fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
The Zillers: Νέα ποιοτική εποχή  
The Zillers

The Zillers: Νέα ποιοτική εποχή  

Το The Zillers με τον Βασίλη Ρούσσο στο τιμόνι της κουζίνας, αποδεικνύει ότι διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα, ώστε να κατατάσσεται ανάμεσα στα σημαντικότερα εστιατόρια της Αθήνας.

 

Τα περισσότερα πράγματα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Στον χώρο της εστίασης ειδικά, την αρχή και το τέλος της σηματοδοτούν οι άρχοντες της κουζίνας, που κρίνοντας από την εμπειρία μου, η ταχύτητα αναφορικά με την κινητικότητά τους κινείται στο όριο της κόκκινης κάρτας. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η μανία του consulting οδηγεί πολύ συχνά σε γρήγορες μετακινήσεις που δεν επιτρέπουν σ’ ένα εστιατόριο να ωριμάσει γευστικά, αλλά ούτε επιτρέπουν την ώσμωση μεταξύ σεφ, ιδιοκτήτη και ομάδας της κουζίνας, κάτι που μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στο γευστικό επίπεδο του κάθε χώρου. Αυτά σκεφτόμουν πριν από μερικές μέρες, καθώς το ασανσέρ με ανέβαζε στο roof garden του ξενοδοχείου The Zillers.

The Zillers restaurant
Πηγή: Facebook

Για το The Zillers έχουν γραφτεί πολλά, τόσο στο FlagInLife, όσο και σε άλλα sites ή έντυπα που ασχολούνται με χώρους ποιοτικής εστίασης. Η αλήθεια είναι ότι για να πάει καλά ένα εστιατόριο χρειάζεται απαραίτητα μια πετυχημένη ώσμωση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του σεφ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο big chief του The Zillers, Βασίλης Βλαχογιάννης, κρινόμενος εκ του αποτελέσματος, τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Βέβαια, έχει την τύχη (ή/και την εξυπνάδα) να έχει στα χέρια του ένα μονόπετρο. Γιατί όποιος κάθεται σ’ ένα από τα τραπέζια του εστιατορίου, έχει en face μια carte postale με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο και την Μητρόπολη μαζί με την πλατεία της σε gros plan.

The Zillers restaurant
Πηγή: Facebook

Είναι βέβαιο ότι ακόμα και αν το The Zillers πούλαγε κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί, θα ανέβαινες στον τρίτο όροφό του, απλά για να απολαύσεις τη θέα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον κρεμαστό καταπράσινο τοίχο, την ανοιχτή κουζίνα και τα γενικότερα άνετα vibes που πλανώνται στη ατμόσφαιρα, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί το προσεγμένο εστιατόριο που φιλοξενείται στο ευρύχωρο rooftop είναι place to be χειμώνα καλοκαίρι, πόσο μάλλον που ο καιρός θυμίζει ήδη καλοκαίρι.

The Zillers σεφ Βασίλης Ρούσσσος
Πηγή: thezillersroofgarden.gr

Εδώ και ένα μήνα, το σκήπτρο της γευστικής εξουσίας στο The Zillers έχει περάσει στα αναμφίβολα έμπειρα και άξια χέρια του Βασίλη Ρούσσου. Με εφαλτήριο και πρώτο μεγάλο σταθμό στην καριέρα του το εστιατόριο Petra στην Σαντορίνη, έχει υπάρξει και σεφ στο εστιατόριο Selene επίσης στη Σαντορίνη, του οποίου την κουζίνα μετά τον θάνατο του Γ. Χατζηγιαννάκη, ανέλαβε η ομάδα του Έκτορα Μποτρίνι. Δυο χρόνια μετά την επίσκεψή μου στο Selene λοιπόν, ξαναδοκίμασα την κουζίνα του, αυτήν τη φορά στο The Zillers.

The Zillers restaurant
Πηγή: Facebook

Αν και ο Βασίλης Ρούσσος δεν έχει αναλάβει την κουζίνα του The Zillers ούτε μήνα, και το εστιατόριο φυσικά και χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του, τα πιάτα που δοκίμασα, τα βρήκα καλύτερα από ότι στο Selene. Ο κατάλογος προτείνει 2 μενού το «Συνεκδοχή» και το μεγαλύτερο «Σύνθεση», το οποίο περιλαμβάνει 13 μικρά πιάτα degustation. Το πρώτο συμπέρασμα που προέκυψε από την δοκιμή, συνίσταται στο ότι αν και συνήθως τα κύρια πιάτα έχουν χαμηλότερο γευστικό επίπεδο και προδίδουν την συνολική προσπάθεια του σεφ, στην περίπτωση του συγκεκριμένου μενού αυτό δεν συνέβη.

The Zillers restaurant
Πηγή: Facebook

Πιο συγκεκριμένα, το αρνάκι με πουρέ από πατάτες φούρνου, η σαρδέλα με λαρδί και ρεβυθάδα, αλλά και το street food style hot dog στιφάδο, κράτησαν ψηλά το επίπεδο της συνολικής εικόνας του μενού στο The Zillers. Φυσικά και τα πρώτα πιάτα, με πρωταγωνιστή το «Όσα γνωρίζουν τα κοράλια», με γαριδάκι αυγοτάραχο, αχινό και αλμύρα, ήταν ανάλογα καλά.

Το τελικό συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: το The Zillers με τον Βασίλη Ρούσσο στο τιμόνι, έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει την πορεία του και να διατηρήσει ή ακόμα και να αυξήσει τα βραβεία που το συνοδεύουν. Προφανώς το εστιατόριο αξίζει την επίσκεψη και με το παραπάνω.

The Zillers
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: The Zillers Athens Boutique Hotel, Μητροπόλεως 54, Αθήνα (Κέντρο), 105 63
Τηλ: 210 3222277
Ώρες λειτ: καθημ. 10:00-01:00
Τιμή: set menu 95€ και 125€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα