Το ατμοσφαιρικό Bar Restaurant Hide and Seek μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι βιωσιμότητας στο Χαλάνδρι.
Το Hide and Seek είναι ένας προορισμός που δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Το γνωστό Bar Restaurant των Βορείων προαστίων, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση του αθηναϊκού κοινού. Και όχι άδικα θα συμπληρώσω. Ένας καταπράσινος κήπος στο Χαλάνδρι, όμορφα φωτισμένος και περιτριγυρισμένος με τα κάθε λογής φυτά και λουλούδια να χαρίζουν τη δροσερή τους αύρα, δημιουργώντας ένα καταπράσινο περιβάλλον. Το επισκέφθηκα μια Τρίτη βραδύ και όπως ήταν αναμενόμενο, συνάντησα έναν κήπο γεμάτο νεανικές παρέες που απολάμβαναν το ποτό και το φαγητό τους.
Στα του φαγητού, η κουζίνα αυτό το καλοκαίρι με την υψηλή επιμέλεια του μενού να έχει περάσει στα ικανά χέρια σεφ Γιάννη Λιόκα (Monzu), κάνει ένα πετυχημένο γευστικό comeback με έντονα αρώματα και γεύσεις Μεσογείου. Εγώ όμως σήμερα θα σας μιλήσω για τα ποτά, και πιο συγκεκριμένα για την καινούρια cocktail list με τίτλο «The Sustainability Journey».
Πίσω από τη φιλοσοφία του καταλόγου, βρίσκεται η προσπάθεια των ανθρώπων του Hide and Seek, με επικεφαλής τον head bartender Λυκούργο Xριστοθανόπουλο, για μία λίστα που θα αφήνει ευδιάκριτο το περιβαλλοντικό της στίγμα. Ενδυνάμωση των εποχικών υλικών στο μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου, μείωση κατανάλωσης πάγου, ανακύκλωση υπολειμμάτων φαγητού, με τις φλούδες από φρούτα και λαχανικά να μπαίνουν ξανά στην παραγωγική διαδικασία των cocktails, σε μια αλυσίδα ενεργειών για ένα αειφόρο αποτύπωμα φιλικό προς το περιβάλλον.
Στο γευστικό κομμάτι του καταλόγου, τα έντεκα cocktails που τον αποτελούν, πατούν πάνω σε κλασικές φόρμες, για να τις μετασχηματίσουν με ένα κομψό και δημιουργικό τρόπο. Το Invisible Zombie, με την υψηλή αλκοολική περιεκτικότατα, περιέχει ένα ρούμι μαγειρεμένο με ανανά με την προσθήκη Overproof rum, ενός μείγματος μπαχαρικών και γρεναδίνης, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει δεχθεί μια ήπια ανθράκωση. Ένα πρωτότυπο ποτό μακριά από τα Zombie που έχουμε συνηθίσει. Ένα cocktail με έντονα χαρακτηριστικά, επιθετικό στην πρώτη γουλιά, με ευχάριστες φυσαλίδες να γαργαλάνε τον ουρανίσκο. Σίγουρα ενδιαφέρον και με περιθώρια refinement.
Mε τα leftovers από το Invisible Zombie η ομάδα του Hide and Seek δημιούργησε μια Refined Colada. Χρησιμοποιούν παλαιωμένο σε βαρέλια Bacardi Carta Blanca, Bourbon με νότες βανίλιας και φρουτώδη γεύση, μαζί με καρύδα και φλούδες από τα υπολείμματα του Zombie. Το τελικό αποτέλεσμα ήρθε μπροστά μου σε ένα ποτήρι Nick & Nora, και ήταν διαυγές με ξεχωριστό χαρακτήρα αλλά αισθητά πιο γλυκό.
Το Αegean Aroma είναι η δική τους εκδοχή σε ένα Negroni Bianco, καθώς εδώ το Gin μαγειρεύεται με δεντρολίβανο και θυμάρι και συνδυάζεται με μαστίχα Χίου. Συνοδεύεται από μια πίκλα από φύλλα κάπαρης, δίνοντας μια σπιρτάδα σε ένα κατά τα άλλα, βοτανικού χαρακτήρα ποτό.
Σίγουρα θα προτιμήσω ξανά το House Gin Tonic. Σερβίρεται με το δικό τους Tonic, που φτιάχνουν με τη λογική του zero waste, μαζί με Gin μαγειρεμένο με χαμομήλι και λάιμ. Ανάμεσα σε όλα αυτά, βρήκα λίγο χώρο και χρόνο να δοκιμάσω και το αγαπημένο μου classic cocktail. Ένα Manhattan Rye oriented, ήρθε μπροστά μου από τα χέρια του Λυκούργου και ήταν καλοφτιαγμένο και ισορροπημένο, με την απαραίτητη γλύκα που προσέδιδε το Amarena cherry.
Ο κατάλογος άρτιος αισθητικά, περιγραφικός αλλά και με μοντέρνο artwork, με τις φωτογραφίες των ποτών να μοιάζουν με ζωγραφιές, δημιούργει ευχάριστα οπτικά διλήμματα, σχετικά με το ποιο cocktail να επιλέξετε πρώτο. Φεύγοντας από αυτή την «κρυφή» αυλή, μια από τις ομορφότερες των Αθηνών, συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά πως το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται πίσω από την αγάπη των ανθρώπων για τη φιλοξενία. Και στο Hide and Seek φροντίζουν καλά για αυτό.
Hide and Seek
Bar Restaurant
Διεύθ: Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, 152 31
Τηλ: 210 6776747
Ώρες λειτ: καθημ. 12:00-02:00, Σαβ-Κυρ. 09:00-02:00