Το εστιατόριο Sterna του ξενοδοχείου Kinsterna, εκτός από γεύσεις με σφραγίδα ποιότητας κάνει και μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας που θυμίζει Τοσκάνη.
Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Μονεμβασιά είναι σίγουρο ότι θα το κάνετε καταρχήν για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της περίφημης καστροπολιτείας και να ζήσετε λίγες ώρες σε μια άλλη εποχή καθώς θα περιδιαβαίνετε τα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης. Όσο και να σας φαίνεται όμως περίεργο, υπάρχει και ένα άλλος λόγος για τον οποίο αξίζει τον κόπο να περάσετε λίγες μέρες στην περιοχή. Σε απόσταση 15 λεπτών από την πόλη, σ’ ένα τοπίο που θυμίζει Τοσκάνη, ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο, το Κinsterna μπορεί να σας προσφέρει μία εξαιρετική φιλοξενία και να σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε κάπου μακριά, έξω από την Ελλάδα.
Πέρα όμως από το γοητευτικό περιβάλλον του ξενοδοχείου Κinsterna και από το ίδιο το κτίσμα και την αρχιτεκτονική του, υπάρχει ένας ακόμα πρόσθετος λόγος για να πάτε προς τα εκεί. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να μείνετε, ο λόγος αυτός έχει το όνομα Sterna και είναι το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το περιβάλλον όπως σας είπα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτό της Τοσκάνης. Ήρεμοι λόφοι, καταπράσινη πολυποίκιλη χλωρίδα και μικρά φαράγγια συνθέτουν ένα ενδιαφέρον ανάγλυφο χάρμα ειδέσθαι.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους χώρους του Κinsterna που απλώνονται σε μία ομαλή πλάγια, δημιουργώντας μικρές γωνιές -αγκαλιές, με διαδρόμους, εστιατόρια, bar, χώρους χαλάρωσης και με κερασάκι στην εικόνα δύο πισίνες που το κάνουν ιδιαίτερα γοητευτικό. Το όνομα του εστιατορίου Sterna, καθώς και αυτό του ξενοδοχείου αναφέρονται σε μια στέρνα με νούφαρα, που μοιάζει να είναι ομφαλός της περιοχής.
Το εστιατόριο, είναι η έκφραση του απόλυτου fine dining δείπνου και όχι μόνο για το ξενοδοχείο. Στο μενού που προτείνει, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα παντρεύεται με υψηλού επιπέδου διεθνείς τεχνικές, σ’ ένα ευτυχές σύνολο το οποίο ντύνει επιτυχώς η λίστα κρασιών που προσφέρει εξαιρετικές επιλογές. Ο chef de cuisine Γιώργος Χάψας και ο sous chef Θοδωρής Γκλιάτης, με τη συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού της Σπονδής και του Arnaud Bignon που έχουν την υψηλή εποπτεία, εμπνέονται από την ελληνική κουζίνα την οποία αποδίδουν με σύγχρονο και ευφάνταστο τρόπο, χρησιμοποιώντας πάντα τοπικά προϊόντα, πολλά από τα οποία προέρχονται από το ιδιόκτητο μποστάνι του εστιατορίου.
Απόλαυσα ένα λιτό, πραγματικά ελληνικό καλωσόρισμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής και αρωματικό βούτυρο που συνοδεύτηκαν από ντοματίνια και δικές τους ελιές. Στο μενού degustation το οποίο δοκιμάσαμε στη συνέχεια, ξεχώρισαν η τάρτα καπνιστής μελιτζάνας με κολοκυθάκι και γραβιέρα, το πιάτο με την τρούφα, πουρέ και αυγό, οι γαρίδες κοιλάδας ταρτάρ και το μοσχαράκι με καλαμπόκι και μανιτάρια. Χωρίς να μπούμε σε κουραστικές λεπτομέρειες, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα εμπνευσμένο και ισορροπημένο μενού, που γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς «συνοδεύεται» από σωστά επιλεγμένα κρασιά σ’ ένα σπάνιο περιβάλλον.
Στο ξενοδοχείο Κinsterna λειτουργούν ακόμα το all-day εστιατόριο Mouries με ενδιαφέρουσες σπιτικές γεύσεις, καθώς και η ταβέρνα Linos, που βρίσκεται στον χώρο με το παλαιό πέτρινο λιοτρίβι, το πατητήρι (λινός) και τον πέτρινο ξυλόφουρνο.
Sterna
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ξενοδοχείο Kinsterna, Άγιος Στέφανος, Μονεμβασιά, 230 70
Τηλ: 27320 66300
Ώρες λειτ: μέσα Ιουνίου – αρχές Σεπτεμβρίου, Τετ, Παρ, Σάβ. 19:30-22:30
Τιμή: 65€ (χωρίς το κρασί)
[email protected]