fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Βόλτα στα Ruin Bars της Βουδαπέστης
ruin bars

Βόλτα στα Ruin Bars της Βουδαπέστης

Τι είναι τα φημισμένα Ruin Bars της Βουδαπέστης και ποια η κουλτούρα τους; Γυρίσαμε στον ιδιαίτερο νυχτερινό κόσμο της πόλης και σας προτείνουμε τα 4 που ξεχωρίσαμε.

 

Εκτός από τα ιαματικά λουτρά, το γκούλας και την πάπρικα, η Βουδαπέστη έχει να προσφέρει κάτι πολύ διαφορετικό στη μπαρ σκηνή της. Μιλάμε για τα Ruin Βars, ένα ιδιαίτερο στυλ bar που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τι είναι όμως τα Ruin Βars και αξίζει να πιείς τα ποτά σου στον χώρο τους; Ίσως τα έχετε ακούσει, ειδικά αν ψάχνεστε λίγο παραπάνω στο κομμάτια ταξίδια, αφού τα τελευταία χρόνια αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα της Βουδαπέστης, που αν βρεθείς στην πόλη, πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείς. Εμείς επισκεφτήκαμε αρκετά και σας προτείνουμε αυτά που ξεχωρίσαμε.

εσωτερικό ενος ruin bar

Τα πρώτα Ruin Βars άνοιξαν κοντά στην Εβραϊκή συνοικία της Βουδαπέστης, σε κτήρια τα οποία είχαν υποστεί τραγικές ζημιές από την περίοδο της Γερμανικής κατοχής μέχρι τη διάλυση της Σοβιετικής ένωσης. Θα τα δεις στεγασμένα από παλιά κτήρια και εργοτάξια, μέχρι σπίτια που βρίσκονταν υπό διάλυση ή ακόμα και προς κατεδάφιση. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όλα τα παραπάνω άρχισαν να ανακαινίζονται και να αποκτούν πάλι ζωή, και μέχρι το 2004 είχαν ανοίξει σχεδόν όλα που λειτουργούν σήμερα.

εσωτερικό ενος ruin bar

Πολύ γρήγορα έγιναν φοβερά δημοφιλή και ο λόγος ήταν κυρίως η αγάπη των Ούγγρων για ποτό σε οικονομικές τιμές σ’ ένα χαλαρό περιβάλλον. Το πιο εντυπωσιακό με τα Ruin Βars βέβαια, είναι τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό design και η ατμόσφαιρά τους. Χώροι γεμάτη με second hand έπιπλα, φωτορυθμικά, εκκεντρικές επιγραφές και ξεχωριστά διακοσμητικά, το σίγουρο είναι ότι με το που θα μπείτε σε κάποιο, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

 

Szimpla Kert

 

Tο Szimpla Kert είναι το πιο γνωστό Ruin Βar της Βουδαπέστης και trend setter, αφού άνοιξε τον δρόμο για τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, υποστηρίζοντας από την αρχή τη λογική ενός χώρου ελεύθερου και ανοιχτού σε όλους, που όλοι θα περνάνε καλά. Αν και στο παρελθόν είχε κατακτήσει πολύ υψηλές θέσεις σε βραβεία για τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, πλέον δεν έχει τις παλιές του δόξες.

Βόλτα στα Ruin Bars της Βουδαπέστης - FlagInLife
Πηγή: pinterest

Σίγουρα όμως είναι ένα αξιοθέατο, που πρέπει να επισκεφτείτε απλά και μόνο για να το δείτε. Εξάλλου είναι αυτό που έβαλε τη μαγιά για να εξελιχθεί ο χώρος των Ruin Βars, ώστε πλέον η Βουδαπέστη να μετράει δεκάδες σε πολλές και διαφορετικές περιοχές της. Πάμε τώρα να δούμε κάποια από τα πιο γνωστά και με πιο φρέσκια ματιά.

 

Doboz

 

Το Dοboz είναι ένα από τα καλύτερα μπαρ της Βουδαπέστης που δεν ακολούθησε στο απόλυτο τη λογική των προκατόχων του, δηλαδή αυτό το messiness, τα παράταιρα στοιχεία και τη «χύμα» κατάσταση.

το εσωτερικο τοθ dodoz
Πηγή: Facebook

Είναι ένα πολύ προσεγμένο new age Ruin Βar, με τον χώρο του να αποτελείται από αρκετά θεματικά δωμάτια, με διαφορετικά είδη μουσικής στο καθένα, υπηρετώντας έτσι πολλές μουσικές κουλτούρες. Εκτός από ποτό, εδώ έχετε την ευκαιρία να τσιμπήσετε και κάτι, αφού θα βρείτε και επιλογές σε street food.

 

Mazel Tov

 

Βόλτα στα Ruin Bars της Βουδαπέστης - FlagInLife
Πηγή: Ιnstagram

Την ίδια περίπου φιλοσοφία ακολουθεί και το Mazel Tοv, ένα υπαίθριο μπαρ, λίγα μέτρα από την Όπερα. Και αυτό αποτελεί εξέλιξη των κλασικών Ruin Βars, καθώς έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, τόσο στην διακόσμηση όσο και στα fancy απολαυστικότατα cocktails του.

Koleves Kert

 

Last but not least ένα από τα αγαπημένα μου Ruin Βars, ειδικά για αυτή την εποχή του χρόνου. Το Kοleves Kert βρίσκεται σ’ έναν πολύχρωμο πανέμορφο κήπο με χρωματιστές καρέκλες, όμορφα φυτά, τοίχους με street art και εκκεντρικά έπιπλα. Για μένα, η καλύτερη ώρα είναι στο άνοιγμα!

η αυλή του koleves kert
Πηγή: Facebook

H επίσκεψη σε κάποιο από τα παραπάνω μπαρ θα σας μείνει αξέχαστη, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε σε κάποια από τις χώρες που οι περισσότεροι έχουμε επισκεφτεί. Κατά την άποψή μου, το Szimpla Kert είναι must, ακόμα και αν απλά περιηγηθείτε στον χώρο. Είναι κάτι που θα θυμάστε για πολύ καιρό!

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα