fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Frater and Soror

Αξιολόγηση: Αξιοσημείωτα Καλό

Frater and Soror

Frater and Soror: Τo bar που όλοι θα ήθελαν στη γειτονιά τους

 

Το Παγκράτι είναι μία από τις πολλές μαγικές γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η ιστορική πλατεία Προσκόπων (πλέον Πλατεία Αμύντα) έχει περάσει μεγάλες δόξες στο παρελθόν. Θαμώνες των μαγαζιών της πλατείας ήταν πολλοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Δήμος Μούτσης, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Μάνος Λοΐζος και πολλοί άλλοι.
Μια αύρα της παλιάς, ρομαντικής Αθήνας υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Είναι αδύνατο να την αγνοήσεις. Αυτή την αύρα ακριβώς ένιωσαν και αποφάσισαν να αναδείξουν οι δημιουργοί του Frater and Soror. Έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια ψαξίματος της περιοχής, η πενταμελής ομάδα της «αδελφότητας για αγόρια και κορίτσια» (fraternity and sorority) κατάφερε να βρει το γωνιακό κατάστημα στη γωνία Αμύντα και Πτολεμαίων της Πλατείας Προσκόπων και να το μεταμορφώσει σ’ έναν all day πολυχώρο.

Frater and Soror - FlagInLife

Καφές, κρασί, cocktails, αποστάγματα συνοδευμένα από τη δημιουργική comfort κουζίνα του chef Αλέξη Ροβάκη. Από το εξωπραγματικά γευστικό street food των chicken pancakes με ζουμερή λαχανοσαλάτα και dressing jalapeno μέχρι το εξωτικό schrimp roll με μαγιονέζα ebi και πίκλα mango ή το κλασικό ταρτάρ με πιπεριά Φλωρίνης, αρωματικό ξίδι, καμένη παρμεζάνα και μαγιονέζα λεμόνι, δεν γίνεται να αφήσουν οποιονδήποτε ασυγκίνητο.

O εξωτερικός χώρος έχει ταυτιστεί με τη χαλαρή και ρομαντική ατμόσφαιρα της πλατείας. Άνετες καρέκλες με ευρύχωρα τραπεζάκια, που πολύ άνετα θα φιλοξενήσουν την παρέα και απροβλημάτιστα θα πολλαπλασιάσουν τις καρέκλες τους. Με λίγα λόγια… κατάλληλα για το στέκι της γειτονιάς. Ο εσωτερικός χώρος είναι εξίσου άνετος και ταυτόχρονα πολύ μοντέρνος, με urban αισθητική. Κολόνες ασοβάτιστες, σε απόλυτη αρμονία με το μέταλλο, την πέτρα και τη μακρόστενη, εντυπωσιακή, μαρμάρινη ανοιχτή μπάρα, που δεν αφήνει τίποτα κρυφό σε όσους κάθονται στα χαμηλά σκαμπό της. Όλα τα υλικά, τα μπουκάλια, ακόμα και ο πάγος, είναι εκτεθειμένα στα μάτια των θαμώνων και οι barmen, πάντα με ευχάριστη διάθεση, σερβίρουν υπό… μία διαφορετική γωνία.
Μουσική με διάφορες επιδράσεις, από funk, soul, jazz, αλλά πάντα σε πολύ ευχάριστη ένταση. Ξεκούραστος χώρος, που σε καλεί να ευχαριστηθείς ένα ή και περισσότερα πιάτα, πάντα συνοδεία των γευστικών αναμείξεων που προτείνει η λίστα του Frater and Soror. Μία λίστα γεμάτη με έξυπνες προτάσεις από spritz και negroni twist, σύνθετα long drink cocktails και signature εκδοχές με τσικουδιά και αλμυρή καραμέλα.

Frater and Soror - FlagInLife

Must drink το roasted pineapple, με τους καπνιστούς τόνους σκοτσέζικου ουίσκι να συνοδεύονται από απαλά αρώματα καρύδας και καβουρδισμένου ανανά. Σίγουρα μια ματιά στη λίστα με τα gin θα ενθουσιάσει. Πάνω από 60 ετικέτες περιμένουν υπομονετικά για να σερβιριστούν, είτε με πάγο είτε με κάποιο από τα πολλά διαφορετικά τόνικ που έχει το bar. Εννοείται πως στην κάβα του Frater and Soror θα βρείτε κι άλλα ιδιαίτερα αποστάγματα πέρα από gin.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη, όμως, ήταν η ανάλυση που έκανε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος γύρω από τη φιλοσοφία του Frater and Soror. Όταν ακούς έναν αναγνωρισμένο bartender, με επιτυχίες εντός και εκτός των συνόρων, νικητή σε σημαντικούς διαγωνισμούς cocktail και συμμέτοχο σε μεγάλα project εστίασης, να λέει πως «ένα μέτριο ποτό από ένα χαρούμενο barman υπερτερεί ενός τέλειου ποτού από έναν κατσούφη barman», τότε νιώθεις πως ο ανθρωποκεντρισμός έχει επιστρέψει για τα καλά στην ψυχοσύνθεση των επιτυχημένων bars. Οι προσωπικότητες που εργάζονται στο Frater and Soror, τηρώντας κατά γράμμα όλες τις αυστηρές γραμμές του fine service, εξακολουθούν να είναι καθημερινοί και προσιτοί άνθρωποι, δημιουργώντας με σεβασμό ό,τι έχει να προτείνει το σύνολο του καταλόγου. Ακριβώς όπως ονειρεύομαι να είναι το bar της γειτονιάς μου… ή, ακόμα καλύτερα, όπως ονειρεύομαι να είναι τα bar της κάθε γειτονιάς.

Frater and Soror
Αμύντα 6, Αθήνα
210 7213720

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα