fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Nikkei Floresta
Nikkei Floresta

Διονύσης Κούκης

Αξιολόγηση: Εξαιρετικό

Nikkei Floresta

Το Nikkei Floresta με την κορυφαία την Μαίρη Ταλαιπώρου, κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα, ισορροπημένη πρόταση και παίζει χωρίς ανταγωνισμό στην κατηγορία του.

 

Το Nikkei Floresta είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους που είναι αφιερωμένοι τόσο στη διασκέδαση όσο και στη ψυχαγωγία. Όσον αφορά τη διασκέδαση, η αιτιολόγηση είναι εξόφθαλμη, άρα περιττή. Η ψυχαγωγία από την άλλη, αφορά σε πρακτικές και ενέργειες που έχουν σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό. Αν θεωρήσουμε ότι οι γευστικές δημιουργίες (φαγητό, αλκοόλ κλπ) από ένα επίπεδο και πάνω ανήκουν στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, είναι φανερό για όσους έχουν επισκεφτεί το Nikkei Floresta, ότι η συνθήκη αυτή τηρείται. Τηρείται ίσως λίγο παραπάνω στο χώρο του αλκοόλ, το οποίο είναι μελετημένο για να συνοδεύει με επιτυχία τις προτάσεις του μενού. Και αυτό όμως στα μέτρα της ιδιαίτερης πρότασης που κάνει, ακολουθεί επαρκώς αυτή τη λογική.

Αφήνοντας κατά μέρος αυτή τη θεωρητική κατά κάποιο τρόπο προσέγγιση, μπορώ να πω ότι το Nikkei Floresta σε επίπεδο αισθητικής τόσου του χώρου όσο και των θαμώνων, είναι πραγματικά place to be, καθώς συγκεντρώνει μία σειρά θετικών στοιχείων, τα οποία δύσκολα βρίσκει κάποιος συγκεντρωμένα σε έναν χώρο. Το σύνολο χαρακτηρίζεται από μια διακόσμηση με τονισμένο τον εξωτικό χαρακτήρα και την πολυχρωμία, με φωτισμό τόσο όσο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη του 3 στοιχεία: ότι το Nikkei Floresta εκτός από bar είναι και εστιατόριο και παράλληλα χώρος διασκέδασης, ο οποίος κατά τη γνώμη μου επιβάλλει να βλέπει ο ένας τον άλλον και να μην τον ψάχνει στο σκοτάδι.

Nikkei Floresta - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Θετικό και όχι αμελητέο συμπλήρωμα σε αυτήν την εικόνα, είναι και το κοινό που συναντά κάποιος στο Nikkei Floresta. Το ηλικιακό φάσμα που κατά πλειοψηφία κινείται μεταξύ 25 και στα 45, χωρίς ο χώρος να είναι απαγορευτικός και για μεγαλύτερες ηλικιές. Ντύσιμο casual chic και décontracté συμπεριφορά, δηλώνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια την αστική (με ή χωρίς μεγάλο-) προέλευση των θαμώνων οδηγώντας τελικά σε μια συνολική εικόνα που μόνο ευχαρίστηση μπορεί να προκαλέσει σε όποιον αποτελεί κομμάτι της. Πέρα όμως από αυτά, υπάρχει και η ψυχή του μαγαζιού Μαίρη Ταλαιπώρου, η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με το Nikkei Floresta και είναι χωρίς καμία αμφιβολία μία από τις ελάχιστες (ή μήπως η μοναδική;) τόσο ιδιαίτερες και εκκεντρικές περσόνες στον χώρο.

Nikkei Floresta - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Μιας και δώσαμε το προβάδισμα στο αλκοόλ και στα cocktails  πρέπει ευθύς εξαρχής να πούμε ότι η λίστα του κινείται στον χώρο του εξαιρετικού. Καταρχήν σε ό,τι αφορά τις κλασσικές παρασκευές, οι οποίες συνήθως χαρακτηρίζονται από απλότητα σύνθεσης, στοιχείο που αυξάνει τη δυσκολία ενός εξαιρετικού αποτελέσματος, στη προκειμένη περίπτωση, είναι πραγματικά εξαιρετικές. Δοκίμασα ένα Dry martini, ένα Manhattan και μια Margarita. Δεν έχει νόημα να τα σχολιάσω όλα, θα σταθώ όμως στη Margarita με έναν εξαιρετικό αφρό, ισορροπία οξύτητας στην κόψη του ξυραφιού και αλάτι (για την ακρίβεια χαρμάνι αλατιών) στο μισό ποτήρι, που δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν από αυτούς που θα τη δοκιμάσουν να βρει αδύνατα σημεία.

Nikkei Floresta - FlagInLife
Πηγή: Ιnstagram

Ανάλογη είναι και η εικόνα στα signatures, στα οποία το παιχνίδι γίνεται ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό, ενίοτε με καυτερές αιχμές. Βρήκα εξαιρετικό το Nom Nom, με Don Julio τεκίλα, χαμομήλι, ιβίσκο και ροζ grapefruit αλλά και το Picante Sour, με βάση το ρούμι και καταλυτική παρουσία της jalapeno, η καυστικότητα της οποίας μετριάζεται από το passion fruit και το ροδάκινο. Θεωρώ περιττό να αναφέρω κάτι σχετικό και για τα υπόλοιπα εξίσου ενδιαφέροντα που δοκίμασα.

Nikkei Floresta - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Αυτό όμως που πρέπει να τονίσω είναι, ότι η brigade της κουζίνας και του bar έχουν συνεργαστεί με άψογο τρόπο έτσι ώστε (πράγμα δύσκολο) τα cocktails που προτείνει η λίστα να μπορούν να συνοδεύσουν με επάρκεια τα πιάτα που προτείνει το μενού, το οποίο όπως λέει και το όνομα Nikkei Floresta, κοιτάζει κατά κύριο λόγο την Ιαπωνία αλλά δε διστάζει να λοξοδρομήσει προς την Νότια Αμερική. Σε ό,τι αφορά τα πιάτα, πολύ ενδιαφέρουσες στην απλότητα τους είναι οι πιπεριές padrone με guanciale (πρωτότυπες και νόστιμες), όπως επίσης και το Nikkei Ceviche τόνου. Από τα κύρια πιάτα, το black cod κυριαρχεί, ακολουθούμενο κατά πόδας από τη dover sole με ponzu και βούτυρο τρούφας.

Είναι προφανές ότι σε αυτό το επίπεδο, είναι περιττό να σχολιάσουμε το service, τη λίστα των κρασιών κ.λ.π. Απλά θα πω ότι βρίσκονται στο ύψος της συνολικής παροχής. Δε χωράει αμφιβολία ότι η επίσκεψη επιβάλλεται.

Nikkei Floresta
Κουζίνα: Γιαπωνέζικη με Nikkei αναφορές
Διευθ: Ξανθίππου 10, Κολωνάκι (Αθήνα), 106 75
Τηλ: 210 7239366
Ώρες λειτ: 20:00-02:30, Κυρ.  κλειστά
Τιμή: 30-40 € (χωρίς φαγητό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα