fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
/
Βιβλία που θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα

pexels.com/@cottonbro

Βιβλία που θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα

Η αρχή του φθινοπώρου θεωρείται η πιο «δύσκολη» και περίεργη περίοδος του χρόνου. Μετά το καλοκαίρι, οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να βρούμε τους ρυθμούς μας και χρειαζόμαστε ένα «μπουστάρισμα» για να αισθανθούμε πιο δυνατοί και για να βρούμε τους ρυθμούς μας.

Άρα τι χρειαζόμαστε; Βιβλία που θα μας βοηθήσουν να κινητοποιηθούμε, να πάρουμε τα «πάνω» μας και να αισθανθούμε σιγουριά για να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω, να εξελιχθούμε ως άνθρωποι. Ποια είναι λοιπόν τα βιβλία που προτείνουμε;

 Ζωή: Οδηγίες χρήσης από τους μεγάλους φιλοσόφους για να τα βγάλεις πέρα

– Πώς θα έπρεπε να ζω;
– Ποιος είναι ο σκοπός μου;
– Μπορώ να βρω την ευτυχία;

Νιώσατε ποτέ ότι η ζωή σας θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν είχε εγχειρίδιο µε οδηγίες χρήσης; Χάρη σε αυτό το πρωτότυπο λεξικό αυτοβοήθειας, θα αξιοποιήσετε τις συµβουλές των µεγάλων φιλοσόφων, για να µπορέσετε να ακολουθήσετε το δικό σας µονοπάτι και να δώσετε τις δικές σας απαντήσεις στα µεγάλα ερωτήµατα.
Από το Α ως το Ω, ανακαλύψτε τη διαχρονική σοφία που θα σας βοηθήσει να ζήσετε καλύτερα!

Αγωνία: Αντί να αγωνιούµε λιγότερο, θα πρέπει να µάθουµε να αγωνιούµε µε τον σωστό τρόπο, έλεγε ο Κίρκεγκορ.
Ευτυχία: Η αληθινή ευτυχία δεν βρίσκεται τόσο στη θετική διάθεση, όσο στην ικανότητα να διατηρείς πλήρως την αυτοκυριαρχία σου, σύµφωνα µε τους Στωικούς.
Τύχη: Κατά τον Πλάτωνα, δεν πρέπει ν’ αρνούµαστε τον ρόλο της τύχης, αλλά ούτε και να δεχόµαστε ότι η ευτυχισµένη ζωή εξαρτάται απ’ αυτήν.

Το βιβλίο των Julian Baggini και Antonia Macaro κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βιβλία που θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα - FlagInLife
εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι τρεις αποτυχίες

Μπορεί να βγει κάτι καλό, μέσα από μία αποτυχία;
Βέβαια και μπορεί. Πόσο μάλλον από τρεις!
Και δεν εννοώ να επιζητάμε αποτυχίες και απορρίψεις. Εάν, όμως, κάποιος σου πει «όχι», σημαίνει ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου.
Αυτό που χρειάζεται να σε ανησυχήσει είναι εάν έχεις πολύ καιρό να δεχθείς μια απόρριψη, να αποτύχεις σε κάτι. Είναι ένα δείγμα ότι δεν προσπαθείς να εξελιχθείς και παίζεις εκ του ασφαλούς.
Μέσα από τις Τρεις Αποτυχίες, θα ανακαλύψεις:
-Τον τρόπο για να επικοινωνείς πιο ποιοτικά και πιο αποτελεσματικά τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.
-Τις τεχνικές για να ακούς πραγματικά τους συνομιλητές σου, αλλά και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς.
-Τις ενέργειες για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με τον καλύτερο τρόπο και να καταπολεμάς το άγχος και την αναβλητικότητα.
-Τις γνώσεις για να καταλαβαίνεις πότε ο συνομιλητής σου λέει ψέματα, εάν έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή υπάρχει ερωτική διάθεση.
-Το σχέδιο για να αποκτήσεις υγιείς συνήθειες και να πετυχαίνεις στόχους, που μέχρι τώρα φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
-Τις δεξιότητες για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου.
-Τη νοοτροπία για να αξιοποιήσεις τη δυναμική σου και να ζήσεις ελεύθερα και παραγωγικά.

Το βιβλίο του Νίκου Γιαννακόπουλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Βιβλία που θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα - FlagInLife
εκδόσεις Ιβίσκος

Κάθε παιδί είναι μοναδικό … και χρειάζεται την ανατροφή που του ταιριάζει

Βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, η βραβευμένη ερευνήτρια και καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας Danielle Dick αναλύει μια διαφορετική προσέγγιση στη διαπαιδαγώγηση που εστιάζει στον μοναδικό γενετικό «κώδικα» κάθε παιδιού.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα βιβλία και τα podcasts για γονείς δίνουν έμφαση στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι γονείς στη διαμόρφωση της ζωής ενός παιδιού, παραβλέποντας μια θεμελιώδη αλήθεια:
ότι η γενετική επηρεάζει κάθε όψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και κάθε παιδί διαθέτει έναν μοναδικό «κώδικα» με προδιαθέσεις που επηρεάζουν τα πάντα, από το πόσο εύκολα φοβάται μέχρι την παρορμητικότητα και την ευτυχία.

Η βραβευμένη καθηγήτρια Danielle Dick έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι γονείς μπορούν από μόνες τους να καθορίσουν τη συμπεριφορά και το μέλλον ενός παιδιού.
Η Dick εισάγει τους αναγνώστες στις τρεις διαστάσεις που βρίσκονται στη ρίζα της μοναδικής προδιάθεσης κάθε παιδιού –την εξωστρέφεια, τη συναισθηματικότητα και τον ηθελημένο έλεγχο ή αυτοέλεγχο–
και δείχνει ότι, στην πραγματικότητα, το κλειδί για να αναθρέψουν οι γονείς παιδιά που θα γίνουν ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ενήλικες είναι να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους στην προσωπικότητα των παιδιών.

Προσφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα, το Κάθε παιδί είναι μοναδικό εξηγεί στους γονείς ότι το σημαντικότερο έργο τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά τους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του αληθινού τους εαυτού.

 

Βιβλία που θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα - FlagInLife
εκδόσεις Διόπτρα

Το βιβλίο της Danielle Dick κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα