fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
TROFELIA Promoting Food
TROFELIA Promoting Food

TROFELIA Promoting Food

Η TROFELIA Promoting Food είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη. Το όνομά της είναι το εύηχο δέσιμο των ελληνικών λέξεων «Τροφή» και «Ωφέλεια». Κύριο αντικείμενο της εταιρίας είναι η εμπορία και διανομή υψηλής ποιότητας τροφίμων και εδεσμάτων από επιλεγμένους Έλληνες και ξένους παραγωγούς.

 

Ως TROFELIA Promoting Food, συνεργαζόμαστε απευθείας με ένα δίκτυο μικρών και μεγαλύτερων παραγωγών για να προμηθευόμαστε παραδοσιακά και ποιοτικά τρόφιμα, όπως ιχθυηρά, κρεατικά και αλλαντικά, τυροκομικά καθώς και παραδοσιακή μπακαλική από όλη τη χώρα και να τα προωθούμε σε σεφ και στις κουζίνες των εστιατορίων. Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με τους παραγωγούς μας, καθώς και επιλεγμένους στο εξωτερικό, βασισμένες στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό, ενώ εστιάζουμε σε μικρές, οικογενειακές ως επί το πλείστον επιχειρήσεις, όπου η πρωτογενής ύλη και το τρόφιμο αντιμετωπίζονται με πάθος, φροντίδα και επιδεξιότητα.

TROFELIA Promoting Food

Οι περισσότεροι προμηθευτές μας εργάζονται με βιώσιμο τρόπο και στοχεύουν στη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζονται σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Μέσα από τις συνεργασίες μας ανά την ελληνική επικράτεια και το εκτεταμένο δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, που εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Αγαπημένα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι σεφ στις κουζίνες τους και γίνονται και αυτοί πρεσβευτές της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής.

TROFELIA Promoting Food

Η γνώση και η τεχνογνωσία που αποκτούμε, σε συνδυασμό με την  προοπτική που έχουν τα ελληνικά προϊόντα ως συστατικά και υλικά στις διεθνείς κουζίνες, καθορίζουν την πορεία μας και ποιοι θέλουμε να είμαστε. Η ποιότητα και οι ιδιαίτερες και ποικίλες γεύσεις των προϊόντων μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε στενά με τους παραγωγούς μας και τους σεφ για να διασφαλίσουμε το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα για κάθε γευσιγνώστη.

 

Συνεργασία με μάγειρους και σεφ

 

Η εταιρία TROFELIA Promoting Food συνεργάζεται με αξιόλογους και επώνυμους Έλληνες μάγειρες και σεφ, ενώ διοργανώνει και γαστρονομικά ταξίδια για γνωριμία με ξένους παραγωγούς και σεφ με βασικό στόχο να αναδείξει και να εξελίξει την ελληνική γαστρονομία. Φέρνει τη Γεύση της Ελλάδας στο πιάτο μας επιλέγοντας κορυφαίας ποιότητας προϊόντα από έλαια, αλίπαστα και θαλασσινά του Αιγαίου Πελάγους, ντόπια τυροκομικά και κρέατα, όσπρια, καρπούς, βότανα, μέλι και παραδοσιακή μπακαλική… όλα συστατικά της Ελληνικής Κουζίνας και της Μεσογειακής Διατροφής.

TROFELIA Promoting Food

Οι ιδρυτές της TROFELIA Promoting Food από την πρώτη στιγμή είχαν βασικό μέλημα να αναζητήσουν και να αναδείξουν παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας, τα οποία μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο σε ελάχιστα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων. Επόμενος σταθμός ήταν η ανάπτυξη συνεργασιών με επιλεγμένους Έλληνες και ξένους παραγωγούς, ανταποκρινόμενη κάθε φορά στις υψηλές απαιτήσεις και ανάγκες των πελατών της (ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες, μονάδες φροντίδας υγείας, chefs, εστιατόρια και υπηρεσίες εστίασης, delicatessen stores και μικρά εμπορικά καταστήματα).

TROFELIA Promoting Food

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της TROFELIA Promoting Food και την αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της, η TROFELIA Promoting Food προχώρησε στη δημιουργία πιστοποιημένων εγκαταστάσεων Logistics για ξηρά και ψυχόμενα τρόφιμα καθώς και στην ανανέωση του στόλου των φορτηγών ψυγείων της. Ταυτόχρονα, διαθέτει κεντρικά γραφεία διοίκησης στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί έμπειρο και εξειδικευμένο στελεχιακό και εργατικό  δυναμικό, έχοντας ταυτόχρονα τους δικούς της διανομείς προϊόντων.

 

Η Τροφή

 

Το φαγητό αποτελεί μέρος της κουλτούρας των λαών, και όχι απλώς μια βιολογική ανάγκη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι σύγχρονοι ταξιδευτές αναζητούν να μάθουν τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής ενός λαού που επισκέπτονται, πως ζει, πως παρασκευάζει την τροφή του.

TROFELIA Promoting Food

Ο τρόπος ζωής των κατοίκων, τα κύρια προϊόντα της διατροφής, η νέα τεχνολογία στην παραγωγή, η παραδοσιακή διατροφή και οι τοπικές κουζίνες, ακόμα και ο διάκοσμος ενός τραπεζιού ή η συμπεριφορά των συνδαιτυμόνων γύρω από το τραπέζι, χαράζουν την πολιτιστική ταυτότητα κάθε τόπου. Με γνώμονα και τη δική μας αγάπη για το καλό φαγητό, εμπλουτίζουμε διαρκώς την γκάμα των προϊόντων που φέρνουμε στο πιάτο ακόμα και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα