fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Κόκκινο ποδήλατο
kokkino podilato

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

Κόκκινο ποδήλατο

Κόκκινο ποδήλατο: Το εστιατόριο-βεράντα στο ηφαίστειο, ανανεωμένο, παραμένει η καλύτερη επιλογή στην Καλντέρα 

 

Η επιτομή του Σαντορινιού ονείρου, για την πλειοψηφία όσων προσγειώνονται στο νησί του ηφαιστείου, είναι να απολαύσουν τη θέα στην Οία, την ώρα του ηλιοβασιλέματος, μ΄ένα ποτήρι εκλεκτό Ασύρτικο και πιάτα βασισμένα στην εξαιρετική πρώτη ύλη του νησιού.

Το Κόκκινο ποδήλατο, τοποθετημένο στην άκρη του γκρεμού μαρκάρει όλα τα ζητούμενα της λίστας: έχει εκπληκτική θέα στην καλντέρα με καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και πολύ καλό φαγητό.

kokkino podilato

Η κομψή και ιντελεκτουέλ ιδιοκτήτρια Χαρά Κούρτη, πάντα ευέλικτη, συμπληρώνει 18 χρόνια, από τότε που αποφάσισε να μετατρέψει το παλιό σπίτι 19ου αιώνα, σε εστιατόριο. Φέτος, εμπιστεύτηκε τον Χρήστο Κουτρουμάνη, ο οποίος είχε πάρει το βάπτισμα ως sous chef και η απόφασή της τη δικαιώνει. Ο νεαρός σεφ φέρει έναν δημιουργικό ενθουσιασμό στα πιάτα του, που -χωρίς περιττές φανφάρες- υπογραμμίζουν μια σύγχρονη γευστική αισθητική με επιτυχημένες νησιωτικές αναφορές, ωραίους συνδυασμούς και εκλεπτυσμένη παρουσίαση.

Σαν ένα μικρό “γράμμα” από τη Σαντορίνη, η παιχνιδιάρικη εισαγωγή-amuse bouche έρχεται σε ένα όμορφο λευκό κεραμικό κοχύλι διακοσμημένο με δροσουλίτες και πέταλα λουλουδιών, που κλείνει μέσα του ένα νοστικότατο σουδάκι με μους ταραμά, μελάνι σουπιάς και γλυκό κάπαρη. Η αναφορά στην γαστρονομική και οινική παράδοση του νησιού, συνεχίζεται εξαιρετικά με το στέμμα αμπελιού, μια vegan και gluten free «κουλούρα», εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο τύπο κλαδέματος των αμπελιών στο νησί, είναι φτιαγμένο από ένα στεφάνι χαρουπιού με αμπελοβλάσταρα τουρσί, κολοκύθι, σταφύλι, κάσιους, ενισχυμένο από τις νότες φρεσκάδας που προσθέτει το broth σαντορινιού κρασιού με πεπόνι.

kokkino podilato

Και τα τρία πιάτα, που ακολούθησαν έγραψαν εξίσου στη μνήμη, φέρνοντας αναμνήσεις από βιωματικά συναισθήματα και καλοκαιρινά φλάσμπακ: το τραγανό καρπούζι, ένα λεπτοσχηματισμένο κανόλι καρπουζιού με κρέμα κατσικίσιου τυριού και φιστίκι Αιγίνης, τα αιθέρια capeletti σαβόρο, μια ωραία έκφραση ελληνο-ιταλικού fusion με αριστοτεχνικά λεπτεπίλεπτη ζύμη στα capeletti και γέμιση από πεσκανδρίτσα, με σάλτσα σαβόρο, κρέμα σταφίδας και πούδρα ντομάτας και τα γεμιστά, σε μια ντικοστράκτιβ εκδοχή, με  τοματίνια, αρωματικά κολοκυθάκια, μελιτζάνα, πλιγούρι, με topping ένα πέπλο από διαφανή chips πατάτας που συμπυκνώνουν όλη την umami γεύση του εμβληματικού ελληνικού πιάτου.

Οι λουκουμάδες φάβας με χταπόδι, υστερούσαν σε τραγανότητα, αλλά συνοδεύονταν από γευστική σάλτσα vinsanto, εξαιρετική μαγιονέζα χταποδιού και τηγανητή κάπαρη, που έδιναν ένα ωραίο δυναμίτη οξύτητας.

Το ρουστίκ «αρνί στο αμπέλι», με το κρέας τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο, συνοδεύεται από ένα γευστικά τολμηρό πατέ αρνίσιου συκωτιού, τραχανότο με σταφίδες, σάλτσα σταφυλιού κι έναν αφρό από ρύζι basmati με πούδρα από απάκι να δίνει την απαραίτητη ανάλαφρη εσάνς, που ψάχνεις σε ένα fine dining πιάτο.

kokkino podilato

Εξαιρετικές προτάσεις στα επιδόρπια, με τα καλοκαιρινά φρούτα να γράφουν ταιριαστά τον επίλογο, όπως στο απολαυστικά δροσερό ροδάκινο με κρέμα γιαουρτιού, σορμπέ από ροδάκινο και χαμομήλι και μπισκότο αμυγδάλου. Το χαρήκαμε παρέα με το σπιτικό  «ρακόμελο με σαφράν της Χαράς» σε συνταγή της Εύης Βουτσινά, που άφησε μια συναισθηματική επίγευση, σ΄αυτή τη γεμάτη γαστρονομικά εμπειρία.

Κόκκινο ποδήλατο
Σύγχρονη Ελληνική/Μεσογειακή
Διεύθυνση: Οία, Σαντορίνη
Τηλ.: 2286071918
Ωράριο: Καθημερινά 18.00-00.00.
Κόστος: 60-80 ευρώ

Η επίσκεψη έγινε στις 24 Ιουνίου 2022

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα