fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Psaropoula Fish Meze
psaropoula

Γρηγόρης Φιλιππάτος

Αξιολόγηση: Μέτριο

Psaropoula Fish Meze

Psaropoula Fish Meze: H ιστορική ψαροταβέρνα στην νέα της εποχή, ακολουθεί τις τάσεις της μοντέρνας ψαροφαγίας.

 

Περνώντας μπροστά από την πλήρως ανακαινισμένη ψαροταβέρνα Psaropoula Fish Meze στην οδο Σωκράτους στην Καλλιθέα, τίποτα δεν θυμίζει το επί τέσσερις δεκαετίες παραδοσιακό ψαροφαγικό στέκι του Ηλία Χαϊδεμένου. Η ιστορική ψαροταβέρνα στα χέρια πλεον μίας ομάδας καινούριων ιδιοκτητών έγινε πραγματικά αγνώριστη.

Η νέα Ψαροπούλα παντρεύει με όμορφο τρόπο την νησιωτική παρουσία με την αισθητική ενός αστικού εστιατορίου, καθώς οι κυρίαρχοι λευκοί πέτρινοι τοίχοι συνδυάζονται με πινελιές μοντέρνας αισθητικής τόσο στην αυλή όσο και στο εσωτερικό, συνθέτοντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

psaropoula

Τον Κατάλογο του Psaropoula fish meze όπως είναι το καινούριο της όνομα επιμελείται ο γνωστός σεφ Γιάννης Λιόκας και υλοποιεί ο συνεργάτης του Αλέξανδρος Μηλιαράκης, δημιουργώντας μια κάρτα που ακολουθεί κατά πόδας τις τάσεις που διαμορφώνουν την ταυτότητα ενός σύγχρονου εστιατορίου ψαροφαγίας, με μοντέρνο πνεύμα, αλλα κρατώντας και μια πιο παραδοσιακή νότα με πιάτα όπως μια κακαβιά με ψάρι ημέρας και κρόκο Κοζάνης.

Το σύνολο των πιάτων που δοκίμασα θα το χώριζα σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν τα αμήχανα πιάτα που δείχνουν μια αδυναμία στην κουζίνα, σημάδι ίσως του μικρού χρόνου λειτουργίας της, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα μια σαλάτα θαλασσινών με Ντάκο από χαρούπι όπου η υπερβολική οξύτητα από τα παστά υπερίσχυε κάθε επιμέρους θαλασσινού στοιχείου, και έναν τραχανά με σουπιά και κρέμα μυρωδικών, όπου η κρεμα μαζί με ένα λάδι μυρωδικών έπνιγαν εντελώς το πιάτο. Στην δεύτερη τοποθέτησα πιάτα με γευστική αυτοπεποίθηση όπως ένα άψογα ψημένο καλαμάρι με μια ενδιαφέρουσα σάλτσα από πιπεριές χαλαπένιος και μελάνι σουπιάς, και τα αχνιστά όστρακα με νόστιμη βουτυρένια και καυτερή σάλτσα και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

psaropoula

Η συνήθως μονοδιάστατη μακαρονάδα με τρίμα αυγοτάραχο που συνάντησα και εδώ, καθώς τείνει μάλλον να γίνει σήμα κατατεθέν για κάθε εστιατόριο θαλασσινών και όχι μόνο, ήρθε με την προσθήκη μιας σάλτσας με καμένο βούτυρο, αυγά ψαριών και λάιμ δίνοντας της μια ενδιαφέρουσα και αρωματική λιπαρότητα, πέρα από την ουσία που είναι το ίδιο το αυγοτάραχο και την αδυναμία του τρίμματος να επιτελέσει τον σκοπό του. Η λίστα κρασιών με έμφασή στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και η λίστα αποσταγμάτων, όμορφα δομημένες, προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επίλογων, ενώ και το προσωπικό του σέρβις το βρήκα ενημερωμένο και διακριτικό. Στα ατού του δείπνου ήταν και τα δυο επιδόρπια, αποτέλεσμα της συνεργασίας με το ζαχαροπλαστείο La Maison.

Psaropoula Fish Meze
Σύγχρονη Ψαροφαγία
Διεύθυνση: Σωκράτους 237, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 2109431209
Τιμή: 35-50 ευρώ [ χωρίς το κρασί ]
Ωράριο: Τρίτη με Σάββατο 18.00μμ-00.00μμ, Κυριακή: 13.00μμ -19.00μμ, Δευτέρα: κλειστά.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα