγαζί. Αν δεν έχετε ξαναπάει όμως, θα καταλάβετε και το background γύρω απ’ το όνομά του. Φτάνοντας, θα βρεθείτε σ’ έναν παράδρομο της Κηφισίας μπροστά από μια είσοδο. Μπορεί και να σκεφτείτε ότι είστε στο λάθος μέρος. Διασχίζοντας όμως τον διάδρομο, με το ανάλογο σασπένς για το πού οδηγεί, θα καταλήξετε μπροστά σ’ έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας.
Το Hide and Seek βρήκα την ευκαιρία να το επισκεφτώ ένα από τα λίγα απογεύματα του Ιουνίου που.. δεν έβρεχε, με απώτερο στόχο after office drinks και φαγητό. Πρώτη εντύπωση από τον κήπο: μαγευτικός. Μεγάλος και ανοιχτός, είναι καταπράσινος με όλη τη σημασία της λέξης. Φοίνικες, ακακίες, αναρριχώμενα και πολύχρωμα φυτά με σικάτο φωτισμό που δεν παραπέμπει σε ταβέρνα στη Χασιά (#λατρεμένο κοκορέτσι), δίνουν το απαραίτητο summer vibe. Αν προσθέσουμε και το ξύλο που κυριαρχεί στα τραπέζια και τις λεπτομέρειες του χώρου, καταλαβαίνετε γιατί προς στιγμήν είχα την αίσθηση ότι δε βρισκόμουν μέσα Ιουνίου στην Αθήνα.
Όση ώρα σκεφτόμουν τι να παραγγείλω, παρατηρούσα τους θαμώνες που απολάμβαναν τον καφέ τους ή το cocktail τους και θυμήθηκα τον πρώτο λόγο της άφιξής μου. Πίσω από την καλοσχεδιασμένη μπάρα του Hide and Seek, ο βραβευμένος Λυκούργος Χριστοθανόπουλος (Monzu, 42) έχει επιμεληθεί την ενδιαφέρουσα cocktail list.
Από τα signature κοκτέιλ, το γλυκόξινο Porn Star Martini Tribute θύμιζε αρκετά την κλασική συνταγή, με τη διαφορά ότι το cordial κρασιού το αναβάθμιζε αρκετά. Αυτό που ξεχώριζε όμως, ήταν το Invisible Zombie. Πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, σε αυτό το Zombie δεν πρωταγωνιστεί το τροπικό στοιχείο, αλλά η έντονα αλκοολική βάση από το Overproof Ρούμι, που όπως μας είπε ο Λυκούργος, αυτή του η προσέγγιση είναι πολύ πιο κοντά στην original συνταγή των 30s.
Ο καθόλου φλύαρος κατάλογος του Hide and Seek, κινείται στη μεσογειακή κουζίνα with a twist, με γεύσεις οικείες και κατανοητές. Το ταχύτατο και -όχι προσποιητά- ευγενικό σέρβις, έκανε την επιλογή μας εύκολη υπόθεση, φέρνοντας μετά από λίγο τα πρώτα πιάτα. Στον σολομό gravlax με σαλάτα κινόα, κρέμα αβοκάντο και flakes λαχανικών, ο σολομός ήταν όμορφα μαριναρισμένος, αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η πλούσια σε umami βινεγκρέτ ponzu, που έδινε ταυτότητα στη συνήθως άγευστη κινόα.
Ακολούθησε το χταπόδι carpaccio, ένα ορεκτικό αποκάλυψη, δίχως υπερβολή. Το μαλακό χταπόδι έβγαζε θάλασσα, η κρύα σάλτσα ντομάτας, οι ελιές και το chutney κάπαρης, ένα δροσερό και όξινο στοιχείο και ο ταραμάς ολοκλήρωνε πετυχημένα ένα πιάτο που δεν ήθελες να τελειώσει. Ευτυχώς, ο executive chef Γιάννης Λιόκας (Monzu) μας λυπήθηκε και φρόντισε η μερίδα να είναι παραπάνω από αρκετή για ορεκτικό.
Από κυρίως, δοκιμάσαμε μοσχαρίσιο φιλέτο συνοδευόμενο από μια συμπαθητική τερίνα πατάτας, με την κρέμα τερίνας να συνδυάζεται όμορφα με την πάστα μανιταριών και τη πιπεράτη σάλτσα. Υπήρξε μια μικρή αστοχία στο ψήσιμο, καθότι ελάχιστα ανομοιόμορφο, παρόλα αυτά το seasoning ήταν πολύ σωστό.
Τέλος, το ζουμερό φιλέτο λαυράκι με την τραγανή πέτσα, ήρθε μαζί με μία πολύ ταιριαστή σαλάτα tabbouleh με κους-κους. Η κρέμα μπρόκολου ήταν λίγο έντονη για το φινετσάτο ψάρι, δίχως να σημαίνει βέβαια ότι δεν ήταν νόστιμη. Μεγάλο ατού όλων των πιάτων, εκτός από τη γεύση τους, ήταν φυσικά και η προσεγμένη, καλαίσθητη παρουσίασή τους.
Αν αναζητάτε μια καλοκαιρινή όαση χαλάρωσης μέσα στην Αθήνα, το Hide and Seek συστήνεται για όλους τους παραπάνω λόγους. Ένα all day bar restaurant που πραγματικά απολαμβάνεις να βρίσκεσαι στον υπέροχο κήπο του κάθε ώρα της ημέρας, που στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον έδωσε χρώμα σε μια μουντή Τρίτη.
HIDE AND SEEK
Bar Restaurant
Διεύθ: Λεωφόρος Κηφισίας 254 Χαλάνδρι, 152 31
Τηλ: 21 06776747
Ώρες λειτ: καθημ. 12:00-02:00, Σαβ-Κυρ. 09:00-02:00
Τιμή : 20-30€ (χωρίς το ποτό)