fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Χαρούπι
χαρουπι

Γρηγόρης Φιλιππάτος

Αξιολόγηση: Καλό

Χαρούπι

Χαρούπι: Κρητική κουζίνα με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

 

Μπαίνοντας για πρώτη φοράστο Εστιατόριο Χαρούπι στα Λαδάδικα, στέκομαι για λίγα λεπτά και περιστρέφω το βλέμμα μου στον χώρο. Απλότητα και καθαρές γραμμές είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά. Πέτρα και ξύλο αναμειγνύονται με απαλές χρωματικές αποχρώσεις και απλά λειτουργικά έπιπλα, συνθέτοντας μια μινιμαλιστική εικόνα Σκανδιναβικού χαρακτήρα. Μόνη της, η μεγάλη επιγραφή στην είσοδο μαρτυρά την ουσία πίσω από τις γραμμές. [Χαρούπι. Εστιατόριο Κρητικής κουζίνας.]

Η ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο Μανώλης Παπουτσάκης είναι ένας ταλαντούχος μάγειρας που αναδεικνύει την κουζίνα του τόπου του χωρίς ακρότητες. Την μετασχηματίζει και την ραφινάρει μεσα από μοντέρνες τεχνικές και δημιουργικές πινελιές. Τρανό παράδειγμα και κορυφαία στιγμή του είναι η κρεμα στάκας με τραγανά τσιπς από απάκι, αλμυρή μαρέγκα, αμύγδαλα, τρούφα και κρόκο αυγού. Ένα πιάτο εκφραστικό με σωστές ισορροπίες και αρμονική εκτέλεση.

Σε υψηλό επίπεδο κυμαίνονται αρκετά ακόμη πιάτα που μας δείχνουν άλλοτε τον δημιουργικό οίστρο του σεφ ,όπως η Κρεατότουρτα, ένα χειροποίητο ραβιόλι από χαρούπι, με γέμιση αρνιού και κρεμα αυγολέμονο, και άλλοτε τον πιο παραδοσιακό του χαρακτήρα όπως το γαμοπίλαφο με ζυγούρι και προβειο γιαούρτι, ενώ στο ίδιο επίπεδο με μικρές υστερήσεις κυμαίνονται και τα υπόλοιπα πιάτα του. Μοναδική αδύναμη στιγμή από τα πιάτα που δοκίμασα ήταν οι χοχλιοί μπουμπουριστοί με δεντρολίβανο και παλαιωμένο ξύδι, που δεν είχαν την ένταση ενός σαβόρε στον επιθυμητό βαθμό.Το ζεστό γαλακτομπούρεκο με στακοβούτυρο και παγωτό ροδόνερο που ήρθε στο τέλος είναι από τα γλυκά που αξίζει να βρίσκουν χώρο σε ένα εστιατορικό κείμενο.

Στο Χαρούπι ο επισκέπτης εκτός από το ala carte menu έχει και την επιλογή ενός degustation menu 12 σταδίων με τίτλο [ Ένα ταξίδι στην Κρήτη ] σε προνομιακή τιμή, αποκομίζοντας έτσι μια πληρέστερη εικόνα της μοντέρνας Κρητικής κουζίνας όπως αυτή παρουσιάζεται εδώ. Με όπλο του την αυθεντικότητα ο Μανώλης Παπουτσάκης εχει καταφέρει να παρουσιάσει στουςΘεσσαλονικείς μια κουζίνα που αντανακλά την παράδοση του τόπου του, μπολιασμένη με τις τάσεις του σήμερα και τις ανάγκες ενός αστικού περιβάλλοντος όπως αυτό της συμπρωτεύουσας.

Χαρούπι
Κρητικό Εστιατόριο
Διεύθυνση: Δόξης 4 Λαδάδικα-Θεσσαλονίκη.
Τηλ: 6988 526262
Τιμή: 35 -50 Ε
Ωράριο: Kαθημερινά 13.00μμ -01.00πμ
Ένα Ταξίδι στην Κρήτη. Μενού 12 σταδίων [ 65Ε ] + 5 ποτήρια κρασί απόo τον κρητικό αμπελώνα και 1 τσικουδιά [ 93 ] Ε

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα