fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Αξιολόγηση: Καλό

Noa

Noa: Ελληνική κλασσική κουζίνα σε ένα από τα ελάχιστα high level ξενοδοχεία της Μυκόνου που υποστηρίζουν την Ελληνική γευστική παράδοση

 

Αν δεν σκεφτόμουνα το απόλυτο της τοποθέτησης αντί «για ένα από τα ελάχιστα» θα έπρεπε να γράψω το μοναδικό. Μπορεί να κάνω ένα μικρό λάθος και να υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια και κάποιο άλλο ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών που τιμά την κλασσική κουζίνα όπως το NOA στο Mykonian Kyma Resort. Στη Μύκονο πάντως δεν υπάρχει. Πριν αναφερθώ όμως στο περιεχόμενο των πιάτων και στο επίπεδο τους θα τονίσω τα εξής: Σε ένα σουπερκοσμικό νησί όπου όλοι κυνηγάνε την εξεζήτηση και τον εντυπωσιασμό βρίσκεται ένα πραγματικό πεντάστερο ξενοδοχείο που δίνει βήμα στην κλασσική Ελληνική κουζίνα, τιμά τη διοίκηση του και την κάνει άξια συγχαρητηρίων. Ειδικά αν σημειώσουμε ότι σε ολόκληρο το νησί δεν υπάρχει ταβέρνα ή εστιατόριο που να προτείνει κουζίνα του ίδιου τύπου καλύτερη από το Noa. Λαμβάνοντας υπόψιν και το περιβάλλον του ξενοδοχείου θα έλεγα ανεπιφύλακτα ότι αυτό το εστιατόριο είναι place to be. Σε απόλυτη αντίθεση μάλιστα σε σχέση με κάποια άλλα που ρίχνουν το αλατοπίπερο από ψηλά και σε σφάζουν με 500 Ε το κεφάλι.

Ας αναφερθούμε όμως και στο περιεχόμενο των πιάτων τα οποία χωρίς καμία εξαίρεση είναι εμβληματικά γαλανόλευκα. Δοκίμασα πολύ καλούς ντοματοκεφτέδες, μπακαλιάρο τηγανητό με παντζάρια άψογα τραγανό χωρίς λαδίλες και ένα νοστιμότατο μουσακά. Δοκίμασα και γύρο ο οποίος ήταν νόστιμος μεν αλλά περισσότερο από ότι έπρεπε ψημένος. Λίγο περισσότερο ψημένο (άρα σχετικά στεγνό) ήταν και το χοιρινό πρασοσέλινο με το δεύτερο να είναι νόστιμο. Ανάλογες ήταν και οι εντυπώσεις από τα πολλά άλλα πιάτα που δοκίμασα. Το ασφαλές συμπέρασμα από τον μεγάλο αριθμό πιάτων που έφτασαν στο τραπέζι μου αποτυπώνεται στα όσα γράφω στην αρχή. Καθιστούν όμως το Noa place to be ιδίως για όσους περνάνε στη Μύκονο επτά και δέκα ημέρες και θέλουν εκτός από φανταζί να δοκιμάσουν και κάτι κλασσικό, νόστιμο και κυρίως Ελληνικό.

Noa
Ξεν. Mykonian Kyma Resort
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διεύθυνση Μύκονος Χώρα
Τηλ : +30 2289441290
Ωράριο : Καθημερινά Μεσ-βρ
Τιμή : 35-50 Ε (χωρίς το κρασί)

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα