fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Umami Pasta Fresca
pasta

Umami Pasta Fresca

Για όσους έχουν απαιτήσεις από αυτό που τρώνε η λέξη delivery μάλλον τους προκαλεί αποτροπιασμό. Και με εμένα το ίδιο συμβαίνει με εξαίρεση κάποιες ειδικές περιπτώσεις που η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία. Όμως… Σε μια και μοναδική περίπτωση αυτό δεν ισχύει και όχι μόνο για εμένα. Το συγκεκριμένο θαύμα συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη χάρη σε έναν από τους υπερελάχιστους Έλληνες που χαίρομαι να κουβεντιάζω μαζί του για ταξίδια, φαγητό, εστιατόρια κ.λ.π. Ο Μανώλης Τουρατζής λοιπόν μαζί με τον κομπιουτερά γιό του (που έμοιασε και στον πατέρα του) σκέφτηκαν μια ιδέα street food/delivery που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα φίλο της γεύσης.
Είναι μια μοναδική περίπτωση τη συναντήσαμε στην βόρεια Ελλάδα στο κέντρο της πόλης. Το Umami Pasta Fresca (αυτό είναι το όνομα του εγχειρήματος), είναι ένα κατάστημα που άνοιξε τις πόρτες του 2 ημέρες πριν την καραντίνα του 2020. Η ιδέα γεννήθηκε λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2017 κατά την επίσκεψη των ιδρυτών του στο Mercato Centrale της Φλωρεντίας. Ανάμεσα σε δεκάδες food corners ξεχώρισε ένα μικρό, απλό και αρκετά πρόχειρο μαγαζάκι /stand, που έφτιαχνε ζυμαρικά , τα μαγείρευε επι τόπου και τα σέρβιρε σε κουπάκια στο χέρι.

Umami pasta

Η ιδέα αυτή αξιοποιήθηκε και πήρε γαστρονομικό πρόσημο με κορυφαίες πρώτες ύλες αλλά κυρίως χάρη στην εμπειρία πολλών ετών από ανθρώπους της γαστρονομίας και του οίνου. Έτσι γεννήθηκε το Umami Pasta Fresca που κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του. Φρέσκα ζυμαρικά που παράγονται μπροστά σας, μαγειρεμένα με συνταγές αυθεντικές, νόστιμες και κυρίως Umami! Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι… από άλλο πλανήτη. Ιταλικές καπνιστές πανσέτες, guanciale, pecorino Romano, χειροποίητη βουβαλίσια Burrata, τρούφα και αρκετά άλλα κάνουν την διαφοράσε αυτό το suigeneris fast food. Μακαρονάδες που βρίσκουμε σε ποιοτικά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού τις βρήκαμε στην Αλεξανδρούπολη, σε αυτό το μικρό κατάστημα που βρίσκεται στο δρομάκι της οδού Εμπορίου στο κέντρο της πόλης. Τα τραπεζάκια είναι ελάχιστα αφού ο περισσότερος όγκος παραγγελιών παραδίδεται με διανομή, στους πελάτες. Η γρήγορη αποστολή είναι μια από τις βασικές παραμέτρους καθώς το φρέσκο ζυμαρικό, πρέπει να καταναλώνεται το συντομότερο δυνατό, ώστε να παραμένει aldente. Όλες οι σάλτσες των ζυμαρικών, παράγονται εξολοκλήρου καθημερινά, με αρκετές από τις συνταγές να απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρέματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι η πόλη έχει υποδεχτεί θεαματικά τις μακαρονάδες του Umami Pasta και έχει ενθουσιαστεί με συνταγές όπως αυτή της αυθεντικής Carbonara με Pecorino Romano, αυγό και πιπεράτο guanciale ή την λευκή Μπολονέζ με μπόλικο κρασί Porto και αρκετή μαύρη τρούφα.

umami pasta

Εκτός όμως από τα μακαρόνια υπάρχει και η αγάπη για το κρασί αλλά και το πάντρεμα του με τις μακαρονάδες . Αυτό φαίνεται καθαρά μέσα από μια αρχική λίστα κρασιών που ξεπέρασε τα 50, με επιλογές από την Ελλάδα και τον διεθνή αμπελώνα. Το γεύμα μπορεί να ξεκινήσει με μια σαλάτα Burrata,(τοματίνια αρωματισμένα με φρέσκο βασιλικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάκρης) ή και μια κλασική Caesars με χειροποίητη αυθεντική dressing. Για επιδόρπιο δοκίμασα το ένα και μοναδικό που περιλαμβάνει ο κατάλογος και είναι φυσικά η Tiramisu. Ιταλικό Mascarpone, με φρεσκοαλεσμένο καφέ, κρασί Marsala, όλα χτυπημένα στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι μια τόσο αυθεντική γεύσημε κρεμώδη υφή που πολύ δύσκολα θα βρείτε αλλού.

Λευκη μπολονεζ

Αν επισκεφτείτε την Αλεξανδρούπολη αξίζει να κάνετε μια στάση και να απολαύσετε εκλεκτή μαγειρική… σερβιρισμένη σε κουπάκι!

UMAMI PASTA FRESCA
Εμπορίου 126, Αλεξανδρούπολη
25510 65600
www.umamipasta.gr
FB: Umami Pasta Fresca
Instagram: @umamipasta

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα