fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

Line

To Line δεν μένει ποτέ στάσιμο

 

To Line σημαίνει γραμμή, αλλά όταν αυτή η γραμμή ακολουθεί την μέθοδο της αναρχίας ξέρεις πολύ καλά ότι θα δεις πράγματα που δεν τα περιμένεις. Όσοι πίστευαν ότι τούτη η γραμμή θα είναι μια ευθεία σε όλη την πορεία της έκαναν τεράστιο λάθος. Είναι μια γραμμή δυναμική, που αλλάζει συνεχώς, προσαρμόζεται και μας προσφέρει υπέροχα πράγματα, γεύσεις και μυρωδιές. Όπως αυτές που δοκιμάσαμε από το καινούργιο μενού του. 

line bar athensΌταν άνοιξαν το Line, οι τρεις ιδιοκτήτες του (Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης, Δημήτρης Νταφόπουλος) μας το είχαν υποσχεθεί. Μας είχαν πει ότι το Line θέλουμε να αλλάζει και να προσφέρει συνεχώς καινούργια πράγματα. Όταν όμως με πήρε τηλέφωνο ο Βασίλης και με προσκάλεσε να δοκιμάσω τις καινούργιες δημιουργίες τους δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε μόλις 6 μήνες από το άνοιγμα του μαγαζιού. Όταν τα δοκίμασα τελικά, δεν πίστευα ότι μπορούν συνεχώς να προσφέρουν τόσο νόστιμα, τόσο ενδιαφέροντα και τόσο ιδιαίτερα και τεχνικά άρτια cocktails και πιάτα. 

Πιστό στις βασικές του αρχές, παραμένει ένα πανέμορφο μαγαζί σε μια off πιάτσας γειτονιά που όμως έχει αποκτήσει το δικό του κοινό μέσα από ένα concept τόσο ιδιαίτερο. Zero food waste και sustainability σε κάθε πτυχή της παραγωγής, από το bar και την κουζίνα, μέχρι την δημιουργία των δικών τους κρασιών και τις παροχές στο προσωπικό, ενώ η εποχικότητα παίζει για αυτούς τεράστιο ρόλο. 

line food bar athens

Αυτός ήταν και ο λόγος που μας κάλεσε ο Βασίλης και αν ακολουθείς το Line στα social θα είχες δει την μεγάλη σοδειά σε φράουλες που έφτασε στο μαγαζί. Με βάση αυτό το καλοκαιρινό φρούτο λοιπόν, δημιούργησαν το δικό τους κρασί, που θα είναι διαθέσιμο σε λίγες μέρες αλλά χωρίς να θέλουν να σπαταλήσουν καθόλου την πρώτη τους ύλη την εντάξαν σε αρκετά cocktails αλλά και μέσα στα πιάτα της κουζίνας. Μιας και αναφερθήκαμε στην κουζίνα η επιμέλεια εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του Παύλου Κυριάκη αλλά οι in house chefs Γιαννης Μαθιουδάκης, Ηλιας Κουραχάνης και Φίλιππος Αλεξίου παίρνουν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες στο μενού. Πίσω από τα υπέροχα ψωμιά και παξιμάδια βρίσκουμε την Φαίδρα Μαυροειδή-Σβανά. 

Αλλά ας ξεκινήσουμε με τα cocktails όπου προστέθηκε ένα υπέροχο Strawberry Daiquiri, με ζυμωμένη φράουλα και ρούμι που επαναποστάζεται με μουστάρδα κάτι που του δίνει όχι μόνο υπέροχο σώμα αλλά και μια ιδιαίτερη σπιρτάδα. Στο καινούργιο μενού θα βρεις και το Πίσκο Sour, αντί για pisco έχει τσίπουρο O/purist, και η ελαφρώς όξινή του γεύση οφείλεται στο σύκο μαζί με ροδάκινο και αγουρίδα. Στην συνέχεια αξίζει να δοκιμάσεις το Southside με κόλιανδρο και βασιλικό το οποίο γεμίζει την μύτη σου φρεσκάδα ενώ η εκδοχή του Line για το ξεχασμένο Pimm’s Cup έχει κρασί από ρόδι που φτιάχνεται στο εργαστήριο και είναι άκρως βοτανικό και δροσιστικό. Τα νέα cocktails έκλεισαν με ένα longdrink με Metaxa 12 αστέρων, και μια υπέροχη σόδα ροδάκινο και πίστεψέ με το αποτέλεσμα είναι όσο καλοκαιρινό και δροσιστικό πάει. 

Το μενού του φαγητού έχει και αυτό προσθήκες με πρώτο πιάτο καλωσόρισμα να είναι μικρές μπουκίτσες από ότι έχει μείνει από το κοτόπουλο πάνω σε τραγανή πέτσα. αξίζει επίσης να δοκιμάσεις το ταρτάρ γαρίδας σε σούπα ντομάτας με βασιλικό, κράκερ μπαχαρικών και μους φέτας, την μαριναρισμένη σαρδέλα πάνω σε προζυμένιο ψωμί με κάπαρη και μαύρο ταραμά αλλά και το αλμυρό τρίγωνο Πανοράματος με θεσσαλονικιά κρέμα μπουράτας το οποίο σερβίρεται πάνω σε τοματίνια και φράουλες τα οποία έχουν αρωματιστεί με λουίζα και έχουν φιστίκια αιγίνης.

line bar athens

Το μενού του φαγητού έχει και αυτό προσθήκες με πρώτο πιάτο καλωσόρισμα να είναι μικρές μπουκίτσες από ότι έχει μείνει από το κοτόπουλο πάνω σε τραγανή πέτσα. αξίζει επίσης να δοκιμάσεις το ταρτάρ γαρίδας σε σούπα ντομάτας με βασιλικό, κράκερ μπαχαρικών και μους φέτας, την μαριναρισμένη σαρδέλα πάνω σε προζυμένιο ψωμί με κάπαρη και μαύρο ταραμά αλλά και το αλμυρό τρίγωνο Πανοράματος με θεσσαλονικιά κρέμα μπουράτας το οποίο σερβίρεται πάνω σε τοματίνια και φράουλες τα οποία έχουν αρωματιστεί με λουίζα και έχουν φιστίκια αιγίνης. Στα κυρίως προστέθηκε η πανσέτα η οποία έχει μια εκπληκτικά τραγανισμένη κρούστα και συνοδεύεται από ένα πεντανόστιμο ψωμάκι και μελιτζανοσαλάτα και τυροκαυτερή από κεφίρ ενώ στα γλυκά το γνωστό σου tarte tropezienne αυτή την φορά γέμισε με κρέμα μανταρίνι, αλμυρή καραμέλα και από πάνω έχει καραμελωμένα φουντούκια. 

Μπορεί όλα αυτά να σου έχουν κάνει τους σιελογόνους αδένες να πάθουν υπερέκκριση και για αυτό αξίζει να πας να τα δοκιμάσεις. Είτε είσαι του ποτού, είτε του φαγητού είτε και των δύο. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι ότι στο Line θα περάσεις καλά, και κάθε φορά θα είναι μια μικρή γιορτή εποχικών προϊόντων. Εις το επανιδείν γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα δεν θα κάτσει καθόλου ήσυχη και θα μας προσφέρει συνεχώς καινούργια πράγματα.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα