fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
6 +1 εστιατόρια για ιαπωνοπερουβιανή Nikkei κουζίνα στην Αθήνα
huracan restaurant

6 +1 εστιατόρια για ιαπωνοπερουβιανή Nikkei κουζίνα στην Αθήνα

Η λεπτότητα που επιτάσσει η γιαπωνέζικη κουζίνα μαζί με την ιντριγκαδόρικη σύμπραξη με τα σπιρτόζικα υλικά του Περού παρέδωσαν πιάτα όπως τα ανυπέρβλητα tiraditos και τα ceviches, μαριναρισμένα θαλασσινά σε χυμούς από λάιμ, που δυναμιτίζονται από καυτερές πιπεριές jalapeños, και σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες ποικιλίες πατάτας ή το τραγανό καλαμπόκι cancha επιτυγχάνουν ένα σύνολο με υφές και παιχνιδίσματα που αγγίζουν umami γεύσεις. Ας δούμε τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που ασπάζονται την εν λόγω κουζίνα και αξίζουν της προσοχής μας.

Nikkei Peruvian Resto Bar
Το εστιατόριο που δίδαξε την περουβιανή κουζίνα στην εγχώρια σκηνή, με την κοσμοπολίτικη αύρα του, τα υψηλά standards των πιάτων του και το αξεπέραστο sushi με την υπογραφή του chef Σπύρου Μαυροειδή, παραμένει ψηλά στην ατζέντα όσων αναζητούν εξωτικές γεύσεις, έχοντας ως έξτρα bonus τα εμπνευσμένα ταιριαστά κοκτέιλ της bar manager Μαίρης Ταλαιπώρου, που δημιουργεί πρωτότυπα κοκτέιλ, τα οποία εξυψώνουν την εμπειρία του φαγητού σε άλλο επίπεδο, εστιάζοντας στο food and cocktail pairing. Τα εξαιρετικά nigiri με χτένια, otoro και hamachi, τα ρολά με wagyu και τα σεβίτσε συνδυάζονται εξαιρετικά με το Tormenta Roja με Aperol, χαμομήλι και ιβίσκο ή με το αξεπέραστο Pisco Sour.

Ξεν. «St. George Lycabettus», Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 21 0723 9366, https://nikkeirestobars.com/

Mayan by Aliento Experience
Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου άνοιξε το νέο project του σεφ Σταμάτη Τσίλια στην στοά Πεσματζόγλου ι στην Πανεπιστημίου απέναντι από την Ακαδημία Αθηνών, με concept που εμπνέεται από την λατινοαμερικάνικη και την περουβιανή κουζίνα, την οποία υπηρετεί με ταλέντο εδώ και χρόνια.

Ο μικρής κλίμακας εσωτερικός χώρος του Mayan by Aliento θα μονοπωλείται από μια χαμηλή μπάρα 12 θέσεων (στο ύψος του τραπεζιού), στο στιλ ενός Omakasi Chef’s table, όπου οι συνδατημόνες καθισμένοι αναπαυτικά σε πολυθρόνες και σε οπτική επαφή με τον σεφ να μαγειρεύει, θα απολαμβάνουν πιάτα της Nikkei κουζίνας με ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, όπως σεβίτσε, ταρτάρ, μοσχάρι με χαλαπένιος και ρέβα μαγειρεμένη σε ζωμό ντάσι. Υπάρχει και εξωτερικός χώρος με άνοιγμα στον αττικό ουρανό και λίγα τραπέζια, ενώ το ευέλικτο μενού, που θα αλλάζει συχνά, θα σερβίρεται από τις 2.00 το μεσημέρι με έμφαση στο after office. Τα κοκτέιλ θα έχουν την υπογραφή του δικού μας Άρη Χατζηαντωνίου, και η λίστα κρασιών ετικέτες από ελληνικά οινοποιεία.

Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου

Mayan
Mayan

Matsuhisa Athens
Το «άνοιγμα» στο απέραντο γαλάζιο από τη βεράντα του Αστέρα Βουλιαγμένης και η υψηλή ποιότητα της Japanese fusion κουζίνας του διάσημου -για τη Nikkei κουζίνα του- Nobu Matsuhisa δίνουν πόντους υπεροχής στο Matsuhisa Athens. Εκτός από το βασικό μενού με τα φημισμένα signature dishes, που βρίσκει κανείς σε όλα τα ομώνυμα εστιατόρια ανά τον κόσμο, η φιλοσοφία του εντάσσει πιάτα με τοπικά προϊόντα, με το ελαιόλαδο και το κανταΐφι να έχουν μπει στον πάγκο του εδώ και 25 χρόνια. Στα φετινά highlights, προτείνοται το Risotto με τρούφα και wagyu και τα dumpling γαρίδας με χαβιάρι και foie gras sauce.

Το service, οι ωραίες μουσικές και η υπέροχη ατμόσφαιρα του high-end εστιατορίου είναι διαθέσιμα και στις καθιερωμένες πλέον Matsuhisa Sundays, με τις all day lunch εμπειρίες, ενώ τα cocktails του ειδυλλιακού Umi Bar συμπληρώνουν την εμπειρία με το Ogon Koi, μια εκδοχή του αγαπημένου Pisco Sour, αλλά και το ιαπωνικό Negroni, το Urashima Tarō.

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, www.matsuhisaathens.com

matsuhisa
Matsuhisa

NYX Japanese Rooftop Gastrobar
Το NYX στον τελευταίο όροφο του Academias Hotel Athens με θέα την Ακρόπολη σερβίρει κομψά πιάτα με ιαπωνική επιρροή, τα οποία δημιουργεί o executive chef Δημήτρης Κότσαλης, ο οποίος μετά την πορεία του στο Zuma του Λονδίνου αλλά και στο Fuga του Μεγάρου Μουσικής και το Cavo Tagoo στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, δίνει τη δική του ανάγνωση στην Japanese κουλτούρα, με spicy γεύσεις, sushi με ιδιαίτερους συνδυασμούς και cocktails με πλούσια αρώματα. Το μενού περιλαμβάνει μοσχάρι τατάκι με ραπανάκι, yuzu και noodles από φαγόπυρο, Guacamole με κρέμα mango, μαρμελάδα τσίλι και κόλιανδρο, Gyoza με μoσχάρι, kimchi, μανιτάριa shiitake και κρέμα παρμεζάνας 24μηνης ωρίμανσης, καθώς και εμπνευσμένα επιδόρπια, όπως ο καραμελωμένος ανανάς, με Passion fruit, μπισκότο τζίντζερ και παγωτό καρύδας.

Ομήρου 19, Κολωνάκι, τηλ.: 698 151 8000, academiashotel.com

Huaca Nikkei Resto Bar
Με όνομα εμπνευσμένο από τις πυραμίδες του Περού, που λειτουργούσαν ως θρησκευτικά και διοικητικά κέντρα της αρχαίας αυτοκρατορίας των Ίνκας, το ατμοσφαιρικό μπαρ-εστιατόριο του Μετς βγάζει τραπέζια κατά μήκος της οδού Τιμολέοντος και προσφέρεται για μια casual έξοδο, όπου ceviche, tiradito, tartare και fusion πιάτα με λευκά ψάρια αγαπούν το πάντρεμα με εξωτικά υλικά, όπως το tobico yuzu, το λάιμ, το τσίλι και το αβοκάντο. Η λίστα των κοκτέιλ περιλαμβάνει κλασικές προτάσεις με εξωτικές πινελιές, όπως το Huaca Margarita με φρέσκο ​​λάιμ, θυμαρίσιο μέλι, λευκό πιπέρι και κουρκουμά.

Τιμολέοντος 1, Μετς, τηλ.: 211 4138347, https://huaca.gr/el/

Huracan
Ηuracan

Huracan
Η αγάπη του ταλαντούχου σεφ Θάνου Στασινού για τις ιαπωνοπερουβιανές γεύσεις είναι αδιαπραγμάτευτη, όσο και η επιρροή του στην εν λόγω κουζίνα, που περνά μέσα από το βιωματικό φίλτρο των ταξιδιών του. Στο ατμοσφαιρικό bar restaurant στη Γλυφάδα, με τον υπέροχο «μυστικό» του κήπο, που περιβάλλεται από πανέμορφα μπαμπού, δημιουργεί πιάτα που ξυπνούν τις αισθήσεις: διαφορετικά σεβίτσε, τιραντίτο, εξωτικά rolls, αλλά και κυρίως πιάτα, όπως τα καπνιστά shitake μανιτάρια με μπέικον και dashi ponzu sε φωτογενείς εκτελέσεις, που τέρπουν τον ουρανίσκο με τη γεύση και τα μάτια με την εμφάνισή τους. Το ύφος των πιάτων ακολουθούν τα cocktails του Λούη Νάκη, ενώ ο wine expert και μετρ Παντελεήμων Μιχαλάκης συμβάλλει στην οικειότητα και την αίσθηση φιλοξενίας. To concept Huracan at Home συνθέτει την εμπειρία του εστιατορίου μέσα από τα πιάτα που έρχονται στην πόρτα σου έπειτα από ειδοποίηση 24 ωρών, μαζί με τη χρήση ειδικού κωδικού για τις μουσικές επιλογές της πλατφόρμας του Spotify, που φέρουν την υπογραφή του Huracan.

Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ.: 21 0894 0080 https://www.huracan.gr

Goya Gastrobar
Στο restaurant bar που φέρει τη σφραγίδα του ομίλου Σταθοκωστόπουλου, ο chef Αντώνης Κουρκούτας, executive sushi chef του Ithaki Restaurant, δημιουργεί πιάτα που ταξιδεύουν στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, το Περού και την Ιαπωνία. Ξεχωρίζουν το πικάντικο tartar τόνου με kimchi, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καπνιστό γιαούρτι, το best seller κουνουπίδι με Korean spicy sauce, κρέμα παρμεζάνας, ο μαύρος μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε Den miso, ενώ δημιουργικό στιλ ακολουθούν και τα επιδόρπια του pastry chef Γιάννη Καλδάνη, με highlight την cremeux καραμέλας με τραγανή μαρέγκα και επικάλυψη σοκολάτας, καραμελωμένα φουντούκια και flakes καρύδας. Την ατμόσφαιρα φροντίζει ο ήχος του σαξοφώνου και η βελούδινη φωνή της Μαριάννας Βούλγαρη.

Γρηγορίου Λαμπράκη 34, Γλυφάδα, τηκ.: 210 963 7120, https://goyarestaurant.gr

Amaya
Amaya

Amaya Itameshi
Aντί για τις περουβιανές επιρροές, η Itameshi κουζίνα συνδυάζει το ιταλικό με το ιαπωνικό στοιχείο και πρωτοξεκίνησε από τους Ιταλούς μετανάστες στο Τόκιο πριν από περίπου έναν αιώνα. Το Amaya είναι το πρώτο εστιατόριο στην Αθήνα που φέρνει την ανερχόμενη τάση στα μέρη μας. Εμπνευστής του, ο Kώστας Σκάρλας, γνωστός από το φημισμένο ιταλικό εστιατόριο Alpino του Παλαιού Φαλήρου, με τον γνωστό από το Vezene executive chef Χρύσανθο Μανωλόπουλο, που εμπλουτίζει την εστιατορική σκηνή του Πειραιά με ένα μενού που αποθεώνει το εξωτικό fusion στοιχείο σε casual dining εκδοχή.

Στην ξεχωριστή του αύρα συμβάλλει το όμορφο design, που συνδυάζει την κυκλαδίτικη  αρχιτεκτονική με το ιαπωνικό στοιχείο, και η fun ατμόσφαιρα με τον προσεγμένο φωτισμό. Η δελεαστική κουζίνα δουλεύει με πρωτότυπο τρόπο και σύγχρονες τεχνικές την πρώτη ύλη, σε πιάτα όπως η τεμπούρα με φύλλο shiso και φρέσκια γάμπαρη, τα edamame με baby πατάτες, λαχανικά, μαγιονέζα yuzu και αυγό μαριναρισμένο σε σόγια, το Carpaccio μαγιάτικο, η noir black carbonara και η cacio e pepe με τρούφα. Τη λίστα των cocktails επιμελείται ο βραβευμένος mixologist Teo Σπυρόπουλος, ο οποίος δίνει έμφαση στα υλικά και ενσωματώνει ένα λεπτό “νήμα”, με το οποίο συνδέει τη λίστα του με το itameshi ύφος του Amaya.

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο τηλ.: 210 4100127

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα