fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Boca’s Meze: Τα tapas του Μίλτου Αρμένη σηματοδοτούν τη νέα εποχή του μεζεδοπωλείου
bocas_main

Boca’s Meze: Τα tapas του Μίλτου Αρμένη σηματοδοτούν τη νέα εποχή του μεζεδοπωλείου

Ανοιχτόκαρδο, με πολύχρωμες γιρλάντες με λάμπες που παραπέμπουν στις κλασικές ελληνικές ταβέρνες και “τυπάδικες” μουσικές επιλογές, σε καθίζει στα άνετα τραπέζια του με τους πολύχρωμους φλοράλ μουσαμάδες και διώχνει μονομιάς τους ξέφρενους ρυθμούς της ημέρας.

Boca's Meze: Τα tapas του Μίλτου Αρμένη σηματοδοτούν τη νέα εποχή του μεζεδοπωλείου - FlagInLife

Ο σεφ Μίλτος Αρμένης γεννάει μαγειρικές ιδέες που ανοίγουν μια νέα σελίδα στην έννοια μεζεδοπωλείο. Με τη γνώση των ισπανικών tapas να κυκλοφορεί στο DNA του, λόγω της διττής του ελληνοϊσπανικής καταγωγής, και τη βολιώτικη παράδοση του μεζέ να τον εμπνέει, ανακατεύει δύο γευστικούς πολιτισμούς σε πιάτα που δείχνουν το ταλέντο και το κέφι που έχει όταν μπαίνει στην κουζίνα.

Boca's Meze: Τα tapas του Μίλτου Αρμένη σηματοδοτούν τη νέα εποχή του μεζεδοπωλείου - FlagInLife

Μια έξτρα δόση φινέτσας, που δεν λείπει από κανένα πιάτο, δίνουν τα ρετρό σερβίτσια, τα γυάλινα πιατάκια και οι φοντανιέρες, ενώ η αγάπη του σεφ για τις χειροποίητες πίκλες είναι εμφανής τόσο στη σάλα, όπου σε περίοπτη θέση βλέπεις διάφορα λαχανικά με φρέσκα μυρωδικά σε ζύμωση, όσο και στα πιάτα, που δίνουν μια έξτρα πινελιά, που ανεβάζει τόσο τη γεύση όσο και την εμφάνισή τους.

Boca's Meze: Τα tapas του Μίλτου Αρμένη σηματοδοτούν τη νέα εποχή του μεζεδοπωλείου - FlagInLife
Photo: AlexGrymanis

Τα γαρδουμπάκια γαρίδας, μια surf ‘n’ turf  σύλληψη με γαρίδες τυλιγμένες σε μπόλια και εντεράκι, που σε κάνουν να παραμιλάς, η ψητή φέτα με μύρτιλα, το hot dog με μοσχάρι στηθοπλευρά που αργοψήνεται στον ξυλόφουρνο και μπαίνει σε ψωμάκι μπριός μαζί με σάλτσα παστιτσάδας, κρέμα γραβιέρας, τηγανιτά κρεμμύδια και πίκλες ή το καλαμάρι σχάρας με τσιγαρέλι (κερκυραϊκά γιαχνιστά χόρτα) και τα μυρωδάτα σουτζουκάκια τόνου με κρέμα πατάτας, είναι μερικά από τα πιάτα… που δυσκολεύεσαι να μη ζητήσεις repeat.

bocas meze athens
Photo: AlexGrymanis

Η ανοιχτή κουζίνα έχει και εντυπωσιακό ξυλόφουρνο, που ανάβει καθημερινά και βγάζει φρεσκοφτιαγμένα σπιτικά ψωψιά, λευκό και χαρουπόψωμο, αλλά και το πιάτο ημέρας, παέγια ή γουρουνόπουλο, που βγαίνει σε περιορισμένες μερίδες.

Aνάλογα με την εποχή, το μενού προσαρμόζεται γι΄αυτό, αρχής γενομένης από την Καθαρά Δευτέρα την τιμητική τους έχουν νόστιμα σαρακοστιανά μεζεδάκια όπως τα αχνιστά καβούρια, γαρίδες σχάρας, σουπιές γιαχνί, καλαμάρι τηγανητό, σπαγγέτι με όστρακα. Επίσης, σε hit του μαγαζιού έχει εξελιχθεί η παέγια, που ετοιμάζεται κατόπιν παραγγελίες για μεγάλες παρέες και η καβουρομακαρονάδα.

Η value for money φιλοσοφία προσδιορίζει την ταυτότητα του μαγαζιού, με τη χρήση μικρών ψαριών, ιδιαίτερων κοπών στο κρέας, όπως η μοσχαρίσια γλώσσα και η ουρά, επιτυγχάνοντας καλή σχέση ποιότητας-τιμής, ενώ η έννοια της βιωσιμότητας βρίσκει τη θέση της στην κουζίνα με πρακτικές ζύμωσης.

Η επίγευση από τα ανάλαφρα churros πασπαλισμένα με ζάχαρη κλείνει γλυκά τη βραδιά, καθώς έρχονται ζεστά και τραγανά, έτοιμα για βούτηγμα σε ζεστή σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα.

Προύσης 13, Nέα Φιλαδέλφεια, 210 2580908

Α` Δημοσίευση: 29.10.22  Updated: 22.02.2023

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα